Biologisch eiwitpoeder / whey proteïne, wat zijn je opties?

Biologische producten houden zoveel mogelijk rekening met het milieu en dierenwelzijn. Ook wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van (potentiëel schadelijke) kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

Als dit voor jou een belangrijke voorwaarde is, dan zijn de meeste eiwitpoeders geen optie. Gelukkig zijn er toch genoeg biologische eiwitpoeders waar je uit kunt kiezen. Zo bestaat er biologische whey, maar ook eiwitpoeder uit andere eiwitbronnen. Bijvoorbeeld uit hennep, rijst of erwten. In dit artikel geef ik je van elke type biologisch eiwitpoeder de beste opties.

Biologische Whey

Hieronder twee goede biologische whey eiwitpoeders.

Ekopura biologische whey

Ekopura Natural Whey Protein is een eiwitpoeder met whey concentraat, en bevat per 100 gram poeder 76 gram eiwit. Dit product bevat geen kunstmatige kleurstoffen en zoetstoffen. Deze whey is gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia.

Ekopura is een biologisch product met een skal certificering. Er zijn geen kunstmatige stoffen toegevoegd. Ook houdt dit product rekening met dierenwelzijn. Whey concentraat wordt gewonnen uit koemelk, dat bij dit product afkomstig is van Europese, grasgevoerde koeien die vrij kunnen grazen in de weide.

Natural Whey Protein van Ekopura is beschikbaar in zakken van 500 gram, in twee verschillende smaken: chocolade en vanille.

MyProtein Organic Whey Protein

Organic Whey Protein bestaat voor 100% uit biologisch whey protein concentraat. Per 100 gram poeder zit er in dit product 80 gram eiwit, 12 gram koolhydraten, en 4,5 gram vet.

Deze bio-whey wordt gemaakt in gecertificeerd biologische zuivelfabrieken. De koemelk voor het maken van de wei, is afkomstig van koeien die vrij hebben kunnen grazen.

MyProtein Organic Whey Protein is beschikbaar in zakken van 250 gram. Dit biologische eiwitpoeder heeft geen toegevoegde smaakstoffen, en is dus ‘naturel'.

Plantaardige eiwitten: hennep eiwitpoeder, rijst proteïne, erwten eiwitpoeder

Behalve whey eiwit zijn er veel biologische eiwitpoeders die gebruik maken van plantaardige, veganistische eiwitbronnen. Deze hebben wel een nadeel: de biologische waarde van veel plantaardige eiwitten is een stuk minder dan die uit whey. Dit houdt in dat een gedeelte van de plantaardige eiwitten niet door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Hieronder de beste biologische plantaardige eiwitpoeders.

Sunwarrior Warrior Blend vegan eiwitpoeder

Sunwarrior Warrior Blend is een eiwitpoeder met een mix van verschillende plantaardige eiwitbronnen, en bevat per 100 gram poeder 64 gram eiwit. In de Warrior Blend zit erwten eiwit en hennep eiwit. Daarnaast zit er organisch kokosnoot en goji poeder in. Dit product is volledig veganistisch.

Dit eiwitpoeder is gezoet met de natuurlijke zoetstof stevia. De smaakstoffen in dit product zijn biologisch. Zo wordt er bijvoorbeeld bij de smaak ‘chocolade' gebruikt bijvoorbeeld biologisch cacoa en biologisch chocolade aroma om voor een chocolodesmaak te zorgen.

Sunwarrior Warrior blend is te bestellen in potten van 500 gram of van 1000 gram. Er zijn vijf verschillende smaken beschikbaar: bessen, chocolade, mokka, vanille, en naturel.

Pea Protein van Now Foods – Erwten eiwitpoeder

Pea Protein van Now Foods is een eiwitpoeder gemaakt uit erwten. In 100 gram poeder zit ongeveer 72 gram eiwit, 6 gram vet, en slechts 3 gram koolhydraten. De erwten die in dit product zijn gebruikt zijn organisch, non-GMO.

Ook wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige zoetstoffen. Dit product zelfs volledig naturel; het enige ingrediënt is geïsoleerd erwten-eiwit.

Pea Protein van Now Sports is te koop in verpakkingen van 907 gram, ofwel 2 lbs.

Mattisson Bio Hennep proteïne poeder / eiwitpoeder

Mattisson Bio Hennep is eiwitpoeder dat wordt gewonnen uit hennepzaden van biologische teelt. Dit product heeft slechts één ingrediënt: 100% Biologisch hennep proteïne poeder. Er zitten dus geen toegevoede kleurstoffen en zoetstoffen in dit product. Hennep proteïne heeft van zichzelf een soort nootachtige smaak. Wil je een shake met dit poeder een zoete smaak geven, dan zou je fruit toe kunnen voegen in de blender bij het maken van je shake.

Vergeleken met andere vegan eiwitpoeder, heeft hennep proteïne een relatief laag eiwitgehalte. Per 100 gram poeder bevat dit product 49 gram eiwit, 10 gram koolhydraten, en 11 gram vet. Daarnaast zitten er veel vezels in; per 100 gram poeder wel 13,3 gram.

Mattisson Bio Hennep eiwitpoeder wordt verkocht in potten van 400 gram.

Garden of Life RAW protein – biologisch rijst eiwit

Raw Protein van Garden of Life is een plantaardig eiwitpoeder dat gebruik maakt van biologisch kiem rijst concentraat. Raw Protein is gecertificeerd biologisch en heeft daarmee een skal-keurmerk. Dit product is volledig plantaardig, en daarmee geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zit in 100 gram Raw Protein 75 gram eiwit, 8.4 gram koolhydraten, en 3.5 gram vet.

Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleurstoffen en zoetstoffen. Dit eiwitpoeder wordt op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten. Er zijn twee verschillende smaken beschikbaar; chocolade en vanille.

Vragen, feedback, of eigen ervaringen?

Nog vragen of feedback? Laat het me hieronder weten. Heb je zelf ervaring met biologische eiwitshakes? Dan hoor ik graag je ervaring!

1 gedachte over “Biologisch eiwitpoeder / whey proteïne, wat zijn je opties?”

Plaats een reactie

Send this to a friend