Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 is een roeiapparaat van het merk Focus Fitness. Roeien is een intensieve vorm van cardio waarmee je de het hele lichaam traint. Daarmee is het een goede opwarming voor krachttraining, maar ook een efficiënte manier om vet te verbranden.

Van de drie beschikbare Focus Fitness roeitoestellen is de Row 3 het middenmodel qua prijs en kwaliteit. Deze roeimachine gebruikt een magnetisch weerstandsysteem. Door de roeibeweging te maken breng je het 12 kg wegende vliegwiel van deze machine in beweging. De magneten remmen het vliegwiel af, waardoor de roeibeweging zwaar wordt.

Het voordeel van een roeiapparaat met magnetische weerstand is dat het minder geluid produceert dan een roeiapparaat met luchtweerstand. Ook zijn er minder bewegende delen, wat als voordeel heeft dat er minder onderhoud nodig is.

Er zijn 16 verschillende weerstandsniveaus te kiezen om op te trainen. Bij een hoge weerstand staan de magneten simpelweg dichter op het vliegwiel, om zo het vliegwiel verder af te remmen. Hoe het magnetische weerstandsysteem werkt kun je werkt kun je zien in deze video. Het verschil met het voorbeeld uit de video, is dat de weerstand bij de Focus Fitness Row 3 niet handmatig ingesteld hoeft te worden; alles werkt elektronisch via de trainingscomputer van de Row 3. Dit maakt het ook mogelijk om trainingsprogramma's te draaien, waarbij de weerstand gedurende het trainingsprogramma omhoog of omlaag gaat.

Er zijn 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's te kiezen via de trainingscomputer met LCD display, waaronder bijvoorbeeld het intervalprogramma en de ‘helling'. Ook kun je handmatig een trainingsprogramma instellen. Een andere instelling is de ‘race modus', waarbij het de uitdaging is om sneller te roeien dan een virtuele tegenstander (de computer). Op het scherm van de trainingscomputer kun je tijdens het trainen de tijd, afgelegde afstand, snelheid, hoeveelheid roeislagen, wattage of calorieën, en de hartslag zien.

De handvatten van dit roeiapparaat bevatten hartslagsensoren. Op het scherm wordt aan de hand hiervan een schatting van je hartslag weergegeven op het scherm. Als je een nauwkeurigere schatting wil, kun je gebruik maken van de Focus Fitness borstband (hier los te bestellen). Deze band meet de hartslag, en geeft de uitslag draadloos over naar de trainingscomputer van de roeitrainer.

De Focus Fitness Row 3 heeft een maximale belastbaarheid van 120 kg. De roeimachine is 207 cm lang, en daarmee geschikt voor gebruikers tot 1.90 m. Wanneer je de roeimachine niet gebruikt, kun je hem opklappen, waardoor deze minder ruimte inneemt. De Focus Fitness Row 3 is stevig en stabiel uitgevoerd, en weegt daarmee zelf in totaal 31 kg. Toch is deze gemakkelijk te verplaatsen. Door het apparaat aan één kant op te tillen, komt deze op wieltjes te staan. Daardoor is de Focus Fitness Row 3 verrijdbaar.

Focus Fitness Row 3 reviews

De Focus Fitness Row 3 krijgt positieve reviews van klanten. Op bol.com zijn er op dit moment 18 reviews, en krijgt deze roeimachine daarmee een gemiddelde beoordeling van 4.5/5 sterren. De meeste klanten vinden dat dit apparaat een goede bouwkwaliteit heeft, handig in gebruik is, en aan de verwachtingen voldoet. De handleiding wordt als nadeel genoemd, deze vinden reviewers niet uitgebreid genoeg om de bediening van de trainingscomputer in één keer goed te begrijpen.

Op Kieskeurig.nl zijn er 71 reviews, waarmee dit roeiapparaat gemiddeld een 8.1/10 scoort. Daarmee heeft dit apparaat de Kieskeurig ‘Best reviewed' award gewonnen in februari 2020. Op Kieskeurig.nl worden grotendeels dezelfde voor- en nadelen genoemd als op Bol.com.

Op Betersport.nl staan op dit moment 20 reviews, waarbij zowel de prijs als de kwaliteit voornamelijk wordt beoordeeld met 4 of 5 van de 5 sterren.

Focus Fitness Row 3 kopen

De Focus Fitness Row 3 is binnen Nederland en België te bestellen op Betersport.nl op Bol.com. Bij beide webshops kost deze roeitrainer op dit moment €449.

2 gedachten over “Focus Fitness Row 3”

Plaats een reactie