Eiwitshakes met stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof die per gram zo'n 150 keer sterker is dan suiker. Een voordeel van stevia is dat er geen calorieën in zitten. Dit maakt stevia een goede zoetstof voor eiwitshakes.

Bijna alle shakes maken gebruik van de zoetstoffen sucralose, en acesulfaam-K. Er zijn nog niet veel shakes die gebruik maken van stevia als zoetstof, maar er zijn toch een paar goede opties beschikbaar. In dit artikel heb ik de beste opties verzameld.

Beste eiwitshakes met stevia

Behalve het gebruik van stevia, heb ik bij het kiezen van de opties in dit artikel gelet op andere belangrijke factoren. Alle vier eiwitshakes die ik hieronder noem maken bijvoorbeeld gebruik van whey als eiwitbron. Whey is een eiwitbron met een hoge biologische waarde; en dus goed door het lichaam kan worden opgenomen. Daarnaast lost whey goed op bij het shaken, en is het een goedkope eiwitbron.

Whey Protein met Spirulina van Muscle Concepts

muscle-concepts-whey-protein-banaan-2Deze whey eiwitshake van Muscle Concepts is gezoet met stevia, en bevat daarnaast spirulina. Per 100 gram poeder bevat dit product 76 gram eiwit, 7.5 gram koolhydraten, en 7,3 gram vet.

Whey protein van Muscle Concepts is te bestellen in potten van 1 kg, 2 kg, en 4,5 kg. Je kunt kiezen uit twee verschillende smaken: aardbei en banaan.

>> Muscle Concepts Whey Protein bestellen

Whey Isolate eiwitshake van XXL nutriton

xxl-nutrition-whey-isolate-kopen

Whey Isolate van XXL Nutrition is een eiwitpoeder met whey isolaat. Het eiwitgehalte van deze shake is erg hoog; in 100 gram poeder zit 92 gram eiwit. Verder zit er slechts 2 gram koolhydraten in deze shake, en 1 gram vet.

Whey Isolate is te bestellen bij XXL Nutrition in potten van 1 kg en 2,5 kg. Deze shake is in één smaak beschikbaar waarbij gebruik wordt gemaakt van stevia, de smaak ‘SteviaVanille'. Bij deze smaak wordt er gebruik gemaakt van vanille smaakaroma, en stevia als zoetstof. Er zitten verder geen andere zoetstoffen in dit product.

>> Whey isolate van XXL Nutrition bestellen

Impact Whey Protein van MyProtein – whey eiwitshake met stevia

impact-whey-protein-myproteinImpact whey protein is een eiwitshake met whey concentraat. Whey concentraat is een goede en goedkope eiwitbron. Per 100 gram poeder bevat Impact Whey Protein 82 gram eiwit, 4 gram koolhydraten, en 7.5 gram vet.

Impact Whey Protein is te bestellen in zakken van 1kg, 2.5kg, en 5kg. Er zijn vier verschillende smaken beschikbaar die gezoet zijn met stevia: Banaan, Chocolade, Aardbei, en vanille. Om deze te bestellen selecteer je bijvoorbeeld ‘Stevia – Banana' bij het keuzemenu voor smaak. Naast stevia zitten er geen andere voedinsgstoffen in dit product.

>> Impact Whey Protein bestellen

Clean Whey – whey isolaat met stevia van Body en Fitshop

Clean Whey - eiwitshake met stevia

Clean whey is een eiwitpoeder met een mix aan whey concentraat en whey isolaat. Clean whey bevat per 100 gram poeder 72.5 gram, 12.7 gram koolhydraten, en 6.7 gram vet.

Clean whey is beschikbaar in potten van 1800 gram. Er zijn vijf verschillende smaken beschikbaar; banaan, chocolade, cookies&cream, aardbei, en vanille. Al deze smaken zijn gezoet met stevia.

>> Clean Whey bestellen

3 gedachten over “Eiwitshakes met stevia”

 1. Ik zoek op eiwitshake alleen gezoet met stevia . Komen jullie met een aantal producten aan waar vogens jullie geen apparaat etc in zou zitten zoal whey isolaarde van xxl. En wat lees ik in de prroductinto? ?? Sucralose!!!! Doe je huiswerk !!!

  Beantwoorden
  • Bij Whey Isolate van XXL Nutrition is alleen de smaak “SteviaVanille” gezoet met stevia. Dit staat ook duidelijk aangegeven in het artikel. De andere smaken gebruiken wel de kunstmatige zoetstof sucralose.

   Beantwoorden
 2. Heb “Stevia Vanille” bekeken op de site van XXL Nutrition: over Stevia wordt niet gerept, vermeld wordt dat het product géén aspartaam bevat, maar welke zoetstof dan wèl, ook niet.

  Wellicht is de samenstelling inmiddels veranderd?

  Beantwoorden

Plaats een reactie