Fitness cadeau? De beste cadeau ideeën voor fitness fanaten!

Op zoek naar een cadeau voor een fitness fanaat? Of het nu voor een verjaardag is, Sinterklaas, kerst, vaderdag of moederdag – in dit artikel vind je 13 cadeau tips voor een fitness fanaat! Hierbij leg ik steeds kort uit wat het is, waarvoor het te gebruiken is, en waar je het kunt kopen.

Fitness cadeaus tips – tot 25 euro

Hieronder 8 cadeau ideeën voor fitness fanaten met een budget tot 25 euro, oplopend in prijs.

1 – Lifting straps ofwel power straps – €7,90

Lifting straps zijn een goedkoop maar zeer praktisch cadeau voor iemand die zwaar traint met losse gewichten. Lifting straps zijn een hulpmiddel voor grip.

Bij sommige oefeningen, zoals dumbbell rows, wordt het met zware gewichten namelijk moeilijk om de halters vast te houden. Het doel van dumbbell rows is het trainen van de zogenaamde ‘lats‘. Zonder een goede grip op de halters kunnen deze niet effectief getraind worden. Daarom zijn lifting straps een goede uitkomst.

Lifting straps draag je met de lus om je pols, en wikkel je met het uiteinde om de halterstang. Door de stang vervolgens vast te pakken op de strap heb je veel meer grip dan zonder. Daarom is dit een erg nuttig trainingshulpmiddel dat iedere krachtsporter in zijn sporttas zou moeten hebben. Ontbreekt dit nog? Doe het cadeau! De Body&Fit Power Straps Deluxe zijn comfortabele power straps, kosten slechts €7,90!

2 – Power bands, ofwel resistance bands/weerstandsbanden – vanaf €9,90

Ironforce Power BandsPower bands zijn krachtige elastische banden, die je op meerdere manieren kunt gebruiken bij krachttraining. Zo zijn ze te gebruiken als weerstand bij meerdere oefeningen, in plaats van halters. Hierdoor zijn ze handig als je wil trainen op reis.

Ook zijn power bands toe te passen om oefeningen zwaarder of lichter te maken. Zo kun je chin-ups of pull ups (optrekken) lichter maken met behulp van een power band. In deze video een korte demonstratie.

Ook zijn bands erg geschikt voor meerdere opwarm- en rekoefeningen. In deze video een voorbeeld van 5 opwarmoefeningen voor de schouders.

Meer informatie over power bands lees je in mijn artikel ‘power bands kopen‘. Power bands zijn te koop in verschillende uitvoeringen; hoe dikker en breder, hoe meer weerstand. Mijn voorkeur gaat naar de IronForce Power bands.

Voor rek- en strekoefeningen zijn de gele (exta-small, €9,90) en oranje (small, €14,90) power bands een goede optie. Voor de gemiddelde gebruiker is de rode (medium, €17,90) power band een goede optie om oefeningen uit te voeren, zwaarder of lichter te maken.

3 – Wrist wraps – €12,90

Een ander nuttig hulpmiddel bij krachttraining zijn wrist wraps. Wrist wraps zijn elastische banden die je bij de krachttraining met klittenband strak vast kunt zetten om het polsgewricht te stabiliseren.

Door wrist wraps te gebruiken voorkom je polsblessures, en zorg je voor een betere krachtoverdracht. Wrist wraps zijn nuttig bij alle oefeningen waar er druk op het polsgewricht komt te staan. Daarom gebruik ik ze zelf altijd bij het bankdrukken en de overhead press.

Meer informatie over wrist wraps lees je in mijn volledige artikel over wrist wraps. Meteen de beste wrist wraps kopen? Mijn aanrader zijn de Fortex Wrist Wraps. Dit zijn stevige maar comfortabele wrist wraps, en kosten op het moment van schrijven €12,90.

4 – Eiwitrepen (12 stuks) – €13,90

Clean Protein Bar Body En FitIedereen die aan zware krachttraining doet heeft extra eiwitten nodig om de spieren te laten herstellen en groeien. Eiwitrepen zijn een handige eiwitrijke snack omdat er geen voorbereidingstijd voor nodig is, ze gemakkelijk mee te nemen zijn, en lang houdbaar zijn. Daarmee maken ze het gemakkelijk voor de fitnessfanaat om aan de eiwitbehoefte te voldoen.

In mijn artikel ‘beste eiwitrepen‘ ga ik dieper in op de eigenschappen van verschillende eiwitrepen, en noem ik de beste opties. Als je meteen eiwitrepen als cadeau wil kopen, zou ik de Clean Protein Bars van Body en Fit aanraden. Deze bevatten gezonde ingrediënten, heeft goede voedingswaarden, en is voordelig geprijsd. Op dit moment kost een doos van 12 eiwitrepen €13,90.

5 – Cadeaubon voor supplementen & meer – vanaf €15

Body Fitshop CadeaukaartEen cadeaubon is misschien niet het origineelste cadeau, maar wel een veilige optie.

Mijn aanrader is een cadeaubonnen bij Body en Fitshop. Deze webshop verkoopt supplementen van eigen huismerk, en van veel andere bekende supplementenmerken. Daarnaast kun je ook sportkleding en trainingsaccessoires kopen bij deze shop.

Omdat er zo'n groot aanbod is bij deze webshop, is er voor de ontvanger van de cadeaubon altijd wel iets leuks te vinden. Je kunt deze cadeaubon bestellen met een tegoed van 15, 25, of 50 euro.

6 – Dip belt – €19,90

Een ander handig accessoire is een dip belt. Dit is een riem waar je halterschijven aan vast kunt maken. Zo kun je sommige bodyweight oefeningen zwaarder maken. Bijvoorbeeld het dippen en optrekken. Zo kan er met deze oefeningen langer progressie worden gemaakt.

Wil je een dip belt cadeau doen? Dan zou ik kiezen voor de Fortex Dip Belt. Met deze dip bet kun je ruim 50 kilogram aan je oefeningen toevoegen. Daarnaast is deze ontworpen voor comfort, en wordt er in de reviews aangegeven dat de dip belt in de praktijk ook comfortabel is.

7 – Fortex Arm blaster  – €22,90

Als er thuis wordt getraind met dumbbells en halterstangen, dan is een Arm Blaster een nuttige toevoeging. De Arm Blaster maakt het mogelijk om thuis de biceps (en triceps) geïsoleerd te trainen met halters. Hoe, en waarom, dat werkt, lees je in mijn volledige artikel over arm blasters.

Mijn aanrader is deze arm blaster van Fortex. Deze kost op dit moment €22,90.

8 – Handgrippers – €24,90

Robert Baraban Handgripper 2Met grippers kun je trainen op gripkracht. Gripkracht is een belangrijk onderdeel van krachttraining. Helaas wordt dit vaak overgeslagen in de sportschool. Gelukkig kun je met handgrippers gemakkelijk thuis je grip trainen, zonder dat je hiervoor een hele home gym nodig hebt.

Handgrippers bestaan uit twee poten die verbonden zijn met een torsieveer, die zorgt voor weerstand. Door kracht te zetten met de onderarmspieren en handspieren knijp je de poten van de gripper naar elkaar toe.

Handgrippers zijn een perfect cadeau voor iemand die zijn grip wil trainen. Voor een budget tot 25 euro zijn de RB handgrippers de beste optie.

Fitness cadeaus tips – tot 50 euro

Hieronder 5 goede fitness cadeaus voor een budget tussen de 25 en 50 euro.

1 – Mini deadlift bar jack – €29,99

Wordt er in de home gym gedeadlift? Om halterschijven toe te voegen aan een halter die op de grond ligt, zul je deze aan één kant moeten optillen, en tegelijkertijd een schijf moet plaatsen. Met oefeningen waarbij je veel gewicht gebruikt, zoals de deadlift, wordt dat erg onhandig.

Daarom is de Mini Deadlift Bar Jack een erg handige oplossing. Hiermee kun je door middel van een hefboom de halterstang gemakkelijk aan één kant omhoog ‘krikken', zodat je gemakkelijk halterschijven aan de stang kunt toevoegen of verwijderen.

Deze Mini Deadlift Bar Jack is te bestellen op Fitness-seller.nl voor €29,99.

2 – Fat Gripz – €34,49

Fat Gripz Fitness CadeauFat Gripz zijn een ander hulpmiddel voor het trainen van de gripkracht en onderarmspieren. Met Fat Gripz maak je de diameter van de greep op een dumbbell of halterstang dikker, waardoor het moeilijker wordt om deze vast te houden. Daarom zul je extra kracht moeten zetten, en train je de gripkracht.

De Fat Gripz zijn op dumbbells en halters thuis te gebruiken, of mee te nemen naar de sportschool. Fat Gripz zijn op dit moment het goedkoopste te krijgen op Bodyenfitshop.nl, voor €34,49.

3 – Tunturi Suspension trainer – €35,95

Met een suspension trainer kun je veel verschillende bodyweight oefeningen uitvoeren. Het is een stuk trainingsmateriaal dat aan één kant vastzit aan een ankerpunt, en aan de andere kant twee handvatten heeft. De handvatten zijn verbonden met het ankerpunt met nylon webbing.

Met een suspension trainer worden er veel verschillende oefeningen mogelijk. Bijvoorbeeld inverted rows, push ups, en flies. Met de suspension trainer kunt je de richting waar je de oefeningen onder uitvoert veranderen, waardoor deze lichter of zwaarder zijn te maken. Een ander voordeel van de suspension trainer is dat deze zelf lichtgewicht is, en daarom gemakkelijk mee te nemen is op reis.

De bekendste suspension trainer is de TRX, die tegen de 200 euro kost. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld de Tunturi suspension trainer. Deze kun je hier op Bol.com bestellen voor €35,95.

4 – Powerlift riem – €39,90

Fortex Powerlift Riem Quick ReleaseWorden de gewichten bij oefeningen zoals squats en deadlifts steeds zwaarder? Dan wordt het ook tijd voor een powerlift riem. Een powerliftriem is een stevige riem van zo'n 10 cm breed, zo'n 1 cm dik. Bij het trainen zet je deze riem strak vast om je middel. Door de riem op de juiste manier te gebruiken, zul je de onderrug en gehele ‘core' extra ondersteunen. Zo kunnen er zwaardere gewichten worden gebruikt, en voorkom je blessures.

Van de verschillende powerliftriemen die er te koop zijn, is mijn aanrader de Fortex Quick Release powerliftriem (€39,90). Het grootste voordeel van deze riem is de sluiting die snel vast te zetten, en los te maken is. Deze riem is gemaakt van 1 cm dik splitleder met een suède afwerking. Dit is stevig, maar toch nog comfortabel in gebruik. Zelf heb ik een powerliftriem met precies dezelfde eigenschappen, die na 8 jaar intensief gebruik nog steeds dienst doet.

5 – Twee dumbbells van 15 kg – €49,99

Voor minder dan 50 euro kun je op dit moment twee dumbbells van 15 kg bestellen, hier op Betersport.nl. Dit zijn gietijzeren dumbbells met een samenstelling aan halterschijven waarmee je elk gewicht tussen 2 en 15 kg kan maken, in stappen van 1 kg.

Het is erg handig om thuis dumbbells te hebben, ook als er al in de sportschool wordt getraind. Het zal vaak voorkomen dat er in de sportschool prioriteit wordt gegeven aan compound oefeningen zoals squats en bankdrukken, en er geen tijd meer overblijft voor isolatie-oefeningen zoals dumbbell curls en tricep extensions. Met een paar dumbbells kunnen dit soort oefeningen alsnog thuis worden uitgevoerd.

De twee gietijzeren dumbbells zijn te koop op Betersport.nl voor €49,99. Dat is €12,50 korting op de normale prijs, en de laagste prijs waarvoor dit product op dit moment te vinden is. Ik heb ze zelf ook, en ze bevallen prima.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een fitness cadeau? Ervaring met een van de genoemde producten, of een eigen toevoeging aan deze lijst? Laat het weten door hieronder een bericht achter te laten!

Plaats een reactie

Send this to a friend