Buikspierbank kopen? De beste buikspierbanken!

Een buikspierbank is een bank die onder een hoek omlaag staat, om het uitvoeren van buikspieroefeningen zoals sit-ups en crunches zwaarder te maken. Om te zorgen dat je niet omlaag van de bank glijdt, hebben deze banken beenrollen, waarmee je de benen vast kunt klemmen aan de bank.

Er zijn veel verschillende buikspierbanken te koop. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een buikspierbank, en wat de beste opties zijn.

Buikspierbank kopen – de beste opties

Goedkope optie
GS buikspierbank
Belastbaarheid: ?
Verstelbaar:
Bank – 3 standen
Beenrol – 4 standen
Bestellen
69,95 44,95
Stevige buikspierbank
Marbo MS-l110
Belastbaarheid: 250 kg
Niet verstelbaar
.
.
Bestellen
€ 99,00
Beste buikspierbank
Barbarian Torso Trainer
Belastbaarheid: 200 kg
Verstelbaar:
Bank – 6 standen
Beenrollen – 13 standen
Bestellen
€ 389,00

Waar op letten bij het kopen van een buikspierbank?

Bij het kopen van een buikspierbank zijn er een aantal belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Hieronder ga ik verder in op deze eigenschappen.

Belastbaarheid

De belastbaarheid van de buikspierbank geeft hoe zwaar de bank belast mag worden. Naast je lichaamsgewicht, zijn er een aantal oefeningen uit te voeren met extra gewicht. De bank moet minimaal deze belasting aankunnen.

Daarnaast zegt de maximale belastbaarheid ook veel over de bouwkwaliteit en stevigheid/stabiliteit van de bank. Een bank met een lage belastbaarheid kan tijdens het uitvoeren van de oefeningen meegeven of instabiel aanvoelen. Bij het trainen wil je juist dat het materiaal zo stevig en stabiel mogelijk aanvoelt, zodat je je goed kunt focussen op de oefeningen, zonder steeds te twijfelen aan je materiaal. Dus; hoe zwaarder de bank belastbaar is, hoe beter.

Verstelbaarheid

Een andere belangrijke eigenschap is de verstelbaarheid. Bij buikspierbanken kunnen zowel de rugligging als de beenrollen verstelbaar zijn. Het voordeel van een verstelbare rugligging is dat je zo de oefeningen lichter of zwaarder kunt maken. Hoe verder je de bank decline instelt (de hoek waaronder deze omlaag staat), hoe zwaarder de oefeningen. Met veel verschillende instellingen voor de rugligging kun je zo steeds iets zwaarder trainen.

Ook de beenrollen van de bank zijn soms verstelbaar. De beenrollen gebruik je om je benen in vast te klemmen. Als deze verstelbaar zijn, zijn deze beter af te stellen naar je lichaamsafmetingen. Dit is voornamelijk een voordeel als het gaat om comfort. Hoe meer verschillende standen, hoe beter de bank is af te stellen naar je voorkeur.

Prijs

Een laatste eigenschap waar je op kunt letten is de prijs. De beste producten zijn hoog geprijsd, maar ook voor een laag budget zijn goede opties te vinden. Hieronder ga ik daarom in op de beste opties in drie verschillende prijsklassen.

De beste buikspierbanken

Hieronder de drie beste buikspierbanken in verschillende prijsklassen: tot 50 euro, tot 100 euro, en boven de 100 euro.

Gorillasports buikspierbank – Goedkope optie

De buikspierbank van GorillaSports is met een prijs van €44,95 de beste goedkoopste optie. Deze buikspierbank is onder drie verschillende hoeken decline in te stellen, zodat je steeds zwaarder kunt trainen. Ook is de onderste beenrol te verstellen in vier verschillende posities, om deze af te stellen naar je voorkeur.

Een ander voordeel van deze bank, is dat deze opklapbaar is, waardoor de bank erg plat is te maken om deze gemakkelijk op te kunnen bergen. De poot van de bank zit vast aan de rugligging met een scharnier. Wil je de bank gebruiken, dan klap je de poot uit, en zet je deze vast met de meegeleverde pin. Om de bank weer op te klappen verwijder je de pin, en klap je de poot tegen de bank aan.

Het frame van de bank is uitgevoerd in staal met een zwarte coating. De rugligging van de bank is 110 cm lang, 26 cm breed, en 4 cm dik. In uitgeklapte stand, en in de hoogste instelling, is het hoogste punt van de bank 60 cm hoog. De gehele bank weegt zelf slechts 8 kg.

Deze buikspierbank is op dit moment in de aanbieding op Gorillasports.nl. In plaats van de normale prijs van €69,95, betaal je nu slechts €44,95. Deze bank heeft op dit moment 15 reviews, met een gemiddelde beoordeling van 5/5 sterren.

Marbo MS-L110 – Stevige, betaalbare buikspierbank

De Marbo MS-L110 is de beste optie met een budget tot 100 euro. Deze bank is zeer stevig en heeft een hoge maximale belastbaarheid van wel 250 kg. Deze zware belastbaarheid wordt mogelijk gemaakt door het stevige frame, met een staalprofiel van 5×5 cm met 2mm wanddikte.

Naast de zware belastbaarheid, is het comfort van deze bank een voordeel. De rugligging is 5 cm dik, en is gevuld met meerdere lagen schuimstof. Ook de beenrollen zijn gemaakt op comfort, en in totaal 8 cm dik.

Helaas gaat verstelbaarheid en hoge belastbaarheid minder goed samen. Daarom heeft deze bank maar één hoek waaronder je kunt trainen; een decline van 20 graden. Ook de beenrollen zijn niet verstelbaar op deze bank.

De bank is 65.6 cm hoog, 43.6 cm breed, 107 cm lang, en weegt zelf 15 kg. De Marbo MS-L110 is voor €99,00 te bestellen op Fitness-seller.nl.

Barbarian Torso Trainer – zwaar belastbare, verstelbare buikspierbank

Met een hoog budget is de Barbarian Torso Trainer de beste buikspierbank. Deze bank is verstelbaar, en toch zwaar belastbaar. De beenrollen zijn in 13 verschillende standen in stellen. De bank is in 6 verschillende standen in te stellen, van decline tot plat.

Daarnaast is dit de enige bank die ook meer oefeningen mogelijk maakt. Naast sit-ups en crunches, kun je met deze bank ook hyperextensions uitvoeren. Om hyperextensions uit te voeren maak je gebruik van de ingebouwde voetklemmen en de bovenste beenrol. Hyperextensions zijn een goede oefening voor de rugspieren, voornamelijk de erector spinae.

Daarnaast is deze bank ook erg geschikt voor oefeningen zoals reverse crunches, en decline bench leg raises. Bij het uitvoeren van deze oefeningen heb je met deze buikspierbank namelijk de mogelijkheid om je vast te houden aan de handgrepen die aan de bovenste beenrol zitten.

De bank is met de beenrollen in de hoogste stand 102 cm hoog, en in de laagste stand 67 cm hoog. De bank is 68 cm breed, en 133 cm lang. Door de stevige uitvoering is de bank ook zwaar; het gewicht van de bank zelf is 50 kg. Om de bank toch gemakkelijk te kunnen verplaatsen zitten er wielen aan de achterkant, en aan de voorkant een handvat. Je tilt de bank dan aan deze kant op aan het handvat, waardoor deze op de wielen komt te staan. Vervolgens is de bank gemakkelijk te verrijden.

De Barbarian Torso Trainer is voor €589 te bestellen op Fitness-seller.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat hieronder een bericht achter. Heb je een buikspierbank gekocht? Dan hoor ik graag hoe deze je bevalt!

Plaats een reactie

Send this to a friend