Dieet Pro; shakes om af te vallen. Werkt dat?

Dieet ProDieet Pro is een eiwitshake die gebruikt wordt als hulpmiddel om af te vallen. Om af te vallen zul je minder calorieën moeten innemen dan je verbrandt.

Het drinken van een eiwitshake kan daarbij helpen. Van de drie macronutriënten; eiwitten, koolhydraten, en vetten, zorgen eiwitten namelijk voor de beste beste onderdrukking van het hongergevoel (bron). Door het hongergevoel te onderdrukken wordt het makkelijker om uiteindelijk minder calorieën in te nemen.

Een tweede reden dat eiwitshakes kunnen helpen bij het afvallen is dat een hoge eiwitinname ook zorgt voor voor een hogere verbranding (bron). Ook zal een verhoogde eiwitinname zorgen voor het behoud van spiermassa bij het afvallen.

Hoewel een eiwitshake dus nuttig is bij het afvallen, zul je naast het drinken van een eiwitshake er nog steeds voor zorgen dat je totale dagelijkse calorie-inname lager is dan je dagelijkse verbruik aan calorieën. Je kunt gebruik maken van een voedingsschema voor een goede schatting voor je dagelijkse inname en verbruik aan calorieën.

Hieronder ga ik verder in op de eiwitshake van Dieet Pro, en vergelijk ik dit product met andere eiwitshakes.

Dieet Pro voedingswaarden, ingrediënten en gebruik

Dieet Pro is een eiwitshake met meerdere eiwitbronnen. Volgens de ingrediëntenlijst bevat het melk-eiwitconcentraat, ei-eiwit albumine, wei-eiwit concentraat en wei-eiwit isolaat. Zowel de verschillende melk-eiwitten als ei-eiwitten zijn goede eiwitbronnen, die door het lichaam gemakkelijk opgenomen kunnen worden.

Naast eiwit, bevat Dieet Pro meerdere vitamines en mineralen. Verder zit er groene thee extract in, dat volgens sommige onderzoeken voor een kleine verhoging aan vetverbranding zorgt. Bij calorieverbruik krijgt het verbranden van vet dan wat meer prioriteit om calorieën vrij te maken. Toch zul je alsnog zelf ervoor moeten zorgen dat je een lagere calorie-inname hebt dan je verbruik; anders heb je niets aan deze werking.

Daarnaast bevat Dieet Pro mineralen en vitamines, voornamelijk B-vitamines. Een tekort aan sommige van deze stoffen kan een negatieve invloed hebben op de stofwisseling. Extra inname betekent echter geen extra hoge verbranding. Dieet Pro is gezoet met de zoetstof sucralose.

Hoewel de toegevoegde ingrediënten een kleine gunstige werking hebben die kunnen helpen bij het afvallen, is de grote hoeveelheid eiwitten in Dieet Pro het belangrijkste voordeel voor het afvallen.

Hieronder vind je de precieze voedingswaarden van Dieet Pro.

100 gram Per shake
Energetische waarde 1527 kJ / 365 kcal 328 kJ / 79 kcal
Eiwitten 83,7 18,0
Koolhydraten 3,9 0,8
waarvan suikers 3,9 0,8
Vet 1,7 0,4
waarvan verzadigd 1,2 0,3
Zout 0,7 0,2

Het eiwitpoeder van Dieet Pro bestaat dus voor 83,7% uit eiwit. Daarnaast is de hoeveelheid koolhydraten en vetten erg laag. Daarmee heeft Dieet Pro gunstige eigenschappen als het gaat om een eiwitshake om af te vallen.

Toch zijn er beter opties. Bijvoorbeeld Pure Whey Isolate van Bulk Powders, dat voor wel 97 procent uit eiwit bestaat, helemaal koolhydraatvrij is, en slechts 0.3 gram vet bevat per 100 gram poeder. Ook ligt de prijs van dat eiwitpoeder flink lager dan die van Dieet Pro.

Nutri Dynamics Dieet Pro reviews en ervaringen

Je kunt reviews over Dieet Pro bekijken op:

Dieet Pro wordt door klanten over het algemeen positief beoordeeld op zowel de smaak als de werking.

Dieet Pro of een alternatief? (andere eiwitshake)

Dieet Pro heeft gunstige voedingswaarden, en onderzoek uitwijst dat eiwitshakes kunnen helpen bij het afvallen. Maar Dieet Pro is niet de enige eiwitshake die je kan helpen bij het afvallen. In het artikel ‘beste eiwitshake om af te vallen‘ noem ik meerdere alternatieven.

Als het gaat om afvallen is mijn aanrader Pure Whey Isolate 97 van Bulk Powders. Deze eiwitshake heeft een nog hoger eiwitpercentage. Daarnaast bevat dit eiwitpoeder helemaal geen koolhydraten. Een ander belangrijk voordeel is de veel lagere prijs.

Op dit moment kost Dieet Pro op DieetPro.nl namelijk €29,90 per pot met 500 gram poeder. Op het moment van schrijven betaal je voor 500 gram Pure Whey Isolate 97 op Bulkpowders.nl slechts €11,99. Bestel je grotere verpakkingen, dan gaat de prijs per hoeveelheid verder omlaag.

Daarmee is dit eiwitpoeder bijna 2.5 keer zo goedkoop, en als het gaat om afvallen net zo effectief. Wel is Dieet Pro bij andere webshops voor minder dan €29,90 verkrijgbaar, maar nog steeds flink duurder dan Pure Whey Isolate 97 en veel andere eiwitshakes.

Dieet Pro kopen? Huidige prijzen en aanbiedingen!

Wil je toch Dieet Pro kopen? Dieet Pro is verkrijgbaar in potten van 500 gram. Er zijn 10 verschillende smaken beschikbaar; aardbei, banaan, cappuccino, chocolade, kers, kokos, vanille, karamel, mango, en bosvruchten.

Hieronder een overzicht van alle webwinkels waar je Dieet Pro kunt bestellen. Niet alle webshops hebben alle smaken op voorraad.

Drogisterij.net € 22,43 / 500 gram Bekijken
Bol.com € 23,49 / 500 gram Bekijken
Dieetpro.nl € 29,90 / 500 gram Bekijken

Bij sommige webshops krijg je korting op deze prijs bij bestelling van meerdere potten tegelijk.

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over Dieet Pro? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of een eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend