Focus Fitness verstelbare kettlebell – 3 tot 18kg

Naast verstelbare dumbbells, kun je nu ook een verstelbare kettlebell kopen. De Focus Fitness verstelbare kettlebell is hiervan een van de populairste en meestgebruikte opties.

Deze kettlebell bestaat uit het frame, en 6 schijven van elk 2,5kg. Je voegt simpelweg een hoeveelheid schijven toe aan het frame, en gebruikt de rode draaiknop bovenop om alle schijven die op dat moment op het frame zitten vast te draaien.

Een korte demonstratie van hoe het sluitsysteem werkt zie je in deze video.

Verstelbare kettlebell van Focus Fitness Verstelbare russische kettlebell
Het frame van de kettlebell weegt zelf 3kg. Je kunt met deze kettlebell dus 7 verschillende gewichten gebruiken:

 • 3 kg (alleen het frame)
 • 5,5 kg (frame en 1 schijf)
 • 8 kg (frame en 2 schijven)
 • 10,5 kg (frame en 3 schijven)
 • 13 kg (frame en 4 schijven)
 • 15,5 kg (frame en 5 schijven)
 • 18 kg (frame en 6 schijven)

De schijven zijn verschillend van formaat, maar toch allemaal hetzelfde gewicht. Dit komt omdat de grotere schijven een uitsparing hebben. Het materiaal van de schijven is gietijzer.

Het handvat is gemaakt van gecoat ijzer, wat zorgt voor een goede grip. Het rode draaiknop van het sluitsysteem is uitevoerd in gehard plastic. Aan de onderkant van deze kettlebell zit een rubberen laag, om eventuele beschadegingen van de vloer te voorkomen. Dit is een voordeel op klassieke kettlebells, die volledig uit gietijzer bestaan.

Focus Fitness verstelbare kettlebell review

Hierbij een opsomming van de  voor- en nadelen van deze verstelbare kettlebell.

Voordelen:

 • Erg voordelig qua kosten. Ten opzichte van het aanschaffen van een volledige serie kettlebells bespaar je flink. Daarnaast is deze verstelbare kettlebell maar een paar tientjes duurder dan één enkele gietijzeren kettlebell van 18kg. Verhoudingsgewijs met verstelbare dumbbells is een verstelbare kettlebell dus goedkoop.
 • Ruimtebesparing in je home gym ten opzichte van een complete set kettlebells.
 • Met het systeem kun je in een paar tellen van gewicht wisselen. Zo kun je zonder al teveel vertraging nog prima je CrossFit WOD's uitvoeren.
 • Schijven zitten goed vast, dus dit levert geen gerammel op bij oefeningen zoals kettlebell swings.

Nadelen:

 • Gelimiteerde hoeveelheid gewicht. Bij regelmatig trainen wordt 18 kg snel te licht voor een aantal kettlebelloefeningen. Helaas is er geen verstelbare kettlebell van deze serie met een zwaarder totaalgewicht. Je kan er dan voor kiezen om naast deze kettlebell nog een aantal vaste kettlebells te kopen, of te kiezen voor de Quick-Lock dumbbell inclusief de kettlebell handle. Hiermee kun je zwaardere kettlebells maken.
 • Gewicht wordt op de aangegeven in ponden (lbs); het totaalgewicht is dus 40lbs.

Oefeningen

Je kunt met een kettlebell veel verschillende krachtoefeningen doen. De meest populaire kettlebelloefeningen zijn fullbody oefeningen; zoals kettlebell swings, snatches, clean and presses en de turkish get-up.

Daarnaast kun je met kettlebells ook spiergroepen isoleren; bijvoorbeeld goblet squats of front squats voor je benen, kettlebell presses voor je schouders, en kettlebell rows voor rugspieren.

Ook worden kettlebells vaak gebruikt in workout routines/circuits, als HIIT (High-intensity interval training). Je kunt veel verschillende kettlebell workouts online vinden, bijvoorbeeld op kettlebellworkouts.com.

focus fitness kettlebell met schijven

Verstelbare kettlebell kopen

Je kunt de verstelbare kettlebell kopen bij twee Nederlandse webshops, namelijk Bol.com, en Betersport.nl. Op beide webshops kost deze kettlebell €99,20.

Twijfel je nog over je keuze? Lees dan ook het artikel ‘kettlebell kopen‘ voor meer informatie over de keuze voor een goede kettlebell.

Plaats een reactie

Send this to a friend