Power tower kopen? De 3 beste opties!

Door | 26 augustus 2019

Een power tower is een fitnesstoestel waarmee je meerdere bodyweight oefeningen kunt uitvoeren, waaronder pull-ups en chin-ups, dips, en knee raises.

Power tower kopen? In dit artikel noem ik de beste drie power towers die die je kunt kopen, en noem ik de voor- en nadelen van deze drie opties.

De beste power towers

Hieronder de drie beste power towers die je kunt kopen in een overzicht met de belangrijkste eigenschappen. Ik heb hierbij de drie beste apparaten gekozen in verschillende prijsklassen.

Goedkope power tower
Focus Fitness Force 7 Goedkope Power Tower
Focus Fitness Force 7
Trainen tot: 140 kg
Functies:
 – Optrekstang
   (greep: smal en wijd)
 – Dipsteunen
 – Leg/knee raise
 – Opdruksteunen
.
Bestellen
205 149
Mid-range power tower
Insportline Beste Mid Range Power Tower
Insportline Power Tower
Trainen tot: 130 kg
Functies:
 – Optrekstang
   (greep: smal, wijd, parallel)
 – Dipsteunen
 – Leg/knee raise
 – Opdruksteunen
– Dipsteunen opklapbaar
Bestellen
€ 249
High-end Power Tower
Powertec P-BT13 Basic Trainer - beste power tower
Powertec P-BT
Trainen tot: 250 kg
Functies:
 – Optrekstang
   (greep: smal, wijd)
 – Dipsteunen
 – Leg/knee raise
 – Opdruksteunen
.
Bestellen
€ 649

Lees hieronder verder voor uitgebreide informatie over de bovenstaande drie opties.

Focus Fitness Force 7 – beste goedkope power tower

Wil je een power tower kopen, en heb je een gelimiteerd budget? Dan is de Focus Fitness Force 7 mijn aanrader. Met de huidige lage prijs van 149 euro op Bol.com is dit de goedkoopste power tower die aan alle belangrijke eisen voldoet. Zo kun je met deze power tower alle belangrijke oefeningen uitvoeren, namelijk optrekken, dips, en leg raises. Voor het budget is dit ook een zwaar belastbare power tower. De power tower is namelijk belastbaar tot 140 kg, wat genoeg zal zijn voor de meeste gebruikers.

Deze power tower is 60 breed, 136 diep, en 210 cm hoog. Het eigengewicht van dit toestel is 35 kg.

De dipsteunen en padding voor de leg raises zitten aan de voorkant van de tower, en zijn gemakkelijk bereikbaar door de opstapjes. De optrekstang zit aan de achterzijde van de tower. Dit heeft als voordeel dat de dipsteunen en rugleuning voor leg raises niet in de weg zit bij het optrekken. Het nadeel hiervan is dat je ruimte vrij moet houden aan de achterkant van de power tower om bij de optrekstang te kunnen. Je hebt daarom meer ruimte nodig om deze power tower op te stellen in je home gym.

Ook zitten er opdruksteunen op de power tower. Opdruksteunen zorgen ervoor dat je polsen in een natuurlijke houding zitten bij het opdrukken, en dat je iets dieper door kunt zakken voor een grotere range of motion. De plaatsing van de opdruksteunen is bij deze power tower helaas nogal ongunstig. De opdruksteunen zitten namelijk aan de achterzijde van de tower. Wil je gebruik maken van de opdruksteunen, dan moet je dus erg veel ruimte vrij houden aan de achterzijde van de Focus Fitness Force 7. Daarnaast zit de dwarsbalk van de power tower erg dicht op de opdruksteunen, waardoor deze voor veel gebruikers in de weg zal zitten voor je hoofd.

Gelukkig zijn de opdruksteunen een minder belangrijk onderdeel van een power tower. Je kunt altijd ook losse opdruksteunen kopen, zoals deze voor slechts 10 euro. Wil je simpelweg een goedkope, degelijke power tower voor optrekken, dips, en leg raises? Dan is de Focus Fitness Force 7 een goede keuze.

De Focus Fitness Force 7 is online te bestellen op Betersport.nl en Bol.com.

InSPORTline Power Tower – beste koop power tower

Met een iets ruimer budget zou ik kiezen voor deze InSPORTline Power Tower, volgens de gehele naam ook wel de ‘Multi-Purpose Dip Station inSPORTline Power Tower'. Wat mij betreft is dit de best ontworpen power tower. De voornaamste reden hiervoor zijn de opklapbare dipsteunen. Als je de power tower wil gebruiken voor optrekken, klap je de dipsteunen omhoog, waardoor deze niet in de weg zullen zitten.

Veel andere power towers zorgen ervoor dat de dipsteunen bij het optrekken niet in de weg zitten door de afstand tussen de dipsteunen groter te maken, of de optrekstang aan de achterzijde te plaatsen. Deze twee oplossingen hebben hebben nadelen. De grote afstand tussen de dipsteunen zorgt ervoor dat de greep bij dips (en leg raises) voor veel gebruikers eigenlijk te wijd voor een goede uitvoering. Wordt de optrekstang aan de achterzijde van de power tower geplaatst, dan moet je ruimte vrij houden aan de achterzijde van de power tower om hier gebruik van te kunnen maken. Zo heb je erg veel ruimte nodig in je home gym.

Met de opklapbare dipsteunen van de Insportline Power Tower voorkom je beide problemen. De dipsteunen zitten op een comfortabele 56 cm van elkaar. Omdat de optrekstang aan de voorkant zit, hoef je geen ruimte vrij te houden aan de achterzijde van de power tower. Je kunt deze power tower dus met de achterkant tegen de muur plaatsen. Door de opklapbare dipsteunen heeft de Insportline Power Tower dus een flink voordeel op andere opties. Ook zitten de opdruksteunen bij deze power tower aan de voorzijde, en op de juiste hoogte, namelijk relatief laag.

Een ander sterk punt van deze power tower is de optrekstang. Deze optrekstang is ver naar voren geplaatst, zodat je bij het uitvoeren van pull-ups en chin-ups niet met je benen tegen de staander van de power tower aan zult komen. Ook is er een parallelle greep aanwezig op de optrekstang. Pull-ups met een parallelle greep zijn makkelijker uit te voeren dan pull-ups of chin-ups op een rechte stang, en daarom een goede optie voor beginners.

Net als ander power towers heeft deze power tower een rugpadding, armpadding, en handgrepen voor het uitvoeren van leg raises. De tower heeft op de staander één opstapje om het gemakkelijk te maken om bij de verschillende onderdelen van de power tower te komen.

Deze power tower is 107.5 cm breed, 142.5 cm diep, en 205 cm hoog. De gehele tower zelf weegt 37 kilogram.

Het enige nadeel is de iets lagere belastbaarheid: tot 130 kg. Met pull-ups, chin-ups en leg raises zal deze maximale belastbaarheid niet snel voor een probleem zorgen. De oefening waarmee dit wel voor een probleem kan zorgen zijn dips. De meeste sporters kunnen gemakkelijk meerdere dips uitvoeren met het eigen lichaamsgewicht. Wil je dips blijven trainen, dan zal je deze oefening moeten verzwaren met behulp van een dip belt en halterschijven. Als je dips wil uitvoeren met veel extra gewicht, dan kan de maximale belastbaarheid van deze power tower uiteindelijk een probleem worden.

Deze power tower is in Nederland alleen te bestellen op Betersport.nl. De huidige prijs is 249 euro. Met deze relatief lage prijs is dit ook de beste koop.

Powertec P-BT kopen? Zwaarst belastbare power tower

Zoek je een goede power tower die zeer zwaar te belasten is? Dan is de Powertec P-BT de beste keuze. Dit is de zwaarst belastbare power tower met alle drie de belangrijke functies – optrekken, dippen, en leg raises. Deze power tower kan je belasten tot wel 250 kilogram. Hoewel dit onnodig hoog lijkt, betekent de hoge maximale belastbaarheid dat deze power tower ook bij een zware belasting zeer stevig en stabiel is in gebruik.

Een verschil met de meeste power towers zijn de balken onder de ‘armen' met de dipsteun en padding voor leg raises. Dit zorgt voor een extra hoge belastbaarheid.

De Powertec P-BT is verder op veel vlakken goed ontworpen. Zo heeft deze tower een zeer dikke padding voor extra comfort bij het uitvoeren van leg raises. Ook zitten de opdruksteunen bij deze power tower op de juiste plaats: aan de voorzijde. Om gemakkelijk bij de optrekstang of dipstang, of leg raise padding te komen kun je gebruik maken van de opstapjes.

De balken voor de dip bars staan aan de voorzijde van dit apparaat dicht naar elkaar toe, en aan de achterzijde verder van elkaar af. Dit zorgt ervoor dat je dips kunt uitvoeren met een redelijk smalle grip, wat voor de meeste gebruikers optimaal is. Omdat deze balken aan de achterzijde verder van elkaar af staan, is er genoeg ruimte om pull-ups en chin-ups uit te voeren zonder met het lichaam tegen deze balken aan te komen.

Net als met de meeste andere power towers heb je met de Powertec P-BT de mogelijkheid om pull-ups met een smalle of met een wijde greep uit te voeren.

Dit toestel is 119 cm breed, 121 cm diep, en 225 cm hoog. Het eigengewicht is 66 kg. Daarmee is dit de zwaarste en hoogste power tower van de drie genoemde opties.

Deze power tower kopen? Je kunt hem online bestellen op Betersport.nl en bol.com. Deze power tower kost op dit moment 649 euro.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen/reviews?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een power tower? Laat hieronder een bericht achter. Heb je een power tower gekocht? Dan hoor ik graag je review/ervaring!

Oorspronkelijk gepubliceerd: 3 juni 2018. Laatste update: 26 augustus 2019.

Auteur: Guido

Al ruim 10 jaar doe ik aan krachttraining, voornamelijk met een focus op powerlifting. Mijn persoonlijke records bij powerlifting zijn een 210kg squat, 140kg bench press, en 240kg deadlift. Op Krachttraining.info wil ik zoveel mogelijk lezers helpen met krachttraining aan de hand van mijn kennis en ervaring. Zie ook de about-page voor meer informatie, of neem contact met me op via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *