Eiwitreep kopen? Dit zijn de beste eiwitrepen!

Eiwitrepen ofwel proteïnerepen zijn handig als gezonde, eiwitrijke, snack. De voordelen van eiwitrepen zijn dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn, lang houdbaar zijn, en op elk moment van de dag gegeten kunnen worden om extra eiwitten binnen te krijgen.

Vergeleken met een shake is het voordeel dat een eiwitreep geen voorbereidingstijd heeft, en dat je geen shakebeker hoeft af te wassen. Een nadeel op de eiwitshake is dat je met een eiwitreep een minder hoge concentratie aan eiwitten binnenkrijgt. Een eiwitreep levert namelijk ook een goede hoeveelheid aan koolhydraten, vetten, en vezels.

Er worden veel verschillende eiwitrepen verkocht in Nederland en België. Niet al deze repen zijn kwalitatief even goed. Zoek je de beste eiwitrepen? In dit artikel geef ik je de beste opties, en lees je waar je op moet letten bij het kopen van eiwitrepen. Om snel een keuze te kunnen maken, heb ik ook een top 3 voorgeselecteerd.

Top 3 beste eiwitrepen (proteïne repen)

Hieronder meer informatie over mijn top 3 eiwitrepen.

Quest Bar

De Quest bar is wereldwijd een van de populairste eiwitrepen. De voedingswaarden van de Quest Bars zijn erg goed: één reep van 60 gram bevat wel 20 gram eiwit. De eiwitten in de Quest Bars zijn kwalitatief goed, en afkomstig uit whey isolaat en melk-eiwit isolaat. Verder bevat de reep 23 gram koolhydraten, en 8 gram vet. Van de koolhydraten is slechts één gram suiker. Elke smaak heeft net iets andere voedingswaarden, maar deze wijken niet veel van elkaar af.

Een veel voorkomende klacht bij eiwitrepen met een hoog eiwitpercentage is dat de repen hard zijn, en moeilijk weg te krijgen. De Quest bars hebben dit probleem niet; de repen zijn relatief zacht.

De Quest bars bevatten geen slechte ingrediënten die je wel tegen kunt komen in andere eiwitrepen. Quest bars zijn vrij van gehydrolyseerd collageen, soja-eiwit, glycerine, en toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen. Daarnaast zijn Quest bars ook glutenvrij.

Quest bars zijn beschikbaar in wel 18 verschillende smaken, waarvan de meeste smaken gebruik maken van natuurlijke ingrediënten om tot een goede smaak te komen. Als zoetstof wordt er bij de meeste bars gebruik gemaakt van de natuurlijke zoetstof stevia.

>> Quest bars bestellen

Body en Fitshop Clean Protein Bar – low carb eiwitreep

De Clean Protein bar van Body&Fit zijn eiwitrepen van 60 gram per stuk. Per reep krijg je 20,7 gram aan kwalitatief goede eiwitten binnen. De eiwitten uit deze reep zijn voornamelijk afkomstig uit melkeiwit concentraat en whey isolaat. Dit zijn eiwitten die het lichaam gemakkelijk verteren.

Het grote voordeel aan de Clean Protein Bars is dat ze weinig koolhydraten bevatten: elke bar bevat slechts 2,6 gram koolhydraten. De bar is verder vezelrijk, en bevat per reep 19,4 gram aan vezels. Wat betreft vetten zit de bar met 7,8 gram redelijk gemiddeld. In totaal bevat 1 Clean Protein bar 179 kcal.

Clean Protein Bars zijn te bestellen in 14 verschillende smaken, en worden verkocht in dozen van 12 stuks. Ook kun je kiezen voor de ‘Mix Box', een doos met 6 verschillende smaken. Alle smaken zijn gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia.

Clean Protein bars zijn voor eiwitrepen erg betaalbaar: omgerekend betaal je slechts €1,24 per reep.

>> Clean Protein Bars bestellen

Oh Yeah Bars

Oh Yeah Bars zijn eiwitrepen die wereldwijd populair zijn vanwege de goede smaak. Daarnaast zijn voedingswaarden ook erg goed. Deze bars bevatten per reep van 85 gram wel 30 gram eiwit. Er wordt gebruik gemaakt van eiwitten uit meerdere goede bronnen: whey isolaat, melk-eiwit isolaat, melk-eiwit concentraat, en calcium caseïnaat.

Naast de genoemde eiwitten, bevat deze eiwitreep per stuk 27 gram koolhydraten, 13 gram vetten, en 4 gram vezels. Van de 27 gram koolhydraten is 8 gram suiker. Deze reep is met 85 gram per stuk vrij groot, en bevat ook een relatief hoog totaal aan kilocalorieën: 380 kcal per bar.

De Oh Yeah bars zijn te bestellen in meerdere smaken, in dozen van 12 stuks. Alle bars zijn omhuld met chocolade. In veel smaken wordt gebruik gemaakt van noten en karamel. Om de bar op smaak te brengen wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, maar ook van kunstmatige zoetstoffen.

>> Oh Yeah Bars bestellen

TIP: Wil je meer eiwitrepen kunnen vergelijken? Gebruik de eiwitreep vergelijktabel. Hier kun je producten filteren op verschillende eigenschappen, zoals voedingswaarden, ingrediënten, en prijs per stuk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een eiwitreep?

Naast de bovengenoemde drie opties, zijn andere eiwitrepen beschikbaar waar je voor zou kunnen kiezen. Wil je een goede keuze kunnen maken, dan zijn er een aantal belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten. Hieronder licht ik deze eigenschappen toe.

Hoeveelheid en kwaliteit eiwitten

Je koopt de eiwitreep om met deze snack extra eiwitten binnen te krijgen. Dus: hoe meer eiwit er in de reep zit, hoe beter. Net als in veel eiwitshakes, wordt er bij proteïnerepen voornamelijk gebruik gemaakt van verschillende melkeiwitten. Melkeiwitten zijn door het lichaam goed te verteren, en daarom een prima keuze.

Er zijn echter eiwitten waar het lichaam weinig tot niets mee kan. Een voorbeeld daarvan is gehydrolyseerd collageen, ofwel gelatine of gelatine hydrolisaat. Dit type eiwitten wordt in eiwitrepen veel gebruikt omdat dit werkt als een bindmiddel. Daarnaast is het erg goedkoop om te produceren. Vermijd eiwitrepen die voornamelijk gehydroliseerd collageen gebruiken als eiwitbron.

Hoeveel eiwitten er precies afkomstig zijn uit welke bron staat op de verpakking meestal niet aangegeven. Wel is het verplicht voor de fabrikant om de ingrediënten op de verpakking te rangschikken van hoog naar laag. Het eerste ingrediënt dat op de ingrediëntenlijst wordt genoemd, is dus het voornaamste ingrediënt van het product.

Overige voedingswaarden

Afhankelijk van je voedingsschema kun je een voorkeur hebben voor de overige voedingswaarden in de eiwitreep. Volg je een low-carb dieet, dan zijn er een aantal eiwitrepen beschikbaar met een lage hoeveelheid koolhydraten, zoals de Clean Bar.

Hoeveelheid kilocalorieën

Als je een dieet of een voedingsschema volgt, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid kilocalorieën die de eiwitreep bevat. Waar sommige repen een kleine snack zijn, bevatten sommige eiwitrepen genoeg calorieën om een volledige maaltijd te vervangen. Zo is de Olimp Boom Bar een kleine reep die slechts 35 gram weegt, en 117 kcal bevat. De Performance Mega Bar daarentegen weegt 100 gram, en bevat wel 385 kcal.

Kies dus een bar die genoeg kcal bevat om zijn functie te vervullen in jouw dagelijkse voeding of voedingsschema.

TIP: Met de de eiwitreep vergelijktabel kun je eiwitrepen vergelijken op alle voedingswaarden, en  eiwitrepen zoeken die gebruik maken van specifieke eiwitbronnen.

Smaak en beschikbare smaken

Sommige eiwitrepen zijn door de hoge concentratie aan eiwitten dik en kleverig, waardoor je deze moeilijk weg krijgt. Verder is de smaak zelf natuurlijk belangrijk. Over het algemeen geldt er dat de eiwitrepen die minder eiwit bevatten, maar veel koolhydraten en vetten, juist weer beter smaken. Wil je een eiwitreep vinden die goed smaakt, dan is het belangrijk om te letten op de reviews op de site van de verkoper. Hier geven gebruikers vaak duidelijk aan wat ze van de smaak van de eiwitreep vinden.

Prijs

Bij de beste eiwitrepen die we in dit artikel noemen is ook gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Vooral als de eiwitreep een standaard onderdeel van je dieet wordt, kan de prijs een belangrijke factor worden.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van eiwitrepen? Laat hieronder een bericht achter. Eiwitrepen gekocht? Dan hoor ik graag hoe deze bevallen!

Plaats een reactie

Send this to a friend