Ironmaster Quick-Lock dumbbells

Door | 21 januari 2016

De Ironmaster Quick-Lock dumbbells zijn te koop in twee verschillende uitvoeringen: de set tot 20,5 kg (45 lbs), en de set tot 34kg (75 lbs). Het zijn precies dezelfde dumbbells, de versie van 34kg heeft alleen meer schijven. Met het gepatenteerde quick-lock systeem kan je erg snel gewichten veranderen. Met het quick-lock systeem draai je de schijven vast op de halter met slechts één kwartslag draai aan de pin. Wel moet je handmatig schijven tussenvoegen, waardoor dit iets langzamer is dan het systeem van bijvoorbeeld de Bowflex dumbbells.

Door gebruik te maken van deze dumbbells, heb je geen volledig dumbbellrack met vaste dumbbells meer nodig; je wisselt het gewicht snel en gemakkelijk.

Specificaties

Merk: Ironmaster (officiële site)
Systeem: Verstellen met quicklock; door de steekpin één kwartslag te draaien
Materiaal: Gietijzeren schijven
Greep: Metalen greep met knurling, 3,1 cm diameter
Afmetingen schijven: 16,5 x 16,5 cm (6.5 inch x 6.5 inch), 1″ boring
Kleuren: Zwart en chroom

20,5kg set

Verstelbare Dumbbells kopen - IronMaster Quick-Lock 20.4 kg 45 lbs

Halter: 2 x greep (5lbs per stuk), 4 x pin (2,5lbs per stuk)
Schijven: 12 x 5lbs, 4 x 2.5lbs
Gewichten range (per stuk): 5lbs (2.2kg) – 45lbs (20.4kg)
Afmetingen: met alle schijven erop: 29,2 cm lang

34 kg set

Verstelbare Dumbbells kopen Iron Master Quick-Lock 34kg 75 lbs

Halter: 2 x greep (5lbs per stuk), 4 x pin (2,5lbs per stuk)
Schijven: 24 x 5lbs, 4 x 2.5lbs
Gewichten range (per stuk): 5lbs (2,2kg) – 75lbs (34kg)
Afmetingen: met alle schijven erop: 36,8 cm lang

De keuze tussen de twee gewichten hangt simpelweg af van je trainingsniveau. Weet je van tevoren dat je zwaardere gewichten wil gebruiken dan 20,4, kies dan de set tot 34kg.

Review

Hierbij een opsomming van alle voor én nadelen van deze dumbbellset.

Voordelen

 • Snel wisselen van schijven met het Quick-Lock systeem.
 • Een flinke ruimtebesparing tegenover een volledig dumbbellrack met vaste gewichten.
 • Goedkoper dan een volledig dumbbellrack met dezelfde gewichten.
 • Stevige grip door het metaal met knurling.
 • Erg compact uitgevoerd; de dumbbell blijft klein bij het gebruik van zware gewichten. Dit is een voordeel op de Bowflex dumbbells.
 • Solide en robuust uitgevoerd; je kan deze laten vallen, zonder gevaar voor het sluitsysteem.
 • Levenslange garantie van Ironmaster.
 • Veel nuttige accessoires

Nadelen

 • Snel, maar niet het snelste wisselsysteem dat er is.
 • Limiet van 34kg; andere snel verstelbare dumbbells gaan tot zwaarder. Gelukkig kan je dit verhogen tot 54,4 kg met de add-on kit.
 • Gewichten in ponden (lbs).

Accessoires

Als accessoire is de Ironmaster Quick-Lock dumbbell rack beschikbaar, de add-on kit, en de kettlebell handle.

Dumbbell rack

Het bijbehorende dumbbellrack is uitgevoerd als een soort kastje, waarbij de twee dumbbells bovenop liggen, en er een ruimte is om de extra schijven neer te leggen. Met het dumbbellrack hoef je niet steeds de dumbbells van de grond te pakken, en heb je ruimte op de extra schijven netjes op te bergen. De afmetingen van het rack zijn: 48,3 cm lang x 36,8 cm breed, x 66 cm hoog. Deze wordt ook verkocht als set met de 34kg dumbbells.

IronMaster quick lock dumbbell rack

Add-on kit (uitbreidingsset)

De uitbreiddingsset bestaat uit 2 x 20,4kg extra gewicht (4 schijven van 10,2 kg), en vier extra lange Quick-Lock pinnen. Met dit extra gewicht breid je je 20,5kg set uit naar 40,9kg, of je 34kg set uit naar 54,4kg (120lbs). Indien je uitbreidt naar 54,4 kg kan je ook als vergevorderde krachtsporter nog zwaar trainen met deze dumbbells.

IronMaster-quick-lock-uitbreiddingsset-20-4-kg-2

Kettlebell handle

Er bestaat ook een kettlebell handle om hetzelfde quick-lock systeem te kunnen gebruiken als kettlebell. Zo krijg je dus een verstelbare kettlebbell, en daarmee de optie om nog meer oefeningen te doen! Dit scheelt je ook meteen weer de aanschaf van een volledige kettlebellreeks!

ironmaster-quick-lock-kettlebell

Oefeningen

Ook met deze dumbbells kan je alle mogelijk dumbbelloefeningen doen. Zo kan je je hele lichaam trainen. Voor de borst doe je bijvoorbeeld dumbbell bench presses en dumbbell flys. Je kan je schouders trainen met dumbbells overhead presses, side raises, en front raises, Armen train je bijvoorbeeld met bicep curls en tricep extensions. Je rugspieren kan je met dumbbells onder andere trainen met dumbbell rows en deadlifts.

Daarnaast zijn er nog meer oefeningen te bedenken, die ik hier niet allemaal ga noemen. Wil je meer dumbbelloefeningen vinden, kijk dan op dumbell-exercises.com.

Met de kettlebell accessoire kan je ook alle bekende kettlebell oefeningen uitvoeren; kettle-bell swings, goblet squats, kettlebell presses, en turkish get-up.

Ironmaster Quick-Lock dumbbells kopen

In Nederland zal je de Ironmaster Quick-Lock dumbbells alleen maar online kunnen vinden. Je kunt ze bestellen bij een aantal webshops. Hieronder het overzicht:

20,4kg set Prijs – 34 kg set Prijs – 34kg plus rack
Betersport.nl € 439,00 niet beschikbaar € 769,00
Fitness-seller.nl € 439,00 € 650,00  € 769,00 
Fitnessapparaat.nl € 439,00 € 650,00  € 769,00 

 

Auteur: Guido

Al ruim 10 jaar doe ik aan krachttraining, voornamelijk met een focus op powerlifting. Mijn persoonlijke records bij powerlifting zijn een 210kg squat, 140kg bench press, en 240kg deadlift. Op Krachttraining.info wil ik zoveel mogelijk lezers helpen met krachttraining aan de hand van mijn kennis en ervaring. Zie ook de about-page voor meer informatie, of neem contact met me op via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.