Wat is de beste creatine?

Creatine helpt met energietransport binnen de spiercellen tijdens korte, intense krachtinspanningen. Door een creatinesupplement te nemen verhoog je de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren, en verbeter je daardoor je prestatie.

Er zijn veel verschillende typen creatine beschikbaar, waaronder creatine monohydraat, creatine HCL, creatine ethyl ester. Ook zijn er vee verschillende merken die deze creatines (of een mix daarvan) verkopen onder verschillende namen. Door het grote aanbod kan het moeilijk zijn om een goede keuze te maken.

Om de keuze makkelijker te maken leg ik in dit artikel uit wat de beste creatine is. Meteen een goede creatine kopen? Kies dan een van de drie onderstaande producten.

Top 3 beste creatines

Bulk Powders
Creatine Monohydraat
Bestellen

Myprotein CreaPure
Creatine Monohydraat
Bestellen
Body en Fitshop
CreaPure Creatine
Bestellen

Welke creatine? Creatine Monohydraat, HCL, Ethyl Ester?

In een creatine supplement zit het creatine gebonden aan andere stoffen. Daarom zijn er verschillende vormen waarin creatine wordt verkocht, zoals creatine monohydraat, creatine hydrochloride (HCL), en creatine ethyl ester. In het lichaam wordt het creatine weer losgekoppeld en uiteindelijk omgezet tot creatinefosfaat in de spiercellen.

Hoe meer van het ingenomen creatine uiteindelijk als creatinefosfaat (phosphocreatine) in de spiercellen terechtkomt, hoe effectiever het supplement. Alle eerder genoemde typen creatine verhogen de concentratie creatinefosfaat in de spieren. Toch zit is tussen de verschillende typen creatine een verschil qua opname in het lichaam.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de verschillende soorten creatine. Van alle creatinebindingen blijkt creatine monohydraat het beste type om de concentratie creatinefosfaat in de spiercellen te verhogen. Een bijkomende voordeel van creatine monohydraat is dat dit het goedkoopste type is.

Een samenvatting van de onderzoeken naar opname van verschillende creatine kun je lezen op examine.comhealthline.com, en thinkinglifter.com. Ook kun je hier op pubmed een volledige meta-analyse over dit onderwerp lezen.

Wat is de beste creatine monohydraat?

Een andere belangrijke eigenschap is de oplosbaarheid van de creatine. Creatine monohydraat lost beter op in water als het zeer fijn is, dus uit zeer kleine korrels bestaat. Fijngemalen creatine heet gemicroniseerd creatine (micronized).

In Nederland is het meestverkochte gemicroniseerde creatine monohydraat de CreaPure creatine. CreaPure is een merknaam voor gemicroniseerd creatine monohydraat van de Duitse fabrikant Alzchem.

Een ander voordeel van CreaPure is dat het een zuiver poeder is. Er wordt gegarandeerd dat minimaal 99,95% van de inhoud ook werkelijk creatine monohydraat is. CreaPure is dus het beste type creatine (monohydraat), goed oplosbaar, en erg zuiver. Daarom is creatine CreaPure wat mij betreft ook de beste creatine.

CreaPure wordt wereldwijd verkocht door verschillende supplementenmerken. Elke pot creatine met het CreaPure logo bevat dus hetzelfde creatinepoeder. Als er verder geen andere stoffen zijn toegevoegd, is de inhoud dus exact hetzelfde!

De beste creatine kopen? Vergelijken op prijs!

CreaPure creatine wordt verkocht door veel verschillende supplementenmerken en bij verschillende webshops. Omdat het om hetzelfde product gaat, kan je simpelweg vergelijken op prijs. Hieronder een overzicht van alle CreaPure creatines die je kunt kopen, met de omgerekende prijs per 100 gram. Het gaat hier alleen om supplementen die naast CreaPure geen andere stoffen hebben toegevoegd, en dus voor 100% uit CreaPure creatine bestaat.

Product: Prijs: Inhoud:  Prijs/100 g:
Bulk Powders CreaPure 100% €21,99 1000 g €2,20 Bestellen
Myprotein Creapure® €25,99 1000 g €2,60 Bestellen
Body en Fitshop CreaPure Creatine €13,50 500 g €2,70 Bestellen
Universal CreaPure Creatine €14,90 500 g €2,98 Bestellen
Olimp CreaPure Creatine €18,90 500 g €3,78 Bestellen

Vragen, opmerkingen, eigen ervaring?

Heb je nog vragen over het kopen van de beste creatine? Plaats dan hieronder een bericht. Opmerkingen over de inhoud van het artikel, of ervaring met de genoemde producten? Ook dan hoor ik het graag.

Plaats een reactie

Send this to a friend