Vloeibaar eiwit kopen? AH, Jumbo, Lidl, online? De beste opties!

Bij veel eiwitrijke recepten wordt er gebruik gemaakt van vloeibaar eiwit. Het voordeel van vloeibaar ei-eiwit is dat je niet handmatig het eigeel van het eiwit hoeft te scheiden. Daarnaast bevat het wit van een ei in tegenstelling tot het eigeel nauwelijks tot geen vet (zie ook: voedingswaarden ei). Met vloeibaar eiwit kun je daarom de inname van vet laag houden en toch veel eiwitten binnen krijgen; handig bij het volgen van een strikt voedingsschema.

Helaas is vloeibaar eiwit moeilijk te vinden. Het is namelijk in de meeste filialen van supermarkten zoals de AH, Jumbo, en Lidl niet verkrijgbaar. Gelukkig kun je vloeibaar eiwit ook online bestellen. Het is voornamelijk bij webshops in sportvoeding beschikbaar. In dit artikel geef ik een duidelijk overzicht van alle beschikbare producten, en waar je deze kunt kopen.

Body&Fit Vloeibaar Ei-Eiwit

Body En Fit Vloeibaar Ei EiwitHet vloeibare ei-eiwit van Body&Fit, ookwel ‘liquid egg whites', wordt verkocht per 6 flessen van 500 gram (485 ml). Dit ei-eiwit is gepasteuriseerd voor een lange houdbaarheid, zolang de fles ongeopend is. Na openen moet het product in de koelkast worden bewaard, en is het nog 48 uur goed.

De inhoud bestaat voor 100% uit gepasteuriseerde ei-eiwitten. Volgens het label bevat 100 gram van dit product 10.2 gram eiwit, 1.1 gram koolhydraten.

Dit vloeibare eiwit is te bestellen op Bodyenfitshop.nl en op Bol.com. De laagste prijs is op dit moment €13,90 voor in totaal 3 kg vloeibaar eiwit. Met deze prijs (omgerekend €4,63 per kg) is dit het goedkoopste vloeibare ei-eiwit je kunt kopen.

XXL Nutrition 100% Egg Whites vloeibaar ei-eiwit

XXL Nutrition 100% Egg Whites Vloeibaar Ei Eiwit

Ook XXL Nutrition verkoopt vloeibaar eiwit. Ook dit vloeibare ei-eiwit wordt verkocht in verpakkingen met 6 flessen van 500 gram. In de koelkast is dit product na openen tot 48 uur houdbaar. Voordat je de flessen opent is het maandenlang ongekoeld houdbaar.

Dit product bevat geen conserveermiddelen of andere toevoegingen, en bestaat volledig uit ei-eiwit. Ook zijn de voedingswaarden hetzelfde als het voorgenoemde product. Per 100 gram bevat het 10.2 gram eiwit, 1.1 gram koolhydraten, en 0,5 gram vet.

Online is dit vloeibare eiwit te bestellen op Bol.com. Met de prijs van €14,90 voor 3 kilogram is dit product iets duurder, namelijk €4,97 per kilogram.

DR Zak's Free Range Liquid Egg White (1000 ml)

DR Zaks Free Range Liquid Egg White Vloeibaar Eiwit

Dit vloeibare eiwit van het Engelse merk Dr Zak's is afkomstig uit scharreleieren (free range), en is verpakt in een grote fles met een inhoud van 1 liter en een gewicht van iets meer dan 1 kilogram.

Naast de vloeibare ei-eiwitten zijn er geen stoffen toegevoegd aan dit product. Volgens de voedingswaarden bevat dit vloeibare eiwit 10.2 gram eiwit, 1.1 gram koolhydraten, en 0.5 gram vet per 100 ml. Dit zijn exact dezelfde voedingswaarden als het vloeibare eiwit van Body&Fit.

Dit vloeibare ei-eiwit is gepasteuriseerd, waardoor het ongeopend tot 6 maanden houdbaar is buiten de koelkast. Pas na openen moet je dit product in de koelkast bewaren. Het is dan nog twee dagen houdbaar.

Eén ei bevat ongeveer zo'n 40 gram ei-eiwit. Met deze fles van 1 liter heb je dus evenveel ei-eiwit als zo'n 25 eieren. De grote verpakking heeft dus wel een nadeel; je zult snel veel ei-eiwit moeten gebruiken om alles op te krijgen binnen de tijd dat dit product houdbaar is.

DR Zak's Free Range Liquid Egg white is te koop op Body-supplies.nl en Bol.com. De laagste prijs is op dit moment €5,90 voor 1 liter.

Two Chicks vloeibaar eiwit (AH.nl)

Two Chicks Vloeibaar EiwitHoewel dit product bij de meeste filialen van de Albert Heijn niet verkrijgbaar is, kun je op AH.nl wel vloeibaar eiwit bestellen, namelijk vloeibaar eiwit van het merk Two Chicks. Er wordt aangegeven dat dit vrije uitloop eieren zijn.

Ook dit product is gepasteuriseerd. In tegenstelling tot alle voorgenoemde product wordt er aangegeven dat Two Chicks Egg White na openen tot 7 dagen houdbaar is de koelkast (tussen 0 en 4 graden). Dat is de langste houdbaarheid van alle producten op deze pagina.

Daarnaast is dit het enige product dat wordt verkocht in losse flessen van 500 gram. Het label geeft de volgende voedingswaarden aan (per 100 gram): 10 gram eiwit, 1.1 gram koolhydraten, en 0 gram vet.

Dit product is hier op AH.nl te bestellen. Het grootste nadeel van Two Chicks Egg White is de hogere prijs. Per fles van 500 gram kost dit €4,19. Met een kiloprijs van €8,38 ruim de duurste optie.

1 gedachte over “Vloeibaar eiwit kopen? AH, Jumbo, Lidl, online? De beste opties!”

Plaats een reactie