BodyMass Whey Protein van de Action – een goede keuze?

By | 10 mei 2018

De Action is een winkel die producten verkoopt voor lage prijzen. Er zijn ook supplementen te koop. Voor krachtsporters zullen voornamelijk de BodyMass whey protein, de BodyMass Mass Gainer, en de BodyMass creatine interessante producten zijn. Het is natuurlijk erg handig om tijdens het winkelen ook een pot eiwitpoeder mee te nemen uit de Action.

Maar; zijn deze producten wel van goede kwaliteit? En zijn ze ook werkelijk goedkoop? Om deze vragen te beantwoorden omschijf ik de belangrijke eigenschappen van de BodyMass supplementen en vergelijk ik deze producten met andere populaire opties.

BodyMass Whey Protein van de Action

Bodymass Whey Protein Action Muscle MassBodyMass Whey Protein Muscle Mass is eiwitpoeder voor het maken van eiwitshakes. Het wordt verkocht in potten van 700 gram, in twee verschillende smaken: aardbei en vanille.

De eiwitbron van dit poeder is whey concentraat. Whey concentraat is een goede eiwitbron. Eiwitten uit whey concentraat worden door het lichaam goed opgenomen en zijn nuttig bij de opbouw van spiermassa.

Zoals de meeste producten uit whey concentraat, bestaat BodyMass Whey Protein voor zo’n 80% uit eiwit. Daarnaast bevat het poeder 4.3% koolhydraten, en 6.4% vet.

Deze eiwitshake van de Action bevat verder alleen een aroma (vanille of aardbei), en een zoetstof (sucralose). De smaak aardbei bevat de kleurstof bietenrood om het poeder een rode kleur te geven.

Deze ingrediënten en voedingswaarden zijn zeer vergelijkbaar met andere eiwitshakes uit whey concentraat. In de tabel hieronder zie je een vergelijking.

Product: Prijs, €/kg Voedingswaarden/100 gram Eiwitbronnen:
(naam) (vanaf) Kcal: Eiwit: KH: Vet:
Whey perfection – vanille (Bodyenfitshop.nl) €13,19 401 79,4 6,9 5,8 Whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat
Perfect Whey Protein – aardbei (XXLnutrition.com) €12,48 400 78,5 7,4 6,3 Whey concentraat
Pure whey Protein – naturel (bulkpowders.nl) €12,99 402 80  5 6,67 Whey concentraat
BodyMass Whey Protein – aardbei (action.com) €14,21 390 80,1* 4,3 6,4 Whey concentraat

* Op droge stof. Eiwitpoeder bestaat in de realiteit echter voor zo’n 4-5% uit vocht. De werkelijke inhoud bevat dus iets minder eiwit dan hier aangegeven. Voedingswaarden BodyMass Whey Protein via: Bodymass.nl

TIP: Meer eiwitshakes vergelijken op eigenschappen? Bekijk dan deze eiwitshake vergelijktabel.

Wat betreft ingrediënten en voedingswaarden is BodyMass Whey Protein een goed supplement. Kijk je echter naar de prijs van vergelijkbare producten (omgerekend naar prijs per kilogram), dan blijkt toch dat BodyMass Whey Protein relatief duur is.

Vind je het handig om BodyMass Whey Protein te kopen bij de Action, dan heb je daarmee een prima product in huis. Wil je echter de beste prijs, dan kun je beter een van de alternatieven uit de bovenstaande tabel bestellen.

BodyMass Nutrition Mass Gainer (weight gainer)

Bodymass Mass Gainer ActionBodyMass Nutrition Mass Gainer is een weight gainer. Weight gainers ofwel mass gainers zijn ook poeders voor het maken van een shake.

Door weight gainer shakes te drinken krijg je gemakkelijk veel calorieën binnen waardoor je makkelijker zult aankomen. Weight gainers bevatten eiwitten, maar ook een hoge concentratie aan koolhydraten.

Bij een weight gainer is het belangrijk dat de verhouding tussen eiwitten en koolhydraten goed is. Omdat je veel calorieën binnenkrijgt bij het drinken van weight gainers, is het makkelijk als de verhouding tussen de macronutriënten in de weight gainer zoveel mogelijk overeenkomen met de doelstelling van je voedingsschema.

Ook zijn de gebruikte eiwitbronnen en koolhydraatbronnen van belang. Zo moeten de gebruikte eiwitten goed op te nemen zijn (hoge biologische waarde), en zijn ‘langzame koolhydraten’ gunstiger dan ‘snelle koolhydraten’ (suikers). Meer informatie over de belangrijke eigenschappen van weight gainers, zie het artikel ‘beste weight gainer‘.

BodyMass Nutriton Mass Gainer bevat 31.4% eiwit, 50.8% koolhydraten, en 10.3% vet (bron). Dit zijn redelijk gunstige verhoudingen voor krachttraining; alleen de concentratie vetten is ietwat laag.

Qua koolhydraten is er gekozen voor havermeel, maltodextrine, dextrose, en MOD carb. Dit is niet helemaal optimaal: maltodextrine en dextrose zijn snelle suikers.

Een product dat mijn voorkeur heeft boven BodyMass Nutrition Mass Gainer is daarom Gainz van Dedicated Nutrition. Deze heeft vergelijkbare voedingswaarden, en gebruikt alleen havermeel als koolhydraatbron. Havermeel bevat complexe koolhydraten en wordt langzaam en geleidelijk opgenomen.

BodyMass Mass gainer kost bij de Action 9,95 voor een pot van 1.25 kg en is daarmee relatief goedkoop voor een weight gainer.

BodyMass Nutrition Creatine (creatine monohydraat supplement)

Bodymass Creatine Physical Performance ActionBodyMass Nutrition Creatine bestaat net als de meeste creatine supplementen voor 100% uit creatine monohydraat. Creatine monohydraat is de beste soort creatine, dus wat dat betreft zit deze creatine goed.

Er wordt echter op de site van Bodymass niet aangegeven dat deze creatine gemicroniseerd is. Het voordeel van gemicroniseerde creatines, zoals Body&Fit creapure creatine, is dat het beter oplost in water.

Wat betreft prijs is BodyMass creatine monohydraat de goedkoopste creatine die ik ooit heb gezien: bij de Action kost het op dit moment slechts €3,99 per 300 gram.

Reviews en ervaringen

Zelf heb ik de producten van BodyMass nog niet kunnen testen. Naast de voedingswaarde en de prijs, zijn ook de smaak en oplosbaarheid van het product belangrijk. Heb jij hier ervaring mee? Laat het hieronder een korte reactie/review achter!

Guido
Author: Guido

Al ruim 10 jaar doe ik aan krachttraining, met een voornamelijk focus op powerlifting. Mijn persoonlijke records bij powerlifting zijn een 210kg squat, 140kg bench press, en 240kg deadlift. Op Krachttraining.info wil ik zoveel mogelijk lezers helpen met krachttraining aan de hand van mijn kennis en ervaring. Zie ook de about-page voor meer informatie, of neem contact met me op via het contactformulier.

2 reacties op “BodyMass Whey Protein van de Action – een goede keuze?

  1. Tish

    Hoi,
    Ik ben vandaag begonnen met de mass gainer van de action.. Ik los het op met volle melk.. Ik gebruik een staafmixer om alle klontjes weg te kriijgen vind niet dat ie goed oplost.. Ik ben geen sporter maar ik heb gwn moeite met aankomen, ik heb geen eetprobleem maar wel geld probleem en daarom probeer ik op deze manier toch wat voller te worden.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *