Kant-en-klare eiwitshakes, wat zijn je opties?

Kant en klare eiwitshakes, ook wel ready-to-drink (RTD) eiwitshakes zijn eiwitshakes die voorverpakt zijn, en net als andere pakjes drinken alleen maar open hoeft te maken en op kan drinken. Dit heeft een aantal voordelen op eiwitpoeders die je zelf tot een eiwitshake moet maken. Ten eerste is het sneller; je hoeft niet meer zelf de ingrediënten af te meten en te mengen. Ook scheelt het tijd bij de afwas; geen shakebeker of blender waar je eiwitklonten uit hoeft te schrobben.
Het tweede belangrijke voordeel is dat kant-en-klare shakes precies de juiste hoeveelheden van de verschillende ingrediënten bevatten. Bij het zelf maken van shakes gaat dit minder precies. Bij strikte voedingsschema's kunnen er zo zo afwijkingen ontstaan op je inname. Ook kunnen je shakes bij het zelf bereiden zo te dik of juist te waterig worden. Bij kant-en-klare shakes heb je dit probleem niet; de verhoudingen zijn altijd gelijk.

Er zijn ondertussen meerdere voorgemengde eiwitshakes verkrijgbaar, maar het aanbod is nog flink minder dan de traditionele poeders. In dit artikel laat ik een aantal populaire mogelijkheden zien, en licht ik deze toe zodat je de beste keuze kunt maken.

Delicious Protein Drink kant-en-klare eiwitshake – 25 g eiwit

kant-en-klare eiwitshakes whey delicious kopen

De Delicious Protein Drink van XXL is een ready-to-drink eiwitshake met 25 gram eiwit. De gebruikte eiwitten zijn melk-eiwit concentraat. Naast eiwitten zitten er aardig wat koolhydraten in; per fles zo'n 14 gram. Voor sommigen misschien een nadeel. Persoonlijk vind ik het niet erg, aangezien je kant-en-klare eiwitshakes voornamelijk na het trainen zal drinken. Dan zijn extra koolhydraten juist gewenst.

Van de protein drinks is dit mijn favoriet. De Delicious Protein drink smaakt goed, bevat 25 gram eiwit per flesje, en is ook nog eens een van de de goedkoopste opties. Deze shakes kosten slechts €1,60 of minder per flesje. Bij aankoop van meer dan 12 stuks betaal je €1,40 per stuk, en bij aankoop van meer dan 24 stuks €1,20 per flesje.

Vergelijk dit bijvoorbeeld met Whey Delicious poeder; hiervoor betaal je per kilogram, genoeg voor 25 shakes, €22,95. Dan kom je uit op ongeveer €0,92 per shake.

Koop je 24 van deze kant-en-klare drinks, dan komt het neer op €6.72 extra voor 24 shakes. Dit scheelt je dan wel 24 keer zelf een shake maken met poeder, en achteraf het afwassen van je shakebeker. Bij drie keer per week trainen, met alleen na elke training een shake, hoef je zo 8 weken lang niet na te denken over het maken van shakes. Wat mij betreft een goede deal.

Per verpakking: shake van 236 ml, met 25 g eiwit, 14.3 g koolhydraten, 0.3 g vet.  
Kosten:
€1,20 tot €1,60 afhankelijk van hoeveelheid. >> Bestellen (XXLnutrition.com).

Protein Pro RTD – 22 g eiwit

Protein pro RTD FCB swedenProtein Pro Reayd-To-Drink protein shakes van FCB Sweden zijn de goedkoopste kant-en-klare eiwitshakes per flesje. Een shake kost slechts één euro per stuk. Wel moet je ze minimaal per 14 stuks bestellen.

De eiwitten in Protein Pro RTD zijn melkeiwitten, per verpakking 22 gram. Daarnaast zit er 13 gram koolhydraten in, en één gram vet. Door de koolhydraten is deze shake het best geschikt voor net na de training. Deze shakes zijn beschikbaar in de smaken chocolade, kokosnoot-chocolade, aardbei en vanille.

Per verpakking: shake van 250 ml, met 22 g eiwit, 13 g koolhydraten, 1 g vet.  
Kosten:
per 14 verpakkingen €14,00. Per stuk dus €1,00. >> Bestellen (BodyenFitshop.nl).

Best Body Protein shake – 50 g eiwit

best body proteinshake 50 gram eiwit

Een andere goede optie is de Best Body protein shake. Hierin zit wel 50 gram eiwit per fles (500 ml). Dit is de grootste hoeveelheid eiwitten die je op dit moment kan krijgen in een kant-en-klare verpakking. Heb je dus een grotere portie eiwitten nodig, dan is dit een goede optie. Verder is dit per gram eiwit een erg goedkope optie. Een fles met 50 gram eiwit kost slechts €2,25.

Ook in deze shake zijn de eiwitten afkomstig uit melk. Naast eiwitten, zit er per fles 20 gram koolhydraten in deze shake, en één gram vet. Dit maakt dit een goede shake voor na de training (post-workout). De Best Body protein shake is beschikbaar in 3 verschillende smaken: chocolade, aarbei en vanille.

Per verpakking: shake van 500 ml, met 50 g eiwit, 20 g koolhydraten, 1 g vet.  
Kosten:
per 12 flesjes € 26,90. Per stuk dus €2,25. >> Bestellen (BodyenFitshop.nl).

Whey Drink (Body & Fitshop) – 25 g eiwit

Whey drink body en fitshop frambozenWhey Drink is het huismerk kant-en-klare eiwitshake van Body en Fitshop. Zoals de meeste eiwitdrinks bevat deze 25 gram whey-eiwit per flesje.

Wil je een kant-en-klare eiwitshake met minder caloriën, dan is Whey drink van Body en Fitshop een goede optie. Er zit maar 4.4 gram koolhydraten in, en 1 gram vet. Ook zijn deze shakes ook erg voordelig; €9,90 voor 8 stuks, dus per flesje slechst €1,23. Deze shake is beschikbaar in de smaak frambozen, en tropical fruit.

Per verpakking: shake van 330 ml, met 20 g eiwit, 4.4 gram koolhydraten, 1 g vet.  
Kosten:
per 8 flesjes €9,90. Per stuk dus €1,23. >> Bestellen (BodyenFitshop.nl).

CocoProtein (Musclepharm) – 20 g eiwit

musclepharm coco protein eiwithshake chocoladeCocoProtein is een eiwitdrank van het amerikaanse supplementenmerk MuscleTech. Dit is de enige eiwitdrank die compleet lactosevrij is; in plaats van op melkbasis is deze shake op basis van kokoswater. Wel zijn de toegevoegde eiwitten, 20 gram per flesje van 355 ml, afkomstig uit melk. Een voordeel van deze Coco Protein shake is dat er weinig koolhydraten en vetten in zitten; slechts 6 en 1 gram.

Qua prijs valt CocoProtein relatief duur uit. Je kunt Cocoprotein alleen in trays van 12 flesjes kopen. Bij BodyenFitshop betaal je dan € 17,50. Dat is per flesje met 20 gram eiwit dus €1.46. Deze shake is beschikbaar in twee verschillende smaken: Chocolade en Piña colada (ananas en kokos).

Per verpakking: shake van 355 ml, met 20 gram eiwit, 6 gram Koolhydraten, 1 gram vet.  
Kosten:
per tray (12 flesjes) €17,50. Per stuk dus €1,46. >> Bestellen (BodyenFitshop.nl).

Muscle Milk Protein RTD – 20 g eiwit

muscle milk ready to drink eiwitshake

Muscle Milk is een van de eerste merken die ready-to-drink eiwitshakes maakt. Muscle Milk is een Amerikaans merk, en in Nederland minder goed beschikbaar. Van de verschillende ready-to-drink shakes die ze aanbieden, is alleen Muscle Milk Protein in Nederland verkrijgbaar.
De shake van Muscle milk is om melkeiwitbasis, en bevat 20 gram eiwitten per flesje. Dit merk staat bekend om de goede smaak, en de meesten zullen deze vergelijken met milkshakes. Om zo'n romige smaak te krijgen heb je helaas wel vetten nodig. Van de verschillende shakes op deze pagina heeft deze de hoogste hoeveelheid vetten; 7 gram per flesje.

Wat mij betreft is Muscle Milk uit praktisch standpunt een minder goede keuze. Ten opzichte van de andere opties bevat Muscle Milk maar weinig eiwit, veel vet, en is het per flesje ook vrij duur. Muscle milk Protein RTD is op dit moment ook maar in één smaak beschikbaar: vanille.

Per verpakking: shake van 330 ml, met 20 g eiwit, 11,6 g koolhydraten, 7 g vet.  
Kosten:
per tray van 6 flesjes €16,90. Per stuk dus €2,81. >> Bestellen (BodyenFitshop.nl).

 

Plaats een reactie

Send this to a friend