BodyMass Whey Protein van de Action – een goede keuze?

De Action is een winkel die producten verkoopt voor lage prijzen. Er zijn ook supplementen te koop. Voor krachtsporters zullen voornamelijk de BodyMass whey protein, de BodyMass Mass Gainer, en de BodyMass creatine interessante producten zijn. Het is natuurlijk erg handig om tijdens het winkelen ook een pot eiwitpoeder mee te nemen uit de Action.

Maar; zijn deze producten wel van goede kwaliteit? En zijn ze ook werkelijk goedkoop? Om deze vragen te beantwoorden omschijf ik de belangrijke eigenschappen van de BodyMass supplementen en vergelijk ik deze producten met andere populaire opties.

BodyMass Whey Protein van de Action

Bodymass Whey Protein Action Muscle MassBodyMass Whey Protein Muscle Mass is eiwitpoeder voor het maken van eiwitshakes. Het wordt verkocht in potten van 700 gram, in twee verschillende smaken: aardbei en vanille.

De eiwitbron van dit poeder is whey concentraat. Whey concentraat is een goede eiwitbron. Eiwitten uit whey concentraat worden door het lichaam goed opgenomen en zijn nuttig bij de opbouw van spiermassa.

Zoals de meeste producten uit whey concentraat, bestaat BodyMass Whey Protein voor zo'n 80% uit eiwit. Daarnaast bevat het poeder 4.3% koolhydraten, en 6.4% vet.

Deze eiwitshake van de Action bevat verder alleen een aroma (vanille of aardbei), en een zoetstof (sucralose). De smaak aardbei bevat de kleurstof bietenrood om het poeder een rode kleur te geven.

Deze ingrediënten en voedingswaarden zijn zeer vergelijkbaar met andere eiwitshakes uit whey concentraat. In de tabel hieronder zie je een vergelijking.

Product: Prijs, €/kg* Voedingswaarden/100 gram Eiwitbronnen:
(naam) (vanaf) Kcal: Eiwit: KH: Vet:
Whey perfection – vanille (Bodyenfitshop.nl) €13,19 401 79,4 6,9 5,8 Whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat
Perfect Whey Protein – aardbei (XXLnutrition.com) €12,48 400 78,5 7,4 6,3 Whey concentraat
Pure whey Protein – naturel (bulkpowders.nl) €12,99 402 80  5 6,67 Whey concentraat
BodyMass Whey Protein – aardbei (action.com) €14,21 390 80,1** 4,3 6,4 Whey concentraat

* De omgerekende prijs per kilogram poeder, gerekend met de voordeligste verpakking (de grootste pot), op het moment van publicatie
** Op droge stof. Eiwitpoeder bestaat in de realiteit echter voor zo'n 4-5% uit vocht. De werkelijke inhoud bevat dus iets minder eiwit dan hier aangegeven. 
Voedingswaarden BodyMass Whey Protein via: Bodymass.nl

TIP: Meer eiwitshakes vergelijken op eigenschappen? Bekijk dan deze eiwitshake vergelijktabel.

Wat betreft ingrediënten en voedingswaarden is BodyMass Whey Protein een goed supplement. Kijk je echter naar de prijs van vergelijkbare producten (omgerekend naar prijs per kilogram), dan blijkt toch dat BodyMass Whey Protein relatief duur is.

Vind je het handig om BodyMass Whey Protein te kopen bij de Action, dan heb je daarmee een prima product in huis. Wil je echter de beste prijs, dan kun je beter een van de alternatieven uit de bovenstaande tabel bestellen.

BodyMass Nutrition Mass Gainer (weight gainer)

Bodymass Mass Gainer ActionBodyMass Nutrition Mass Gainer is een weight gainer. Weight gainers ofwel mass gainers zijn ook poeders voor het maken van een shake.

Door weight gainer shakes te drinken krijg je gemakkelijk veel calorieën binnen waardoor je makkelijker zult aankomen. Weight gainers bevatten eiwitten, maar ook een hoge concentratie aan koolhydraten.

Bij een weight gainer is het belangrijk dat de verhouding tussen eiwitten en koolhydraten goed is. Omdat je veel calorieën binnenkrijgt bij het drinken van weight gainers, is het makkelijk als de verhouding tussen de macronutriënten in de weight gainer zoveel mogelijk overeenkomen met de doelstelling van je voedingsschema.

Ook zijn de gebruikte eiwitbronnen en koolhydraatbronnen van belang. Zo moeten de gebruikte eiwitten goed op te nemen zijn (hoge biologische waarde), en zijn ‘langzame koolhydraten' gunstiger dan ‘snelle koolhydraten' (suikers). Meer informatie over de belangrijke eigenschappen van weight gainers, zie het artikel ‘beste weight gainer‘.

BodyMass Nutriton Mass Gainer bevat 31.4% eiwit, 50.8% koolhydraten, en 10.3% vet (bron). Dit zijn redelijk gunstige verhoudingen voor krachttraining; alleen de concentratie vetten is ietwat laag.

Qua koolhydraten is er gekozen voor havermeel, maltodextrine, dextrose, en MOD carb. Dit is niet helemaal optimaal: maltodextrine en dextrose zijn snelle suikers.

Een product dat mijn voorkeur heeft boven BodyMass Nutrition Mass Gainer is daarom Gainz van Dedicated Nutrition. Deze heeft vergelijkbare voedingswaarden, en gebruikt alleen havermeel als koolhydraatbron. Havermeel bevat complexe koolhydraten en wordt langzaam en geleidelijk opgenomen.

BodyMass Mass gainer kost bij de Action 9,95 voor een pot van 1.25 kg en is daarmee relatief goedkoop voor een weight gainer.

BodyMass Nutrition Creatine (creatine monohydraat supplement)

Bodymass Creatine Physical Performance ActionBodyMass Nutrition Creatine bestaat net als de meeste creatine supplementen voor 100% uit creatine monohydraat. Creatine monohydraat is de beste soort creatine, dus wat dat betreft zit deze creatine goed.

Er wordt echter op de site van Bodymass niet aangegeven dat deze creatine gemicroniseerd is. Het voordeel van gemicroniseerde creatines, zoals Body&Fit creapure creatine, is dat het beter oplost in water.

Wat betreft prijs is BodyMass creatine monohydraat de goedkoopste creatine die ik ooit heb gezien: bij de Action kost het op dit moment slechts €3,99 per 300 gram.

Reviews en ervaringen

Zelf heb ik de producten van BodyMass nog niet kunnen testen. Naast de voedingswaarde en de prijs, zijn ook de smaak en oplosbaarheid van het product belangrijk. Heb jij hier ervaring mee? Laat het hieronder een korte reactie/review achter!

16 gedachten over “BodyMass Whey Protein van de Action – een goede keuze?”

 1. Hoi,
  Ik ben vandaag begonnen met de mass gainer van de action.. Ik los het op met volle melk.. Ik gebruik een staafmixer om alle klontjes weg te kriijgen vind niet dat ie goed oplost.. Ik ben geen sporter maar ik heb gwn moeite met aankomen, ik heb geen eetprobleem maar wel geld probleem en daarom probeer ik op deze manier toch wat voller te worden.

  Beantwoorden
  • Hoi Tish,

   Had het zelfde probleem, probeer het eens af te meten in een shake-beker (action) eerst melk erna de gainer en vervolgens shaken. Nooit meer last gehad van klonters of dergelijken.

   Beantwoorden
 2. Hoi
  Ik eet best goed nootjes ei melk
  Ik ben 170 en weeg nu 80killo
  Is om ik aan bulke ben
  Ik krijg binnen
  Kcal 2600
  Koolhydraten 320
  Vetten 40 gram
  Verzadigd vetten 25of30 gram
  Zout 4gram
  Eiwitten lig er aan soms140 en soms 110gram
  Vezels ook 30gram
  Dan neem ik Mass gainer 2keer per dag
  En magnesium 200gr per dag
  Dan verzorg ik dat ik 2half litteratuur water drink
  En eet fruit appels banaan groente
  Sport 3per week
  Ik vind dit een goede product
  Sport school ga ik als een trein door dat ik
  Ook goed eet creatine heb ik er ook van
  Maar pak ik als ik moe ben Gr m

  Beantwoorden
 3. Bodymass is een goed product. Lost goed op. de eiwit shake is goed van smaak. Met melk en mixer. lekker luchtig.
  Massgainer is top! Weinig suiker, 3,5 gr. Ter vergelijking met Performance 46,5 gram.(is 10 suikerklontjes) en daar zit ook nog aspartaam in(gif) Heel tevreden dus over bodymass en over de prijs.

  Beantwoorden
 4. Body mass whey proteïne,
  Was er content mee, makkelijk aan te schaffen.
  Géén grote uitgaven ineens.
  Was ook goed te drinken en hoge eiwitwaarden.
  Totdat een pot aardbei naar verf stonk!?
  Klacht ingediend en teruggebracht.
  Als antwoord kreeg ik, later, een excuus en een labtest van een totaal andere batch!??
  (Zal nooit weten wat er daadwerkelijk in heeft gezeten).
  Voor mij NOOIT geen Body mass meer!!!
  XXL 4KG is momenteel de (beste) keuze.

  Beantwoorden
 5. prijs is zeer goed. 10 euro per kg is gewoon zeer goedkoop. ik sport al meer dan 20 jaar. ( vooral krachttraining) heb al zoveel type eiwit shakes geprobeerd. en moet bij deze wel zeggen dat de waardes wel zeer goed zijn . smaak is prima en de oplosbaarheid ook netjes. (mits je een mixer hebt).
  voor deze prijs en de bcaas die erin zitten. gewoon doen. en niet te vergeten overal is er wel een action in de buurt . effe ophalen en knallen op de gym.

  Beantwoorden
  • Relatief duur qua prijs/kg, vergeleken met andere producten. Dus zoals omschreven in het artikel, met de prijzen op de publicatiedatum. Prijzen kunnen natuurlijk altijd veranderen. Met die aanbieding is het inderdaad relatief goedkoop 🙂

   Beantwoorden
 6. Als je gevoelig bent voor melk zou ik zeker niet de MassGainer pakken, want wat word ik er toch beroerd van! Ik vind het echt rommel. Het zou misschien ook aan de grote hoeveelheid maltodextrine kunnen liggen?
  Met de Whey poeder van een ander, goed merk (mix van whey, whey hydrolisaat,whey isolaat) met veel minder suikers en geen maltodextrine, heb ik nergens last van en merk ik echt een vooruitgang, maar met Mass Gainer…

  Ik twijfel zelfs of ik de pot zal opmaken, want zowel lichamelijk als geestelijk is het een kwelling om ermee door te gaan. Ook de smaak is mierezoet en dat zou van mij wel wat minder mogen, aardbeiensmaak kan ik niet erin vinden. De poeder lost wel goed op.
  Ik wil nog een keer de Whey Poeder van Bodymass proberen, en dan hoop ik dat dat mij beter zal bevallen.

  Beantwoorden
 7. Persoonlijk heb ik darmklachten gekregen gekregen van de creatine van de Action, dus die koop ik niet meer. Whey proteine is daarentegen een erg fijn product gebleken.

  Beantwoorden
 8. Ik heb het ook gebruikt, om wat kilootjes aan te komen, wat mij ook gelukt is. Maar Action zou Action niet zijn, als het weer eens een keer niet meer te krijgen is. Zo vreselijk irritant, want ik was er dolblij mee. Goeie prijs, goeie smaken en goed te mixen zonder klontjes. Ik heb net voor het eerst Wei Proteïne van Precision gekocht en geprobeerd….wat een bagger, en ook nog eens behoorlijk aan de prijs…

  Beantwoorden
 9. Ik heb een vraagje over de massgainer van de action. Heb deze vandaag gekocht en er stond op de verpakking dat je 3 schepjes moest doen. Naar mijn idee is dit een beetje te veel voor 73 gram. Heeft iemand een idee of dit klopt? want het is een best grote scoop die je erbij krijgt.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend