Bruine rijst eiwitpoeder kopen? De beste opties!

Bruine rijst eiwitpoeder is plantaardig eiwitpoeder om eiwitshakes mee te maken, daarom geschikt voor veganisten. In tegenstelling tot whey is dit ook een lactosevrij eiwitpoeder. Om dit poeder te maken worden de eiwitten uit de bruine rijst geconcentreerd of geïsoleerd. Rijsteiwit heeft in verhouding met andere plantaardige eiwitten een relatief hoge biologische waarde, namelijk 83.

Bruine rijst eiwitpoeder kopen? Er zijn ondertussen meerdere goede opties in Nederland en België. In dit artikel heb ik de beste opties voor je geselecteerd, om de keuze makkelijker te maken.

Beste bruine rijst eiwitpoeder (top 5)

Hieronder de top 5 beste bruine rijst eiwitpoeders die je kunt kopen.

1 – ESN Rice Protein Isolate

ESN Rice Protein Isolaat is eiwitpoeder is een rijst eiwit-isolaat uit bruine rijst. Dit poeder heeft een eiwitpercentage van 84%. Daarnaast het poeder nagenoeg koolhydraatvrij, en ook vetarm. Per 100 gram poeder bevat het slechts 2 gram koolhydraten, en 3.1 gram vet.

Van alle bruine rijst eiwitpoeders die je in Nederland kunt kopen, heeft dit product daarom de beste voedingswaarden. Daarom zou dit mijn #1 keuze zijn.

Dit product wordt verkocht in zakken van 1kg, en in twee verschillende smaken: Cinnamon Roll en Hazelnut.

De huidige prijs is €23,90 per zak, en daarmee niet veel duurder dan een pot whey concentraat. De aanbevolen dosering is 30 gram poeder met 200-250 ml water. Met één zak ESN Rice Protein Isolate dus ruim 33 shakes maken.

2 – Rice Protein Organic van Body & Fit – Biologisch rijst eiwitpoeder

Zoek je een biologisch bruine rijst eiwitpoeder, dat ook nog eens erg goedkoop is? Dan kun je het beste kiezen voor Organic Rice Protein van Body & Fit Organic lijn.

Dit product heeft slechts één ingrediënt: rijsteiwit concentraat uit biologische oorsprong. Er zijn dus geen zoetstoffen of smaakstoffen aan dit poeder toegevoegd.

Rijsteiwit heeft van zichzelf een redelijk neutrale smaak. Naast het maken van shakes is het daarom ook goed te gebruiken als ingrediënt om bepaalde recepten te verrijken met eiwit.

Organic Rice Protein heeft een eiwitpercentage van 80%, en bevat daarnaast 6,8% koolhydraten en 1,8% vet. Daarmee bevat het minder eiwit dan ESN Rice Protein Isolate, en meer koolhydraten.

Omdat dit met slechts één ingrediënt een zeer simpel product is, is het ook erg goedkoop. Een zak van 1000 gram Organic Rice Protein kost slechts €11,90. Daarmee is dit het goedkoopste bruine rijst eiwitpoeder dat je kunt kopen.

3 – Bulk Powders Bruine rijsteiwitten 80

Bruine Rijsteiwitten 80 is het huismerk rijsteiwitpoeder van Bulk Powders.

Dit poeder bestaat voor 82% uit eiwit. Daarnaast bevat het nog 10 gram koolhydraten, en 2 gram vet per 100 gram poeder. Het bevat daarmee net iets meer eiwit dan het poeder van Body & Fitshop, maar ook iets meer koolhydraten.

Ook Bruine Rijsteiwitten 80 bestaat uit slechst één ingrediënt, namelijk het bruine rijsteiwitpoeder zelf. Ook hier zijn er geen zoet- en smaakstoffen toegevoegd.

Hoewel er niet uitdrukkelijk wordt genoemd dat dit een biologisch product is, wordt er wel aangegeven dat er geen gebruik wordt gemaakt van genetisch gemodificeerde rijst, en er bij het productieproces geen chemicaliën, additieven of sulfieten worden gebruikt.

Je kunt dit product kopen in zakken van 500 gram, 1 kg, 2.5 kg, en 5 kg. De grotere verpakkingen zijn relatief goedkoper. Zo kost de kleinste verpakking (500 gram) op dit moment €11,90. De grootste verpakking (5 kg) is te bestellen voor €79,99.

4 – Bruine Rijst Proteïne van Myprotein

Brown Rice Protein is het huismerk product van Myprotein. Het bestaat voor 80% uit eiwit. Verder bevat dit poeder 10% koolhydraten en 1% vet.

Net als de twee voorgenoemde opties, bevat dit product geen enkele toegevoegde zoetstof of smaakstof. Het enige ingrediënt is bruine rijsteiwit concentraat.

Dit proteïne poeder is verkrijgbaar in zakken van 1 kg en 2,5 kg. De huidige prijs is €16,99 voor een zak van 1 kg, en €39,99 voor een zak van 2.5 kg. Daarmee ligt dit product tussen de prijs van de twee voorgenoemde producten in.

5 – Mattisson rijst proteïne poeder (vanille)

Mattisson's Raw Rice Protein is, naast ESN Rice Protein Isolate, het enige bruine rijst eiwitpoeder dat beschikbaar is met een toegevoegde smaak.

De toegevoegde smaak is vanille. Daarnaast is het eiwitpoeder gezoet met de zoestof stevia. Ligt de smaak vanille je goed, dan kan dit eiwitpoeder voor jou de beste keuze zijn.

Per 100 gram poeder bevat Mattisson Rijst Proteïne 80.3 gram eiwit, 11.4 gram koolhydraten, en 2 gram vet. Het wordt alleen verkocht in potten van 500 gram. Op Bol.com ligt de prijs op dit moment op €23,95. Per hoeveelheid eiwitpoeder is dit daarmee het duurste product.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat hieronder een bericht achter. Heb je ervaring met een van de genoemde bruine rijst eiwitshakes? Dan hoor ik graag hoe deze bevalt!

1 gedachte over “Bruine rijst eiwitpoeder kopen? De beste opties!”

Plaats een reactie

Send this to a friend