Fitnesshandschoenen of powerstraps?

Het dilemma waar veel beginnende sporters vroeg of laat tegenaan lopen, kapotte handen. Voornamelijk bij de trekoefeningen voor je rug kan dit vervelend zijn. Niet alleen voor kapotte handen kun je fitnesshandschoenen of powerstraps aanschaffen maar ook voor de grip. Maar wat moet je nou aanschaffen? Zijn dat fitnesshandschoenen, straps of gewoon bare hands.

Fitnesshandschoenen

Fitnesshandschoenen zijn het meest gebruikt in de sportschool. Erg handig omdat ze zowel je handen beschermen als voor extra grip zorgen. Fitnesshandschoenen zijn er in alle soorten en maten. Belangrijk is dat ze van stevig materiaal zijn gemaakt. In dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Je kunt fitnesshandschoenen voor minder dan 10 euro kopen om er daarna achter te komen dat ze weinig grip en bescherming bieden, je kan er ook voor kiezen om het dubbele uit te geven en ook echt de voordelen van fitnesshandschoenen ervaart.

Qua materiaal zie je veel lederen afwerkingen bij de fitnesshandschoenen. Waar je ook op moet letten is de polsbescherming. Dit kan van pas komen bij duw-oefeningen zoals benchpress. De fitnesshandschoenen moeten dus stevig zijn, grip bieden, van het juiste materiaal gemaakt zijn en het liefst ook pols bescherming hebben. Deze fitnesshandschoenen voldoen hieraan.

Powerstraps

Lifting-straps-kopenPowerstraps zijn eigenlijk vooral bedoeld voor grip. Vooral met de zwaardere compound oefeningen zoals deadlifts en rows die je veel krachtsporters kiezen voor powerstraps.  De powerstraps bieden meer grip dan fitnesshandschoenen.

Powerstraps zijn over het algemeen van van sterke materialen gemaakt zoals neopreen. Behalve voor grip biedt dit ook bescherming voor de handen. Je draagt de straps met de lus om je polsen, en wikkelt de straps om de halterstang of dumbbell, en voert de oefening uit zoals je dit altijd doet. Ook met een versleten benchpress stang heb je zo meer grip.

Powerstraps kopen

Meer grip met blote handen

Verlies van grip is komt vaak door zweethanden. Hier is een oplossing voor: gebruik magnesium! Magnesium neemt vocht op, en houdt je handen droog. Dit scheelt enorm in je grip op de stang. Magnesiumcarbonaat wordt meestal verkocht in blokken waarmee je het op je handen kan smeren. Ook is het soms in poedervorm beschikbaar, maar dat is in de meeste gevallen niet aan te raden vanwege de rommel die het geeft.

Magnesiumblokken kopen

Plaats een reactie

Send this to a friend