Reverse Row

By | 10 december 2013

Een oefening die niet veel mensen kennen maar toch zeer effectief is. De reverse row is een zeer goede oefening ter verbreding van de rug. Veel krachtsporters doen deze oefening in plaats van de bent-over-row omdat het minder blessuregevoelig is als net zo effectief wordt ervaren.

Wat train je met Reverse Row?

Zoals gezegd train je met de reverse row je rug. Met deze oefening trian je voornamelijk de breedte van je rug. De lats worden flink aan het werk gezet. Veel krachtsporters vergelijken de oefening dan ook met Lat Pullies. De beweging is nagenoeg gelijk. De houding van je lichaam is echter volledig anders. De reverse row zal voornamelijk voor je bovenrug een lekkere oefening zijn.

Hoe doe je een Reverse Row?

Voor een reversed row heb je een squatrek, cage of zogenaamde TRX touwen nodig. Het is namelijk nodig dat je met je rug naar de grond hangt. Dit kun je doen door aan de stang van een squatrek of cage te hangen. Hoe platter je hangt des te zwaarder de oefening. Je kunt er dus voor kiezen om een bankje onder je voeten te doen zodat je volledig parallel met de vloer bent en zo de oefeningen zo zwaar als mogelijk uitvoert.

Met TRX touwen is het een stuk veiliger en makkelijk om de reversed row uit te voeren. De touwen zijn al aan het plafond bevestigd. Je houdt je vast aan de handvaten en je gaat hangen. Van daaruit kun je jezelf optrekken tot je handen ongeveer op borsthoogte zijn. Je kunt de beweging vergelijken met een benchpress maar dan omgedraaid.

Let er bij de reversed row goed op dat je de beweging zo veel mogelijk vanuit je rug trekt. Als je de oefening goed uitvoert zal je dit direct in je bovenrug voelen. Trekt het in je biceps? Dan trek je teveel vanuit je armen en te weinig vanuit je rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *