Eiwitpoeder van De Tuinen (Holland & Barrett) – wat is de beste keuze?

Eiwitpoeder kopen bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen)? In dit artikel bespreek ik de verschillende eiwitpoeders van de huismerken van Holland & Barrett, en geef ik aan wat de beste keuze is.

In dit artikel vind je eerst een vergelijktabel waarmee je gemakkelijk de verschillende opties met elkaar kunt vergelijken. Ook staan er een aantal populaire alternatieven van andere webshops in deze tabel om mee te vergelijken.

Verderop in dit artikel geef ik een volledige beschrijving van de Holland & Barrett eiwitpoeders, en mijn oordeel over deze producten aan de hand van de eigenschappen en huidige prijs.

Eiwitpoeder van De Tuinen (Holland & Barrett) vergelijken

Voor een snelle en overzichtelijke vergelijking kun je gebruik maken van de onderstaande tabel. Hierin staan alle eiwitshakes van de merken van Holland en Barrett, en een aantal alternatieven om deze mee te vergelijken.

De eigenschappen waar je in de onderstaande tabel op kunt vergelijken zijn de omgerekende prijs per kilogram, de voedingswaarden, en de gebruikte eiwitbronnen. Ook vind je een link naar het product voor meer informatie, of om deze online te bestellen.

Product: Prijs, €/kg Voedingswaarden/100 gram Eiwitbronnen:
(naam) (vanaf) Kcal: Eiwit: KH: Vet:
Precision Engineered Whey Proteïne €59,46 409 81 4,6 7,4 Whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat
Precision engineered simply protein €33,03 360 50 29,7 4,5 Whey concentraat
Precision engineered breakfast whey €40,80 400 31,4 54,3 5,4 Whey concentraat
Precision Engineered Milk & Egg proteïne €70,50 334 78 3,1 1,0 Calcium caseïnaat, ei-eiwit,  whey isolaat
Holland & Barrett Soja Proteïne €21,99 372 89 0,5 0,5 Soja-eiwit isolaat
Whey perfection (Bodyenfitshop.nl) €13,19 401 79,4 6,9 5,8 Whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat
Perfect Whey Protein (XXLnutrition.com) €13,74 400 78,5 7,4 6,3 Whey concentraat
Whey Isolate (XXLnutrition.com) €19,98 400 89,2 2,5 1,0 Whey isolaat

Meer opties vergelijken? Bekijk het artikel “Eiwitpoeder vergelijken“. Meer informatie over de belangrijke eigenschappen van een goed eiwitpoeder lees je hier.

Beste keuze: Precision Engineered Whey Proteïne – Goed (maar duur) eiwitpoeder

Als je eiwitpoeder wil kopen bij De Tuinen, dan is Precision Engineered Whey Protein voor de meeste gebruikers de beste keuze. Dit eiwitpoeder bevat whey eiwit, dat door het lichaam goed opgenomen en gebruikt kan worden voor spieropbouw. Ook bestaat dit poeder voor 81% uit eiwit – een hoog eiwitpercentage.

Van de genoemde eiwitten van Holland & Barrett huismerken, bevat alleen de Holland & Barrett Soja Proteïne een hogere concentratie eiwitten. Soja is echter een minder goede eiwitbron dan whey, omdat het lichaam dit minder goed kan gebruiken. Meer informatie over de kwaliteit van verschillende eiwitbronnen lees je hier.

Vergelijk je Precision Engineered Whey Protein echter met andere online aanbieders, dan valt op dat dit product relatief duur is. Omgerekend betaal je per kilogram namelijk €59,46. Kijk je naar vergelijkbare producten, dan zijn er goedkopere opties. Zo kost Whey Perfection van Body&Fit omgerekend slechts €13,19 per kilogram, en Perfect Whey Protein van XXL Nutrition €13,74 per kilogram. Deze twee eiwitpoeders gebruiken ook whey als eiwitbron, en bestaan ook voor zo'n 80% uit eiwit.

Alle eiwitpoeders van De Tuinen / Holland & Barrett

Hieronder meer informatie over de huismerk eiwitpoeders van De Tuinen / Holland & Barrett.

Precision Engineered Whey Protein

Precision Engineered Whey ProteinPrecision Engineered Whey Protein wordt bij Holland & Barrett verkocht in zes verschillende smaken: naturel, banaan, chocolade, aardbei, vanille en cookies&cream. Van de verschillende eiwitpoeders van De Tuinen heb je met Precision Engineered Whey Protein daarmee de meeste smaakopties.

De eiwitten in dit poeder zijn afkomstig uit het melk-eiwit whey. In dit poeder zit whey concentraat, whey isolaat, en whey hydrolisaat. Wat het verschil tussen deze drie soorten whey poeder is lees je in dit artikel.

Het poeder bestaat voor 81% uit eiwit. Onder de whey eiwitpoeders van De Tuinen is dit het hoogste percentage. Verder bevat Precision Engineered Whey Protein slechts 4,6% koolhydraten, wat laag is voor een eiwitpoeder. De hoeveelheid vet is in dit poeder relatief hoog: 7.4%.

Precision Engineered Whey Protein is te koop in potten van 250 gram en 908 gram (2 pond/lbs). Op dit moment kost de kleine pot 16.99, en de grote pot 53.99. De grote pot is dus relatief goedkoper.

>> Precision Engineered Whey Protein bestellen

Precision Engineered Simply Protein

Precision Engineered Simply Protein

Precision Engineered Simply protein bevat minder eiwit dan de eerder genoemde optie. Het eiwitpercentage van dit poeder is slechts 50%. In dit poeder wordt slechts één eiwitbron gebruikt: whey concentraat.

Dit poeder bevat verder redelijk wat koolhydraten. Per 100 gram zit er in Simply Protein namelijk ook 29.7 gram koolhydraten. Verder bestaat dit poeder voor 4.5% uit vet.

Met deze voedingswaarden is dit eiwitpoeder beter geschikt als ‘post-workout‘-shake; een shake die je direct na de training inneemt. Vlak na een training heb je zowel eiwitten als koolhydraten nodig om optimaal te kunnen herstellen.

Dit product is op dit moment slechts in één smaak te bestellen: aardbei. Het wordt verkocht in potten van 908 gram, met een huidige prijs van €29,99. Simply protein is daarmee de goedkoopste eiwitshake van Precision Engineered. Omgerekend per kilo kost het zo'n 33 euro.

>> Precision Engineered Simply Protein bestellen

Precision Engineered Breakfast Whey with Supagrains

Precision Engineered Breakfast Whey With Supagrains De TuinenBreakfast Whey van Precision Engineered is bedoelt als eiwitrijke ontbijtshake. Daarom bevat het naast eiwit ook een flinke hoeveelheid koolhydraten. Per 100 gram poeder bevat Breakfast Whey 31.4 gram eiwit, 54.3 gram koolhydraten, en 5.4 gram vet.

De voornaamste koolhydraatbron in dit poeder is havermeel. Havermeel is een zogenaamd complex koolhydraat, omdat het langzaam wordt opgenomen. Daarom zorgt het voor een geleidelijke afgifte van energie. De eiwitten komen bij dit poeder zijn grotendeels afkomstig uit whey concentraat.

Breakfast Whey is te koop in twee verschillende smaken: aardbei en chocolade. Het wordt verkochtin potten van 490 gram, en kost op dit moment €19,99. Daarmee is deze shake duurder dan Simply Protein, met een omgerekende kiloprijs van €40,80.

>> Precision engineered Breakfast Whey bestellen

Precision Engineered Instant Milk & Egg Protein

Precision Engineered Instant Milk Egg Protein Eiwitpoeder

Het idee van deze eiwitshake is om een zo compleet mogelijke shake te maken voor sporters. Daarom bevat het meerdere eiwitbronnen, en meerdere toegevoegde vitamines en mineralen.

Precision Engineered Instant Milk & Egg protein is de enige eiwitshake van Precision Engineered die ei-albumine bevat. Naast ei bevat deze shake twee verschillende melk-eiwitten, namelijk calcium caseïnaat, en whey isolaat. Calcium caseïnaat, ofwel caseïne, is een langzamere eiwitbron dan whey. Met deze shake heb je dus een geleidelijkere afgifte van eiwit.

Het poeder bevat 78% eiwit, 3.1% koolhydraten, en 1% vet, en per 100 gram poeder 334 kcal. Van de verschillende opties heeft Instant Milk & Egg protein daarmee de laagste caloriedichtheid.

Dit is het duurste eiwitpoeder van De Tuinen. De omgerekende kiloprijs is €70,50. Het is namelijk te koop in potten van 397 gram, voor €27.99, wat neerkomt op een kiloprijs van €70,50.

>> Precisision Engineered Milk & Egg Protein bestellen

Holland & Barrett Soja Proteïne

Soja Proteine Holland Barrett De TuinenSoja proteïne van Holland & Barrett bestaat voor 100% uit soja-eiwit isolaat. Er zijn geen smaakstoffen toegevoegd.

Hoewel dit eiwitpoeder van alle opties het hoogste eiwitpercentage heeft (89%), is dit voor de meeste gebruikers niet de beste keuze. Soja heeft namelijk een lage biologische waarde; de eiwitten uit soja kunnen niet volledig worden gebruikt door het lichaam.

Wel is dit een goede optie als je lactose-intolerant bent. Van de genoemde opties, is dit namelijk het enige eiwitpoeder dat geen melk bevat. Ook is het goedkoopste huismerk eiwitpoeder van Holland & Barrett. Het wordt verkocht in zakken van 1000 gram, voor een prijs van €21,99.

>> Holland and Barrett Soja Protein bestellen

Overige eiwitpoeders bij De Tuinen / Holland & Barrett

Naast de huismerk eiwitpoeders zijn er bij Holland & Barrett ook producten van andere merken te koop. Op dit moment kun je bij Holland en Barrett bijvoorbeeld ook kiezen voor eiwitpoeder van de merken Pulsin, Garden of Life, Met-Rx, DieetPro, Lucovitaal, Royal Green, Purasana, USN, en meer.

>> Bekijk alle eiwitpoeders op Hollandandbarret.nl

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over eiwitpoeder van de Tuinen / Holland & Barrett? Laat hieronder een bericht achter. Heb je ervaring met een van de genoemde producten? Dan hoor ik graag hoe dit bevalt!

Plaats een reactie

Send this to a friend