Wat is de beste eiwitshake om af te vallen?

Het drinken van eiwitshakes kan je helpen met afvallen. De belangrijkste reden dat het drinken van eiwitshakes je helpt om af te vallen, is dat inname van eiwit het hongergevoel sterker onderdrukt dan koolhydraten en vetten (bron). Daarnaast zorgt een hoge eiwitinname voor een hogere verbranding (bron).

Hoewel een eiwitshake het afvallen gemakkelijker maakt, moet je er natuurlijk nog steeds voor zorgen dat je totale calorie-inname lager is dan je dagelijkse verbruik aan calorieën. Je kunt gebruik maken van ons voedingsschema voor een goede schatting voor je dagelijkse inname en verbruik aan calorieën.

Eiwitshakes om af te vallen – waar moet je op letten?

Als je eiwitshakes wil kopen om te helpen bij het afvallen, zijn dit de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten:

Hoog eiwitgehalte. Het poeder in de eiwitshake bevat een combinatie aan eiwitten, koolhydraten, en vetten. Het eiwitgehalte van het poeder is afhankelijk van de eiwitbron, het filterproces, en de overige stoffen die er worden toegevoegd aan de shake. Omdat eiwit voor een verzadigd gevoel en een hogere verbranding zorgt, is een eiwitshake met een zo hoog mogelijk eiwitgehalte de beste optie.

Weinig koolhydraten en vetten. Eiwitpoeder bestaat voor een gedeelte uit koolhydraten en vetten. Hoewel je koolhydraten en vetten nodig hebt in je dieet, zijn ze in een shake om af te vallen minder nuttig. In eiwitshakes komen koolhydraten voornamelijk voor als suikers. Suikers zijn koolhydraten die door het lichaam snel worden opgenomen, en het hongergevoel maar kortstondig onderdrukken. Een laag gehalte aan suikers in je shake daarom een betere optie.
De belangrijkste reden om te kiezen voor een shake met weinig vetten, is dat vet een hoge caloriedichtheid heeft: 9 kcal per gram, tegenover 4 kcal per gram bij eiwit en koolhydraten. Zit er veel vet in de shake, dan krijg je dus al snel veel kilocalorieën binnen. Daarom kun je het beste kiezen voor een shake die weinig vet bevat.

De prijs – De beste eiwitshake om af te vallen heeft natuurlijk een goede prijs-kwaliteitverhouding. Omdat eiwitshakes nuttig zijn bij het afvallen, worden er veel producten verkocht als zogenaamde ‘dieetshakes'. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Dieet Pro. Deze dieetshakes zijn niets meer dan normale eiwitshakes, maar worden vaak verkocht voor veel hogere prijzen. Elke eiwitshake met een hoog percentage aan eiwit heeft hetzelfde voordeel voor het afvallen, je hoeft dus niet te kiezen voor een product dat specifiek vermeld dat het helpt bij afvallen of je dieet.

Beste eiwitshakes om af te vallen

Aan de hand van de bovengenoemde belangrijke eigenschappen, heb ik hieronder de beste opties voorgeselecteerd. Wil je meer opties zien, dan kun je hier eiwitshakes vergelijken.

Whey Isolate van XXL Nutrition

Whey isolaat is eiwitpoeder dat wordt gewonnen uit melk. Dit type eiwitpoeder bevat weinig koolhydraten en vetten. Whey Isolate van XXL Nutrition is een eiwitpoeder met een zeer hoge concentratie in eiwit: 92 gram per 100 gram poeder.

XXL Nutrition Whey Isolate bevat slechts 2 gram koolhydraten en 1 gram vet per 100 gram poeder. Dit product is te bestellen in 8 verschillende smaken.

Eén van deze smaken is gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia. Ook kun je kiezen voor naturel; een shake zonder enige toegevoegde zoetstoffen.

Pure Whey Isolate 97 van Bulk Powders

Pure Whey Isolate 97 is een eiwitshake van Bulk Powders. Dit product is het zuiverste eiwitpoeder dat je kunt kopen, met een eiwitgehalte van wel 97,6%. Dit poeder bevat 0.0 gram koolhydraten, en is dus volledig suikervrij. Het poeder bevat verder slechts 0,3% vet.

Pure Whey Isolate 97 is alleen te bestellen als naturel; zonder toegevoegde smaakstoffen. Omdat dit een zeer zuiver eiwitpoeder is, liggen de prijzen wel iets hoger. Je kunt zakken bestellen van 500 gram, 1 kg, 2.5 kg, of zelfs 5 kg. Hoe groter je bestelt, hoe beter de prijs per kg eiwitpoeder wordt.

Whey isolaat XP van Body en Fitshop

Ook Whey Isolaat XP van Body en Fitshop is een eiwitpoeder met whey isolaat als eiwitbron. Elke 100 gram eiwitpoeder bevat 88,3 gram aan eiwit. De hoeveelheid koolhydraten en vetten zijn erg laag. Zo bevat Whey isolaat XP maar 1,4 gram koolhydraten, en 0,3 gram vet.

Whey isolaat XP is beschikbaar in vijf verschillende smaken, waaronder naturel. Bij het kiezen voor naturel bevat deze shake geen enkele zoetstoffen en smaakstoffen. Whey Isolaat XP is voor een whey isolaat erg goedkoop. Bij het bestellen van de grootste verpakking (4 kg) betaal je omgerekend slechts €17,48 per kilogram eiwitpoeder.

Overige opties

Hoewel verschillende typen whey isolaat de beste optie zijn bij het afvallen, zullen de meeste eiwitshakes een gunstig effect hebben. Heb je andere voorwaarden bij het kiezen van een eiwitshake, dan zijn er meer opties beschikbaar. Bekijk daarvoor bijvoorbeeld deze artikelen:

Om alle opties te vergelijken, bekijk ook eens onze eiwitshake vergelijktabel.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat hieronder een bericht achter. Heb je ervaring met het nemen van eiwitshakes om af te vallen? Dan hoor ik graag je ervaring!

Plaats een reactie

Send this to a friend