Whey hydrolisaat van XXL Nutrition – Eiwit Hydrolisaat

Whey-hydrolisaat-XXL-NutritionWhey Hydrolisate van XXL Nutrition is een eiwitpoeder om eiwitshakes mee te maken. De eiwitten in dit product is whey hydrolisaat. Per 100 gram poeder zit er 88,5 gram eiwit in. Whey is eiwitbron met een hoge biologische waarde; het lichaam kan het goed opnemen en gebruiken. Voordeel van hydrolisaat is het de hoge concentratie eiwitten, en de lage hoeveelheid koolhydraten en vetten.

Bij krachttraining is een hoge eiwitinname nodig om spiermassa op te bouwen. Met eiwitshakes kun je snel en goedkoop grote hoeveelheden eiwit binnenkrijgen.

Whey hydrolisaat van XXL Nutrition kopen:

Productomschrijving

XXL Nutrition omschrijft dit product als volgt:

“Vernieuwde formule! We hebben de zuiverste hydrolisaat ingekocht en verwerkt in onze Whey Hydrolisaat. XXL Whey Hydrolisate is aanvoerder van de nieuwe generatie eiwitsupplementen. Hoogwaardig eiwit dat door de revolutionaire productiewijze sneller dan ooit wordt opgenomen – nog sneller dan isolaat. XXL Whey Hydrolisate bevat de hoogste kwaliteit gehydroliseerde whey isolaat.

Vergelijk de voedingswaarde eens met andere whey hydrolisaten op de markt en zie het grote verschil

Whey Hydrolisaat van concurrenten zijn vrijwel altijd hydrolisaten gemaakt van whey concentraat en bevatten daarom minder eiwit en meer vet en koolhydraten. Sommige bevatten ook een hydrolisaat van whey isolaat maar zijn dan direct 50% duurder.

Voordelen XXL Whey Hydrolysate

 • De snelst opneembare vorm van whey
 • Niet 100% lactosevrij maar wordt de meeste mensen met een lactoseintolerantie goed verdragen
 • Hydrolisaat gemaakt van whey isolate en niet van whey concentrate (zoals de meeste hydrolisaten)
 • Per 100 gram 88,5 gram eiwit en slechts 1,3 gram vet en 1,6 gram koolhydraten
 • Voorverteerd naar di- en tripeptiden, je lichaam hoeft bijna niks meer te doen
 • Zeer licht verteerbaar (je merkt echt verschil met andere eiwitproducten)
 • Opvallend goede smaak – een doorbraak voor hydrolisaten
 • Bevat geen aspartaam
 • Directe ondersteuning van groei en herstel van spierweefsel
 • Hydrolisatiegraad DH20

Het nadeel van hydrolisaat

Aan hydrolisaat zat altijd een groot nadeel: de bittere smaak. Om die reden schakelden veel gebruikers zelfs weer terug naar standaard whey. Dat is nu verleden tijd, want XXL Nutrition is erin geslaagd Whey Hydrolisaat te voorzien van een prettige smaak. Een ongekende prestatie die door gebruikers wordt bevestigd.

Hoe die extreem snelle opname mogelijk is gemaakt

Whey Hydrolisaat is een eiwit dat door enzymen is omgezet naar di- en tripeptiden. Oftewel: voorverteerd. Hierdoor hoeft jouw lichaam bijna geen inspanningen meer te leveren om de eiwitten te verteren.

Whey Hydrolisaat is daarom erg populair bij sporters. Naast de snelle opname van peptiden in het lichaam, is een ander groot voordeel het uitblijven van spijsverteringsproblemen. Er hoeft immers nauwelijks nog iets verteerd te worden. Je zult het verschil met traditionele whey supplementen echt merken.

De superieure werking van hydrolisaat wordt wetenschappelijk dik onderstreept. Vele studies tonen aan dat di- en tripeptiden (kleine ketens van 2 of 3 aminozuren) sneller en vollediger in het lichaam worden opgenomen dan welk ander eiwit dan ook. Waarom? Het lichaam kan alleen maar die kleine ketens direct opnemen. Langere ketens van eiwitten moeten namelijk eerst omgezet worden naar kleinere ketens. Doordat dit proces erg lang kan duren, blijft het overschot aan niet-verteerde eiwitten geheel onbenut. Zonder dat je het weet worden je kostbare eiwitshakes dus maar deels echt door je lichaam gebruikt. Alleen met hydrolisaat heb je gegarandeerd de hoogste opname van eiwitten.”

Ingrediënten en voedingswaarde

De ingrediënten van dit eiwitpoeder verschilt per smaak. Kijk voor de ingrediënten van alle smaken op XXLnutrition.com.

Ingrediënten (vanille):

Whey protein hydrolisaat (bevat Melk), soja lecithine, smaakaroma vanille, zoetstof sucralose.

Ingrediënten (Banaan):

Whey protein hydrolisaat (bevat Melk), soja lecithine, smaakaroma banaan, zoetstof sucralose.

Allergenen-informatie: Dit product bevat de volgende allergenen: melkeiwit, lactose, soja. (allergisch voor lactose? Bekijk de beste lactosevrije eiwitshakes)

Voedingswaarden:

100 gram 30 gram (1 maatschep)
Energetische waarde 1553,0 KJ/ 371,0 kcal 465,9 KJ/ 111,3 kcal
Eiwitten 88,0 gram 26,4
Koolhydraten 2,0 0,6
  waarvan suikers   1,1   0,3
Vet 1,3 0,4
  waarvan verzadigd   0,4   0,1
Vezels 0,0 0,0
Zout 0,4 0,1

Een onafhankelijke test van supplementlabtest.com bevestigt dat de de inhoud van de pot overeenkomt met het label (hier de volledige uitslag).

Afhankelijk van de smaak kan de voedingswaarde licht afwijken.

Gebruik en dosering

Aanbevolen gebruik: Los per shake 1 maatschep Whey Hydrolysate op in tenminste 200 ml water of melk. Elke maatschep bevat ca. 30 gram whey hydrolisaat.

Bijwerkingen: Er zijn geen mogelijke bijwerkingen van dit product bekend. Niet innemen als je allergisch bent voor de genoemde allergenen.

Whey hydrolisaat van XXL Nutrition kopen

Whey hydrolisaat is een product van XXL Nutrition zelf, en koop je dus bij xxlnutrition.com. Het wordt verkocht in twee verschillende verpakkingen; 1000 gram en 2500 gram. Met de aangeraden dosering van 30 gram heb je met 1000 gram genoeg voor 33 shakes, en met 2500 gram voldoende voor precies 83 shakes. De grote verpakking is per kilogram goedkoper.

Er zijn op dit moment zes verschillende smaken beschikbaar: vanille, banaan, aardbeien, chocolade, framboos, en cookies and cream.

Whey hydrolisaat van XXL Nutrition kopen:

Twijfel je nog over je keuze? Bekijk dan het artikel ‘beste eiwitshake‘ voor advies over het kopen van een eiwitshake.

Whey hydrolisaat van XXL Nutrition reviews en ervaringen

Heb je ervaring met dit product? Laat dan hieronder je beoordeling achter in een korte review. Hoe smaakt het? Lost het goed op?

Comments Rating 4 (1 review)

1 gedachte over “Whey hydrolisaat van XXL Nutrition – Eiwit Hydrolisaat”

 1. Goed eiwitpoeder - smaak banaan niet geweldig

  XXL Nutrition whey hydrolisate (wei hydrolisaat) review Ik had een sampleverpakking van deze shake in de smaak banaan. Het poeder loste goed op zonder klonten.

  De smaak doet denken aan een banaanmilkshake zoals die van de McDonalds. Het verschil is dat deze whey hydrolisate shake niet zoet smaakt. De ‘banaan milkshake-smaak’ is sowieso wat chemisch en heeft niet mijn voorkeur. Als ik een volledige pot zou bestellen zou ik voor een andere smaak gaan, zoals vanille of chocolade (in mijn ervaring goede smaken bij XXL).

  Voordelen aan deze shake zijn de goede voedingswaarden en de snelle opneemsnelheid.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Sending

Send this to a friend