Proteïne pannenkoek / Eiwit pannenkoeken maken?

Het voordeel van eiwit pannenkoeken is dat deze betere voedingswaarden hebben dan normale pannenkoeken.

Normale pannenkoeken bevatten namelijk maar weinig eiwit, en veel snelle koolhydraten. Daarnaast krijg je door de boter in de pan ook veel vetten binnen. In 100 gram AH pannenkoekmix zit bijvoorbeeld maar 8 gram eiwit, 28 gram koolhydraten, en 3.5 gram vet.

Kies je voor een eiwit pannenkoekenmix, dan bevatten je pannenkoeken al makkelijk 5 keer zoveel eiwitten, en betere koolhydraten. Daarnaast kun je de boter ook vervangen door betere opties, bijvoorbeeld door Smart Cooking Spray.

Wil je eiwit pannenkoekenmix kopen, dan zijn er meerdere opties beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie over de beste eiwitpannenkoeken die je op dit moment kunt kopen.

Smart Protein Pannenkoekenmix – Whey Eiwit Pannenkoeken

Smart Protein Pannenkoekenmix van Body en Fitshop is een mix voor eiwitpannenkoeken met eiwitten uit whey en caseïne. Deze pannenkoekmix heeft een hoge concentratie aan eiwitten: per 100 gram wel 47,3 gram eiwit. Verder wordt er in deze pannenkoekmix gebruik gemaakt van complexe koolhydraten uit boekweitmeel en havermeel. De mix bevat 33,6 gram koolhydraten.

Het voordeel van Smart Protein Pancakes is dat deze eiwit pannenkoeken op normale, Nederlandse, pannenkoeken lijken qua smaak en structuur. Veel andere eiwit pannenkoeken worden dikke, ‘Amerikaanse' pannenkoeken (Flapjacks).

Om met deze pannenkoekmix proteïne pannenkoeken te bakken, heb je verder nog 4 eieren nodig, en een liter water of melk. Het recept is simpel; meng de hele inhoud van een pak Smart Protein Pancakes (400 gram) met de 4 eieren en het water of de melk. De volledige instructies voor het maken van deze pannenkoeken kun je ook zien in dit filmpje.

Met één pak pannenkoekenmix van 400 gram kun je zo'n 20 eiwitpannenkoeken bakken. Deze mix is beschikbaar in 10 verschillende smaken. Ik raad aan om te kiezen voor ‘Original'. Original is de mix waarmee je pannenkoeken maakt zonder toegevoegde smaak. Door voor deze smaak kiezen kun je de pannenkoeken door het type beleg waarvoor je kiest goed laten smaken.

Wil je een toegevoegde smaak, dan kun je kiezen uit Bacon, Banana caramel, Blueberry, Coconut & White chocolate, Ham Cheese Herbs, Maple Syrup, Pizza herbs, Rasberry White Chocolate, en Sweet caramel.

Een pak Smart Protein Pannenkoekenmix kost op dit moment €5,90 voor een pak van 400 gram.

>> Smart Protein Pannenkoekenmix bestellen

Delicious Pancakes Oats & Protein – Eiwit en havermout pannenkoeken

Delicious Pancakes Oats & Protein zijn proteïne pannenkoeken van XXL Nutrition. Er zijn in deze pannenkoekmix eiwitten toegevoegd uit ei-eiwit, whey concentraat, en melkeiwit isolaat. Verder is er gebruik gemaakt van complexe koolhydraten uit volkoren havermeel, en Modcarb, dat bestaat uit een mix verschillende complexe koolhydraten.

Met deze ingrediënten komt deze pannenkoekmix uit op 34.8 gram eiwit, 39.5 gram koolhydraten en 11.3 gram vet per 100 gram poeder.

Het type pannenkoeken dat je met Delicious Pancakes Oats & Protein maakt zijn dikker dan normale pannenkoeken, en lijken daarmee meer op het Amerikaanse type pannenkoeken.

Je maakt deze eiwitpannenkoeken anders klaar dan je waarschijnlijk gewend bent. Om één pannenkoek te maken wordt er aangeraden 50 gram poeder te mengen met 100 ml melk of water in een shakebaker. Nadat je goed geschud hebt, giet je het mengsel in een koekenpan om het af te bakken.

Delicious Pancakes wordt verkocht in potten van 1 kg en 2.5 kg, genoeg voor 20 of 50 pannenkoeken. Er zijn twee verschillende smaken beschikbaar: Original en SteviaVanille. Original heeft geen toegevoegde smaken, en is gezoet met kunstmatige zoetstoffen. SteviaVanille is gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia, en heeft daarnaast een toegevoegde vanillesmaak.

Een pot van 1kg kost op dit moment €16,95. De pot van 2.5 kg is relatief goedkoper, en kost op dit moment €32,95.

>> Delicious Pancakes Oats & Protein bestellen

Bodylab24 Protein-6 Pancakes

Protein-6 Pancakes zijn eiwitpannenkoeken met eiwitten uit 6 verschillende bronnen, namelijk whey hydrolisaat, whey eiwit isolaat, whey concentraat, micellar caseïne, calcium caseïnaat en ei-eiwit. Hiermee bevat deze pannenkoekmix meer eiwit dan de twee bovengenoemde opties; namelijk 60 gram eiwit per 100 gram mix. Verder bevat dit poeder 27 gram koolhydraten en 3 gram vet.

Ook met de pannenkoekmix van Protein-6 pancakes maak je relatief dikke pannenkoeken, in de Amerikaanse stijl. Om de eiwitpannenkoeken te maken meng je 50 gram poeder met 150 ml water in een shakebeker. Vervolgens meng het poeder door de shakebeker te schudden. Wanneeer dit goed gemengd is, kun je de pannenkoeken bakken in een koekenpan met olie, op een middelhoog vuur.

Protein-6 pancakes wordt verkocht in potten van 1kg. Met één pot heb je dus genoeg om 20 pannenkoeken te bakken. Deze proteïne pannenkoeken zijn alleen beschikbaar met een toegevoegde smaak. Er zijn op dit moment drie smaken beschikbaar; Sweet Vanilla, Banana Chocolate en Blueberry. Een pot van 1kg kost €19,90.

>> Bodylab24 Protein-6 pancakes bestellen

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat hieronder een bericht achter. Heb je eiwitpannenkoeken geprobeerd? Dan hoor ik graag je ervaring!

Plaats een reactie

Send this to a friend