Pivot Fitness Elite Competition Olympic Bar

Pivot Fitness Elite Competition Olympic Bar kopenDe Elite Competition Olympic Bar is een Olympische halterstang van het merk Pivot Fitness. Met een halterstang kun je veel belangrijke compound oefeningen uitvoeren, zoals squats, bench press, deadlift, overhead presses, snatch, en clean&jerk. Deze halterstang is 220 cm lang, heeft een gripdiameter van 28 mm, en een schijfopname van 50 mm. De stang zelf weegt precies 20 kg.

De Pivot Fitness Elite Competition Olympic bar heeft een maximale tensile strength van 180.000, en is belastbaar tot 750 kg. De knurling ofwel karteling op deze halterstang is gemiddeld scherp. Er is geen middenknurling aanwezig. Hierdoor is de halterstang niet optimaal voor powerlifting, maar wel voor allround gebruik.

Er zitten in de knurling twee verschillende markeringen; op 81 cm en op 91 cm. Dit zijn de wedstrijdmarkeringen die worden gebruikt bij powerlifting en gewichtheffen. Door je greepwijdte af te meten aan een van deze twee markeringen, kun je je deze ook terugvinden op andere halterstangen die dezelfde markeringen gebruiken. Dat is voornamelijk handig als je traint voor wedstrijden.

Deze stang heeft een harde chromen coating. Hierdoor wordt deze goed beschermd tegen roesten. Deze halterstang gebruikt een combinatie van naaldlagers en kogellagers. Hierdoor kan de schijfopname, ofwel sleeve, van de stang goed draaien ten opzichte van halter. Dit is voornamlijk gewenst bij oefeningen zoals snatch, clean&jerk, en overhead presses.

Er worden bij deze halterstang geen haltersluiters meegeleverd.

Pivot Fitness Olympische Halterstang

Pivot Fitness Elite Competition Olympic Bar kopen

De halterstang is te koop op Bol.com. De huidige prijs is € 295,00.

Bol.com € 295,00

Wil je deze halterstang vergelijken met andere opties, bekijk dan de halterstang vergelijkingstabel. Wil je meer informatie en algemeen koopadvies, bekijk dan ook het artikel ‘Halterstang kopen‘.

Plaats een reactie

Send this to a friend