Time 4 Nutrition Review: whey protein en pre workout

Time4Nutrition is een supplementenbedrijf uit de UK, die sinds kort hun producten ook aanbieden in Nederland. Op dit moment zijn er 8 verschillende producten beschikbaar in Nederland, op Time4Nutrition.com en Bol.com. Hiervan heb ik het eiwitpoeder (Time 4 Whey Protein), en de preworkout (Time 4 pre workout) getest. Tijd voor een review!

Time 4 Whey Protein

Time4nutrition Whey ProteinTime 4 Whey Protein is het whey supplement van Time4Nutrition. De shake bevat verschillende melkeiwitten: wei-eiwit concentraat, wei-eiwit isolaat, en micellar caseïne. Daarnaast zit er ei-eiwit in deze shake. Naast deze eiwitten zijn er extra BCAA's en andere aminozuren toegevoegd.

De verschillende smaken waarin dit product beschikbaar is, hebben allemaal net iets andere voedingswaarden omdat er verschillende ingrediënten worden gebruikt voor de juiste smaak. Hieronder de precieze ingrediënten en voedingswaarden van de smaak Chocolate Peanut Butter:

Voedingswaarden per 100g: Ingrediënten:
Energie (kJ / Kcal)

Vet
waarvan verzadigd

Koolhydraten
waarvan suikers

Vezels

Eiwit

Zout

1676 / 401

7.2g
1.4g

13.1g
6.4g

1.7g

71.5g

0.6g

Peptide Protein Blend (Melk) (74%) (Wei Proteine concentraat, Wei proteïne-isolaat, Micellaire Caseïne, eiwit), Wei-peptiden, Cocoa poeder, Peptide Bonded Glutamine, L-glutamine, Sojalecithine (Emulgator), L-Leucine, L-Isoleucine , L-valine, Aroma, Natuurlijke kleuring, Xanthaangom, Stabilisator (Citroenzuur), Probiotica, zoetstof: sucralose.

Om een idee te krijgen of dit goede voedingswaarden zijn, kun je deze vergelijken met andere eiwitshakes in mijn eiwitshake vergelijktabel. Vergeleken met de gemiddelde waarden van de vergelijktabel:

Gemiddelden:
Time 4 Whey Protein:
(chocolate peanut butter)
Eiwit 81,05 71,5
Koolhydraten 5,72 13,1
Vetten 3,48 7,2

Time4Whey bevat dus minder eiwit dan de gemiddelde eiwitshake, en meer koolhydraten en vetten. Nu is het vaak zo dat eiwitshakes die meer koolhydraten en vetten bevatten beter smaken. Op naar de smaaktest!

Smaaktest

Ik heb drie verschillende smaken getest: Double Chocolate Mousse, Vanilla Coconut Milk, en Chocolate Peanut Butter. Ik heb alle shakes getest in combinatie met melk. Hieronder mijn ervaring per geteste smaak.


Double Chocolate Mousse.
Deze smaak vind ik erg lekker; de beste chocolade eiwitshake die ik tot nu toe heb geproefd. Het smaakt erg ‘natuurlijk', en heeft een stevige, volle, chocoladesmaak. Waarschijnlijk omdat er gebruik wordt gemaakt van echt cacoapoeder. Verder is deze shake niet overdreven zoet, en heeft het geen vreemde nasmaak.

Vanilla Coconut Milk. Dit is een smaak waar ik normaalgesproken niet voor zou kiezen. Ik heb namelijk van een ander merk eens een sample whey met kokosnootsmaak geprobeerd, en die smaakte erg onnatuurlijk. Vanilla coconut milk van Time4Nutrition smaakt darentegen erg lekker én natuurlijk, naar echte kokosnoot. Vanille voert wel duidelijk de ondertoon; je zult voornamelijk de kokosnootsmaak proeven. Ook deze smaak is niet overdreven zoet, en heeft geen vreemde nasmaak.

Chocolate Peanut Butter. Ook dit is een smaak waar ik niet snel een pot van zou kopen, omdat ik normaalgesproken geen fan ben van de combinatie van pinda met een zoete smaak. Bij deze shake vind ik deze smaakcombinatie echter wel lekker. Je proeft voornamelijk pinda. Net als de andere twee smaken heeft dit een natuurlijke smaak, is het niet overdreven zoet, en heeft het geen nasmaak.

Behalve de drie bovenstaande smaken zijn er twee andere opties te koop op Bol.com: Raspberry Ripple Ice Cream en Creamy Toffee Pudding.

Oplosbaarheid

De verpakking geeft aan dat je één volledig zakje van 54 gram poeder moet oplossen met 335-340 ml water of melk. Met deze verhoudingen krijg je een redelijk ‘dikke', romige shake, maar het poeder lost alsnog erg goed op. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor een minder dikke shake, dus ik heb de daarop volgende shakes gemengd met zo'n 500 ml melk. Ook heb ik een een sample met yoghurt gemengd; ook daarin lost dit poeder prima op.

Prijs en conclusie

Time 4 Whey Protein is te bestellen op Bol.com. Dit zijn de huidige prijzen voor dit product:

Het grote voordeel van Time 4 Whey Protein is de zeer goede smaak. De smaak is een belangrijke overweging bij het kopen van eiwitshakes. In een pot whey zit vaak genoeg poeder om ruim een maand lang shakes te maken, en bij elke shake zul je de smaak weer proeven. Vind je een goede smaak erg belangrijk? Dan is Time 4 Whey een goede keuze. Eerst zelf kunnen proeven? Dan kun je een aantal losse sampleverpakkingen bestellen.

Vind je het toch belangrijker om zo goedkoop mogelijk, zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen? Dan kun je beter kiezen voor een ander product. Zie hier het overzicht.

Time 4 Pre Workout

Time4nutrition Pre WorkoutDe belangrijkste ingrediënten in Time 4 Pre Workout zijn cafeïne, en beta-alanine. Daarnaast zit er Taurine en L-Tyrosine in. Ook bevat Time 4 Pre Workout twee snelle suikers, dextrine en maltodextrine, die helpen bij de opname van de werkzame ingrediënten.

Cafeïne is flink hoog gedoseerd: 400 mg per shake van 15 gram poeder. Veel verschillende bronnen op internet zeggen dat er zo'n 100 milligram cafeïne in een gemiddelde kop koffie zit. Eén dosering Time 4 Pre Workout staat dus gelijk aan zo'n 4 koppen koffie. Ook vergeleken met andere preworkouts is dit een hoge dosering: zo is dit bijvoorbeeld 2.5x zoveel cafeïne als één doserings van de populaire preworkout Cellucor C4.

Verder zit er geen lange lijst aan onnodige ingrediënten in Time 4 Pre Workout. Zie hieronder de volledige ingrediëntenlijst, en de voedingswaarden:

Voedingswaarden per 100g: Ingrediënten:
Energie (kJ / Kcal)

Vet
waarvan verzadigd

Koolhydraten
waarvan suikers

Vezels

Eiwit

Zout

156 / 652

0.01g
0g

39g
31g

0g

0g

0.01g

Carb Blend (Cluster dextrine, maltodextrine), Beta-alanine, Taurine, L-tyrosine, cafeïne, citroenzuur, appelzuur, Aroma, natuurlijke kleuring, niacine, zoetstof: sucralose.

De hoeveelheden van de werkzame stoffen per dosering zijn als volgt:

  • Cafeïne: 400 mg
  • Beta-alanine: 3 gram
  • Taurine: 3 gram
  • L-Tyrosine: 1 gram

Effect/werking

Normaalgesproken neem ik geen pre workout shake, maar simpelweg een sterke kop koffie. De reden hiervoor is dat ik nooit een pre workout heb kunnen vinden die merkbaar een beter effect heeft dan een sterke kop koffie, en de meeste preworkouts een vieze, sterk chemische smaak hebben. Qua werking kan ik dit dus alleen vergelijken met een sterke kop koffie.

Waar ik ondertussen weinig effect meer merk van mijn kop koffie, gaf Time 4 Pre workout me een flinke cafeïnekick, waar ik prima op heb kunnen trainen.

Over de werking van beta-alanine valt niet meteen iets te zeggen, aangezien je dit een aantal weken zou moeten nemen voordat het effect heeft. Verder zorgt de beta-alanine wel voor een prikkelend gevoel kort na inname. Als taurine en L-tyrosine een specifieke functie zouden moeten hebben, heb ik hier verder niets van kunnen merken.

Smaaktest

Ik heb beide smaken die op dit moment in Nederland beschikbaar zijn getest: Tropical Pineapple en Tangy Blackcurrant (zwarte bes). Beide pre workouts heb ik getest met de aanbevolen 150 ml water, waar het prima in oplost.

Tropical Pineapple. Dit was de minste smaak. Het heeft een ‘chemische' ananas-smaak, met een lichte nasmaak. Verder is de smaak redelijk slap, en heeft het een lichte nasmaak.

Tangy Blackcurrant. Deze smaakt naar zwarte bes, net als de frisdrank Cassis. De smaak is alleen een stuk minder sterk dan bij de frisdrank, en niet overdreven zoet. Wel is er een beetje een nasmaak. Echt lekker zou ik het niet noemen, maar vergeleken met andere preworkouts is deze smaak goed. Wat mij betreft ook beter dan Tropical Pineapple.

Prijzen en conclusie

Time 4 Pre workout is een simpele, effectieve pre workout. Ik ben vooral te spreken over de flinke dosis cafeïne, die me in vergelijking met een sterke kop koffie een goede cafeïnekick geeft. Beide smaken waren niet echt lekker, maar vergeleken met andere pre-workouts zeer goed te verdragen. Smaak is wat mij betreft ook minder belangrijk bij een pre-workout, omdat je het alleen voor de training neemt, en het met een paar slokken weg is.

Time 4 Pre workout is beschikbaar in potten van 600 gram. Met een dosering van 15 gram poeder, is dat genoeg voor 40 trainingen.

Vragen, feedback, of eigen ervaringen?

Nog vragen of feedback? Laat het me hieronder weten. Heb je zelf ervaring met producten van Time 4 Nutrition? Dan hoor ik graag hoe deze bevallen!

Plaats een reactie

Send this to a friend