Legday: Lunges

Een lunge is een extreem simpele oefening die iedereen kan doen op alle niveaus. Of u nu een professionele atleet bent of een amateur die simpelweg wat vet wilt verbranden, lunges zijn een perfecte oefening voor u. Lunges passen bij iedereen omdat er ontzettend veel verschillende soorten zijn. Dit zorgt er ten eerste voor dat er verschillende soorten spieren getraind kunnen worden, maar ook dat er meerdere niveaus van intensiteit zijn. Hierdoor is het mogelijk om met vrijwel dezelfde workout toch een diverse training te kunnen doen.

De simpelste lunge is de stilstaande lunge. Hierbij traint men vrijwel iedere belangrijke heupspier, bilspier en dijspier. Het is de meest standaard lunge en dus perfect om lunges mee te beginnen of uit te voeren als beginner. De oefening gaat als volgt:

lunges

1)    Sta met uw rechter voet voor en met uw linker voet achter, ongeveer 1 meter van elkaar vandaan en op schouderbreedte voor stabiliteit.
2)    Indien u uw training extra intensief wilt maken is het mogelijk om smalle gewichten in uw handen vast te houden. Buig de knieën om uw lichaam te verlagen. Zak door tot beide knieën in ongeveer een hoek van 90 graden staan. Een tip om dit te bereiken is om naar beneden te zakken in plaats van naar voren.
3)    Houd uw torso recht en buikspieren binnen terwijl u druk zet op uw voorste voet en terugkeert naar de begin positie.
4)    Zorg ervoor dat als u weer terugkeert naar de beginpositie u niet uw knieën op slot zet. Dit kan serieuze blessures veroorzaken als u dit wel doet.
5)    Voer de oefening meerdere keren uit met pakweg een tot drie sets van acht tot zestien reps. De hoeveelheid verschilt per niveau. Ook is het aan te raden om na iedere lift uw voorste en achterste voet om te wisselen.

Herhalende oefening van deze lunge of andere varianten resulteert in fermere bilspieren, dijspieren en een beter uitziende heup. Het is ook ontzettend nuttig om hiermee uw balans te oefenen, iets wat bij een heleboel andere oefeningen niet mogelijk is. Ook zorgen lunges ervoor dat uw heupen veel flexibeler worden. Lunges trainen namelijk precies de spieren die uw benen rekken en strekken. Als deze spieren niet worden getraind kan het lijden tot rugklachten en been klachten. Met behulp van lunges dwingt u eigenlijk uw beenspieren om meer te bewegen waardoor ze in het dagelijks leven flexibeler zijn. Kortweg, lunges zijn absoluut de beste manier om uw onderlichaam te trainen!

Plaats een reactie

Send this to a friend