Eiwitrijke pasta / koolhydraatarme pasta – de beste opties!

Pasta zoals penne, fussili, spaghetti, en macaroni is een gemakkelijk en veelzijdig basisvoedsel voor de warme maaltijd. Helaas bevat normale pasta erg veel koolhydraten en maar weinig eiwit. Zo bevat bijvoorbeeld AH huismerk spaghetti per 100 gram wel 73 gram koolhydraten, en slechts 12 gram eiwit.

Wil je meer eiwit binnenkrijgen en toch pasta eten? Dan kun je nu ook gebruik maken van speciale pasta die zelf al meer eiwit bevat. Hieronder de drie beste eiwitrijke pasta's die je kunt kopen.

CarbZone – Low Carb Fusilli en Penne – koolhydraatarm en eiwitrijk (60% eiwit)

Het merk CarbZone verkoopt eiwitrijke pasta in twee verschillende soorten: penne en fusilli. Beide producten hebben precies dezelfde voedingswaarden: per 100 gram pasta wel 60 gram eiwit, en slechts 14 gram koolhydraten (waarvan 0 gram suiker).

Met deze voedingswaarden heeft deze pasta van de drie opties de hoogste concentratie eiwit, en ook de laagste concentratie aan koolhydraten. De extra eiwitten in deze paste is afkomstig uit soja-eiwit isolaat, ei-eiwitten, en erwten-eiwit.

Deze pasta wordt door klanten positief beoordeelt op smaak. Na 35 reviews krijgt deze pasta een gemiddelde beoordeling van 4/5 sterren. Er wordt in de reviews aangegeven dat de pasta iets harder is dan normaal. Om de pasta zachter te krijgen wordt er daarom geadviseerd om deze iets langer te koken dan er op de verpakking staat aangegeven.

De Low Carb Fusilli en Penne worden verkocht in zakken van 250 gram. Je kunt de Low Carb Penne en Fusilli kopen bij Body & Fitshop: Low Carb Fusilli, Low Carb Penne. De huidige prijs is €3,90 per 250 gram.

Dr. Zak's High Protein pasta – eiwitrijke pasta (40% eiwit)

Dr Zak's is een Engels merk dat eiwitrijke varianten maakt van veelgebruikte voedingsmiddelen. Zo verkopen ze bijvoorbeeld eiwitbroodeiwitrijke pindakaas, en dus ook eiwitrijke pasta. Dr. Zak's High Protein pasta bevat per 100 gram pasta wel 40 gram eiwit.

Er is bij dit product gebruik gemaakt van erwteneiwit en eieren om de hoeveelheid eiwit te verhogen. De hoeveelheid koolhydraten in deze pasta is 38%; ongeveer de helft van normale pasta.

In de reviews wordt deze pasta postief beoordeelt op smaak, maar wordt er wel genoemd dat deze pasta iets droger is dan normale pasta. De pasta wordt verkocht in zakken van 400 gram. Een gemiddelde portie pasta is zo'n 100 gram, dus je hebt met één verpakking Dr. Zak's High Protein pasta genoeg voor zo'n 4 keer koken.

Dr. Zaks High Protein pasta wordt verkocht bij meerdere webshops, waaronder Bodyenfitshop.nl, Body-supplies.nl, en op Bol.com. Met een prijs van €4,90 per verpakking van 400 gram is Dr. Zak's High Protein Pasta per hoeveelheid de goedkoopste optie van de drie.

Atkins Cuisine Penne – pasta met 50% eiwit!

De bekendste en best verkrijgbare eiwitrijke paste is de Atkins Cuisine Penne. Atkins maakt producten die weinig koolhydraten bevatten. De koolhydraten uit de pasta zijn voornamelijk vervangen door eiwit, waardoor de Atkins Cuisine Penne een hoog percentage aan eiwit bevat: per 100 gram penne krijg je 50 gram eiwit binnen.

Net als bij Dr. Zak's High Protein pasta wordt er eiwit afkomstig uit eieren en erwten gebruikt voor de verhoogde concentratie eiwit. Verder bevat deze pasta relatief weinig koolhydraten: per 100 gram pasta bevat dit product 23 gram aan koolhydraten.

De Atkins Cuisine Penne wordt erg positief beoordeeld op de smaak. Op Bol.com zijn er op dit moment 26 reviews, waarmee de gemiddelde reviewscore hoger ligt dan een 9/10! Ook op Bodyenfitshop.nl krijgt deze pasta na 20 reviews een gemiddelde score van ruim 4 uit 5 sterren. De meeste reviewers geven aan dat deze pasta dezelfde smaak heeft als normale pasta.

Voorraad aan Atkins Cuisine Penne aanleggen? Op Bol.com krijg je bij een bestelling van een grote hoeveelheid korting. Bij zes pakken Atkins Penne betaal je nog maar €3,19 per verpakking van 250 gram. Ook op Drogisterij.nl kun je Atkins Cuisine Penne bestellen in een voordeelverpakking: 8 verpakkingen van 250 gram voor €28,80 (per verpakking €3,60).

Vragen, opmerkingen, eigen ervaring?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van eiwitrijke pasta? Plaats dan hieronder een bericht. Ervaring met de genoemde producten? Dan hoor ik het graag!

Plaats een reactie

Send this to a friend