Battle rope kopen? Beste battle ropes / fitness touw!

Battle rope kopen

Battle rope kopen? Met een battle rope kun je veel nuttige oefeningen uitvoeren. Battle ropes zijn voornamelijk geschikt voor interval training ofwel HIIT. Met battle ropes kun je ook langere cardio-sessies uitvoeren.

Het verschil met de meeste vormen van HIIT training en cardio is dat je met battle ropes niet de benen, maar de armen, schouders, en andere spieren in het bovenlichaam traint op uithoudingsvermogen.

Battle rope kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een battle rope ofwel fitness touw zijn er een aantal belangrijke eigenschappen waar je op moet letten.

Materiaal

Uit welk materiaal bestaat de battle rope? Battle ropes worden gemaakt uit kunststof (nylon of polypropyleen), of natuurvezels zoals hennep. Kunststof is duurder, maar zal minder snel beschadigen. Battle ropes van natuurvezels zijn vaak goedkoper, maar zullen bij gebruik sneller rafelen. Vaak wordt er een rubberen laag toegepast aan de uiteinden van het touw. Dit is ter verbetering van de grip, en om voorkomen dat het touw aan het uiteinde loslaat.

Gewicht/ gewicht per meter

Hoe zwaarder het touw, hoe zwaarder de oefeningen. Je kiest het gewicht van het touw afhankelijk van hoe zwaar je wil trainen. Battle ropes worden meestal gebruikt voor intense HIIT trainingen, waarbij het de bedoeling is dat de oefeningen zwaar zijn. Mijn advies is daarom om te kiezen voor de zwaarste battle ropes. Wil je de oefeningen lichter maken, dan kun je er ook voor kiezen om niet de gehele lengte van de battle rope te gebruiken.

Lengte

Met zware battle ropes van een zo groot mogelijk lengte kun je de zwaarste trainingen uitvoeren. Niet iedereen zal echter ruimte hebben om de battle rope over de volledige lengte te gebruiken. Kies de lengte van de battle ropes dus afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Train je bijvoorbeeld in je garage, en heb je daar 5 meter lengte om het fitness touw te gebruiken? Kies dan voor een battle rope van 2×5 = 10 meter. Bij veel oefeningen zul je namelijk 1 battle rope gebruiken voor beide armen, en zit de battlerope met een lus door een ankerpunt aan de overzijde van de beschikbare ruimte.

Dikte

Hoe dikker de battle ropes, hoe moeilijker het wordt om deze goed vast te houden. Dit maakt de oefeningen ook zwaarder voor je grip. Daarnaast zijn de dikkere fitness touwen ook zwaarder, waardoor de hele oefening moeilijker wordt. De meestgebruikte dikte is 38 mm.

Omhulling

Battle ropes met die zijn omhuld voorkomen dat de battle ropes slijten of gaan rafelen. Wel zijn deze uitvoeringen vaak duurder.

Battle ropes / fitness touw kopen – de beste opties!

Wil je de beste battle ropes? Hieronder de beste opties.

ATX Power Rope – kwalitatief goede power ropes

ATX Power Ropes 15mATX Power Ropes 10/15 meter

Fitness-seller.nl (€89/129)

De ATX Power Rope zijn nylon power ropes, die afgewerkt zijn met een kunststoffen omhulsel. Dit voorkomt beschadiging, en zorgt voor een lange levensduur.

Ook wordt er een extra beschermhuls, de zogenaamde ‘Rope Protect' meegeleverd. Deze kun je op de rope plaatsen, op de plek waar deze contact maakt met het ankerpunt. Zo voorkom je slijtage.

Deze power ropes zijn in twee verschillende uitvoeringen te bestellen: die van 10 meter, en van 15 meter. Naast de lengte verschillen deze ropes in uiterlijk. De uitvoering van 10 meter heeft een zwarte omhulling, die van 15 meter een rode omhulling. Beide hebben de tekst ‘ATX Power Rope' op de omhulling staan.

De ropes zijn aan het uiteinde afgewerkt met rubber. Dit vormt een rubberen handvat van 25 cm lang. Op de overgang van het handvat naar de omhulling zit een stalen ring om dit goed op zijn plaats te houden. De ropes zijn 38 mm dik, en wegen zo'n 0.85 kg per meter.

Beide uitvoeringen van deze power ropes zijn alleen verkrijgbaar op Fitness-seller.nl.

Zwaarste en dikste battle ropes (50 mm) – GorillaSports Power Rope

dikste/zwaarste battle ropes (50mm)GorillaSports Power Rope

GorillaSports.nl (€199,95)

De GorillaSports Power Rope is 50 mm dik, en is daarmee de dikste power rope die je kunt kopen.

De lengte van dit touw is 15 meter, en het totaalgewicht is 22 kg. Daarmee weegt dit fitnesstouw zo'n 1.46 kg per meter, en is deze dus ook een stuk zwaarder dan de voorgenoemde ATX power rope.

Het touw is gemaakt van hoogwaardig nylon, en is aan de uiteinden afgewerkt met een coating.

Kortom is dit een goede power rope voor zware training, en/of ervaren gebruikers.

Deze battle ropes zijn te koop op GorillaSports.nl, en hebben een huidige prijs van €199.95.

Beste goedkope battle ropes – €99,95

goedkope power rope / battle rope

GorillaSports Battle Ropes

GorillaSports.nl (€99,95)

Goedkope battle ropes kopen met goede kwaliteit? Dan kun je het beste kiezen voor deze battle ropes van GorillaSports. Met een prijs van €99,95 zijn deze ropes erg betaalbaar.

Er zijn een aantal opties te vinden die iets goedkoper zijn, maar deze hebben allemaal beperkingen. Alle alternatieve power ropes die beschikbaar zijn voor een lage prijs, zijn namelijk erg licht ( zo'n 7-8 kg), of erg kort.

Deze power ropes van GorillaSports zijn daarop een uitzondering: de rope is 15 meter lang, 38 mm dik, en weegt in totaal zo'n 13 kg. Daarmee heeft deze battle rope per meter een gewicht van zo'n 867 gram.

Dit fitness touw is uitgevoerd in nylon, en heeft een kunststof afwerking aan de uiteinden.

Battle rope accessoires

Heb je geen ankerpunt om de battle rope aan te bevestigen? Dan kun je een muurbeugel bestellen waar je de battle ropes aan vast kunt maken. De Tunturi muurbevestiging is een goede battle rope muurbeugel. Naast battleropes kun je dit soort muurbeugels ook gebruiken voor het bevestigen van je TRX of power bands.

Wel genoeg buitenruimte, maar geen ankerpunt? Dan kun je ook een grondhaak gebruiken, zoals deze uitvoering van Tunturi.

En ander accessoire is een hoes die voorkomt dat het touw beschadigt. Dit is voornamelijk nuttig als je een fitness touw hebt zonder omhulling. Fitness-seller.nl noemt deze hoes de zogenaamde ‘rope protect‘. Je kunt deze hier bestellen voor €11,90.

Battle rope oefeningen

In deze onderstaande video zie je 15 verschillende battle rope oefeningen:

Hieronder nog eens de 15 oefeningen uit de video, met een korte beschrijving.

 1. Alternating waves – Beweeg het touw met de linker- en rechterarm in tegenstrijdige richting omhoog en omlaag
 2. Double arm waves – Beweeg het touw met beide armen tegelijk omhoog en daarna omlaag
 3. Double Arm Slams – Sla met de armen het touw herhaaldelijk hard op de grond
 4. Double Arm Jump Slams – Hetzelfde als vorige oefeningen, maar met sprong.
 5. Snakes – Beweeg het touw opzij; met beide armen in dezelfde richting. Goede oefenening voor de achterste schouderkop.
 6. Claps – Hetzelfde als de vorige oefening, maar nu beweeg je de ropes in tegengestelde richting.
 7. Grappler Hip Toss – Beweeg het touw door middel van een roterende beweging van links naar rechts.
 8. Jumping Jacks – Voor ‘Jumping Jacks' uit met de battleropes in de handen. Hierdoor wordt deze oefening zwaarder.
 9. Alternating wave squats – Combinatie van alternating waves en kniebuigingen. Zo train je het bovenlichaam en de benen tegelijk. Omdat je meerdere bewegingen tegelijk uitvoert is deze oefening ook goed voor het verbeteren van de coördinatie.
 10. Double Arm shuffle – Beweeg zijwaarts terwijl je double arm waves uitvoert
 11. Outside circles – Maak cirkelbewegingen met de touwen; van binnen naar buiten.
 12. Ultimate Warrior – Beweeg de battle rope met beide armen tegelijk omhoog en omlaag. Door zijwaarts te staan ten opzichte van het touw komt de beweging meer uit de biceps dan bij de Alternating en double arm waves.
 13. Figure Eight circles – Beweeg de touwen in een ‘achtje'. Met deze oefening train je de stabiliserende spieren in de rug goed.
 14. Uppercuts – Voer uppercuts uit met de battle ropes in je handen. Goede cardio voor de biceps en de voorste schouderkop.
 15. Double arm waves + burpee – Voer na elke vijf double arm waves een burpee uit. Dit maakt de oefening nog intensiever.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van battle ropes, of het uitvoeren van de oefeningen? Laat hieronder een bericht achter. Heb je battle ropes gekocht? Dan hoor ik graag je review/ervaring!

Oorspronkelijk gepubliceerd: 31 oktober 2017. Laatste update: 16 augustus 2022.

2 gedachten over “Battle rope kopen? Beste battle ropes / fitness touw!”

Plaats een reactie

Send this to a friend