Beste pre-workout boosters zonder creatine

By | 26 januari 2016

Dat creatine op zichzelf een nuttig supplement is, wordt door veel wetenschappelijke onderzoeken bevestigd. Het verbetert voornamelijk de prestatie bij inspanning op hoge intensiteit, zoals het doen van krachtoefeningen op herhalingen, of bij het sprinten. Creatine zit daarom in ook in pre-workout supplementen; omdat het werkt bij doelen die je waarschijnlijk hebt als je aan krachttraining doet.

Er kunnen echter redenen zijn om geen creatine te nemen. Zo is bijvoorbeeld mogelijk dat je een nieraandoening hebt, waardoor je geen creatine mag nemen. Ook zorgt creatine voor gewichtstoename, wat afhankelijk van je huidige doelen misschien niet gewenst is.

Ook kun je, net als ik, vinden dat creatine gewoon niet thuishoort in een pre-workout booster. Het doel van een pre-workout booster is het zorgen voor meer energie, mentale focus, en uithoudingsvermogen. Dit kun je nodig hebben bij een zware training, of als je voordat je gaat trainen je weinig energiek voelt. Ingrediënten die hiervoor zorgen zijn stimulanten, zoals cafeïne en beta-alanine. Creatine past wat mij betreft daarom niet in een pre-workout; het is zelf geen stimulant.

Ben je op zoek naar een pre-workout zonder creatine, dan vind je hieronder twee goede opties. Deze supplementen bevatten geen creatine, maar wel belangrijke stimulanten die je verwacht bij een pre-workout booster.

Blast! – Goede pre-workout zonder creatine

Blast-preworkout-zonder-creatineBlast is een pre-workout die door XXL nutrition zelf is samengesteld. Er zitten veel nuttige ingrediënten in. Bijvoorbeeld cafeïne; per scoop 300mg, ongeveer gelijk aan drie koppen koffie. Genoeg om je goed wakker te maken voor je zware training.
Daarnaast zit er beta-alanine in, een ingrediënt dat veel onderzocht is, een waaruit blijkt dat het zorgt voor meer kracht-uithoudingsvermogen.
Het derde belangrijke ingrediënt van deze pre-workout is citrulline malate, wat vermoeidheid uitstelt tijdens de training, en de hoeveelheid spierpijn na een zware training verminderd (bron).

Blast is in één smaak beschikbaar: Fruit Punch. In één pot zitten 30 doseringen (30 scoops van 10 gram). Voor de volledige lijst ingrediënten, reviews, en om te bestellen, bekijk dit product dan op de site van XXL.

XXLnutrition.com € 14,95 >> Bekijken

The Force van XXL Nutrition

The-Force-XXL-nutrition-pre-workout-zonder-creatineThe Force van XXL Nutrition bevat stimulanten die je verwacht in een pre-workout. Ten eerste caffeïne; per scoop 200mg, ongeveer zoveel als in twee koppen koffie.
Ten tweede beta-alanine, een ingrediënt wat voor een langer uithoudingsvermogen zorgt, en waardoor je minder snel vermoeid.
Een andere ingrediënt in dit supplement is L-carnitine, wat niet echt een stimulant is, maar vooral helpt bij mentale focus.

The Force is op dit moment beschikbaar in één smaak; Tropical fruit. Uit één pot haal je 30 scoops; genoeg voor 30 trainingen. Voor de volledige lijst ingrediënten, reviews, en om te bestellen, bekijk dit product dan op de site van XXL nutrition.

XXLnutrition.com € 24,95 >> Bekijken
Guido
Author: Guido

Al ruim 10 jaar doe ik aan krachttraining, voornamelijk met een focus op powerlifting. Mijn persoonlijke records bij powerlifting zijn een 210kg squat, 140kg bench press, en 240kg deadlift. Op Krachttraining.info wil ik zoveel mogelijk lezers helpen met krachttraining aan de hand van mijn kennis en ervaring. Zie ook de about-page voor meer informatie, of neem contact met me op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *