Power tower kopen? De 3 beste power towers (2022)!

Een power tower is een fitnesstoestel waarmee je meerdere bodyweight oefeningen kunt uitvoeren, waaronder pull-ups en chin-ups, dips, en knee raises.

Power tower kopen? In dit artikel noem ik de beste drie power towers die die je kunt kopen, en noem ik de voor- en nadelen van deze drie opties.

De beste power towers van 2022!

Hieronder de drie beste power towers die je kunt kopen in een overzicht met de belangrijkste eigenschappen. Ik heb hierbij de drie beste apparaten gekozen in verschillende prijsklassen.

Goedkope power tower
Luxari Power Tower Beste Goedkope Power Tower
Luxari Power Tower
Trainen tot: 150 kg
Functies:
 – Optrekstang
   (greep: smal en wijd)
 – Dipsteunen
 – Leg/knee raise
 – Opdruksteunen
 – Weerstandsbanden
.
Bestellen
€199,95
Mid-range power tower
Insportline Power Tower Pt250 Beste Koop Power Tower
Insportline PT250
Trainen tot: 150 kg
Functies:
 – Optrekstang
   (greep: smal, wijd, parallel)
 – Dipsteunen
 – Leg/knee raise
 – Opdruksteunen
 – Afleghaken voor halter
 – Alles in hoogte verstelbaar
Bestellen
€449 (16-aug 2022)
High-end Power Tower
Powertec P-BT13 Basic Trainer - beste power tower
Powertec P-BT
Trainen tot: 250 kg
Functies:
 – Optrekstang
   (greep: smal, wijd)
 – Dipsteunen
 – Leg/knee raise
 – Opdruksteunen
.
.

Bestellen
€ 649

Lees hieronder verder voor uitgebreide informatie over de bovenstaande drie opties.

Luxari Power Tower: beste goedkope power tower

Wil je een power tower kopen, en heb je een gelimiteerd budget? Dan is de Luxari Power Tower mijn aanrader.

Met de huidige lage prijs van 199,95 euro op Bol.com is dit de goedkoopste power tower die aan alle belangrijke eisen voldoet.

Je kunt met deze power tower namelijk alle belangrijke oefeningen uitvoeren: optrekken, dips, en leg raises. Voor het budget is dit ook een zwaar belastbare power tower. De power tower is namelijk belastbaar tot 150 kg, wat genoeg zal zijn voor de meeste gebruikers.

Deze power tower is op de vloer 76.5 cm breed, 90 cm diep, en maximaal 230 cm hoog.

De dipsteunen en padding voor de leg raises zijn gemakkelijk bereikbaar door de opstapjes. Ook kun je zo beter bij de optrekstang. Ook is de optrekstang in hoogte te verstellen, wat het ook makkelijker maakt om deze te bereiken, ongeacht je eigen lengte. De optrekstang is maximaal 40 centimeter te verlagen.

Een voordeel van deze power tower is dat deze ook aanhaakpunten heeft voor weerstandsbanden – een eigenschap die niet vaak voorkomt bij power towers. Er zitten aanhaakpunten onder en bovenaan deze power tower, waardoor je veel oefeningen mogelijk worden. Er worden weerstandsbanden met handgrepen meegeleverd.

Ook zitten er opdruksteunen op de power tower. Opdruksteunen zorgen ervoor dat je polsen in een natuurlijke houding zitten bij het opdrukken, en dat je iets dieper door kunt zakken voor een grotere range of motion.

Kortom maakt de Luxari Power Tower het mogelijk om veel verschillende oefeningen te doen, is deze relatief zwaar belastbaar, en gunstig geprijsd.

De Luxari Power Tower is online te bestellen op Bol.com.

InSPORTline Power Tower PT250: de beste koop power tower

Met een ruimer budget zou ik kiezen voor deze InSPORTline Power Tower PR250, ofwel de ‘Free-Standing Pull-Up Station inSPORTline Power Tower PT250'.

Wat mij betreft is dit de best ontworpen power tower, omdat deze de meeste oefeningen mogelijk maakt, en daarnaast geheel verstelbaar is.

Zo kun je de dipsteunen namelijk op 11 verschillende hoogtes op de staanders van de power tower plaatsen. Naast het dippen, kun je deze bijvoorbeeld ook op de laagste stand zetten om dezelfde grepen te gebruiken als opdruksteun.

De greep van de dip steunen zitten op 55 cm van elkaar. Dat is een comfortabele en veilige afstand. Bij veel andere power towers zitten deze verder van elkaar af, wat zorgt voor een slechtere houding bij het uitvoeren van dips.

De dipsteunen fungeren ook als armsteun bij het uitvoeren van de buikspieroefening leg raises of knee raises. De rugsteun die je hierbij gebruikt is daarnaast ook verstelbaar, en in 4 verschillende standen verder naar voren of achteren te plaatsen.

Ook zijn de dipsteun/armsteunen volledig afneembaar, en kun je deze aan de kant leggen als je ze niet wil gebruiken. Zo zitten ze niet in de weg bij doen van andere oefeningen.

Een flink voordeel van deze power tower is dat er ook twee afleghaken voor een halterstang worden meegeleverd. De afleghaken kun je ook op de 11 verschillende hoogtes plaatsen. Zo kun je dit rack bijvoorbeeld gebruiken voor het doen van squats of overhead presses. Stel je de afleghaken lager in, en zet je er een fitnessbank bij, dan kun je deze power tower dus ook gebruiken om te bankdrukken.

Dat maakt dat je met deze power tower veel meer mogelijkheden hebt, en scheelt het de aanschaf van haltersteunen ofwel een squatrek.

Een ander sterk punt van deze power tower is de optrekstang. Deze optrekstang is ver naar voren geplaatst, zodat je bij het uitvoeren van pull-ups en chin-ups niet met je benen tegen de staander van de power tower aan zult komen. Ook is er een parallelle greep aanwezig op de optrekstang. Pull-ups met een parallelle greep zijn makkelijker uit te voeren dan pull-ups of chin-ups op een rechte stang, en daarom een goede optie voor beginners.

Deze power tower is 108 cm breed, 110 cm diep, en 208 cm hoog. De power tower zelf weegt 42 kilogram.

Met de stevige constructie is dit ook een zwaar belastbare power tower. Zo zijn de dipsteunen belastbaar tot 150 kg, en heb je voldoende ruimte om progressie te maken bij het dippen.

Veel sporters kunnen gemakkelijk meerdere dips uitvoeren met het eigen lichaamsgewicht. Wil je dips blijven trainen, dan zal je deze oefening moeten verzwaren met behulp van een dip belt en halterschijven. Stel je weegt 80 kg, dan kun je het dippen op deze power tower met nog wel 70 kg extra verzwaren! Zo zal de belastbaarheid van deze power tower waarschijnlijk geen probleem worden.

Deze power tower is in Nederland alleen te bestellen op Amazon.nl. Op het moment van schrijven lag de prijs op €449. Met deze relatief lage prijs voor de hoeveelheid mogelijkheden die deze power tower biedt, is dit ook de beste koop.

Powertec P-BT kopen: de zwaarst belastbare power tower

Zoek je een goede power tower die zeer zwaar te belasten is? Dan is de Powertec P-BT de beste keuze.

Dit is de zwaarst belastbare power tower met alle drie de belangrijke functies – optrekken, dippen, en leg raises. Deze power tower kan je belasten tot wel 250 kilogram. Hoewel dit onnodig hoog lijkt, betekent de hoge maximale belastbaarheid dat deze power tower ook bij een zware belasting zeer stevig en stabiel is in gebruik.

Een verschil met de meeste power towers zijn de balken onder de ‘armen' met de dipsteun en padding voor leg raises. Dit zorgt voor een extra hoge belastbaarheid.

De Powertec P-BT is verder op veel vlakken goed ontworpen. Zo heeft deze tower een zeer dikke padding voor extra comfort bij het uitvoeren van leg raises. Ook zitten de opdruksteunen bij deze power tower op de juiste plaats: aan de voorzijde. Om gemakkelijk bij de optrekstang of dipstang, of leg raise padding te komen kun je gebruik maken van de opstapjes.

De balken voor de dip bars staan aan de voorzijde van dit apparaat dicht naar elkaar toe, en aan de achterzijde verder van elkaar af. Dit zorgt ervoor dat je dips kunt uitvoeren met een redelijk smalle grip, wat voor de meeste gebruikers optimaal is. Omdat deze balken aan de achterzijde verder van elkaar af staan, is er genoeg ruimte om pull-ups en chin-ups uit te voeren zonder met het lichaam tegen deze balken aan te komen.

Net als met de meeste andere power towers heb je met de Powertec P-BT de mogelijkheid om pull-ups met een smalle of met een wijde greep uit te voeren.

Dit toestel is 119 cm breed, 121 cm diep, en 225 cm hoog. Het eigengewicht is 66 kg. Daarmee is dit de zwaarste en hoogste power tower van de drie genoemde opties.

Deze power tower kopen? Je kunt hem online bestellen op Betersport.nl en bol.com. Deze power tower kost op dit moment 649 euro.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen/reviews?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een power tower? Laat hieronder een bericht achter. Heb je een power tower gekocht? Dan hoor ik graag je review/ervaring!

Oorspronkelijk gepubliceerd: 3 juni 2018. Laatste update: 16 augustus 2022.

Plaats een reactie

Send this to a friend