Fat Gripz kopen: waarom, en waar? Ons advies! (2022)

Fat Gripz One Original ExtremeFat Gripz zijn een stuk trainingsmateriaal waarmee je de greepdiameter van je halters kunt vergroten. Daarvoor plaats je de Fat Gripz op een normale dumbbell of halterstang. Vervolgens pak je de halter vast op de Fat Gripz, en voer je je oefening uit.

Zo kan je een normale halter (barbell) gebruiken als fat bar, ofwel thick bar of axle.

Er zijn op dit moment (2021) drie verschillende uitvoeringen van de Fat Gripz. Dat zijn namelijk de Fat Gripz One (nieuw!), de Fat Gripz Original ofwel de ‘Fat Gripz Pro', en de Fat Gripz Extreme.

Met de Fat Gripz One wordt de greepdiameter 45 millimeter (1.75 inch), met de Fat Gripz Original 57 mm (2.25 inch), en met de Fat Gripz Extreme 76 mm (3 inch).

Waarom trainen met Fat Gripz?

Met Fat Gripz vergroot je de diameter van je dumbbells of je barbell. De meeste halters hebben normaal een diameter van 28 tot 30 mm. Door de grotere diameter wordt het moeilijker om de halters vast te houden bij het uitvoeren van je oefeningen. Om de halters toch vast te houden, zul je harder moeten knijpen. Zo zullen de onderarmspieren dus harder moeten werken bij het uitvoeren van je oefeningen.

Hiermee train je de supporting grip; het type gripkracht dat je nodig hebt om iets voor een langere tijd vast te houden. Dit is dezelfde soort gripkracht om bijvoorbeeld de stang vast te houden bij de deadlift. Het trainen met de Fat Gripz kan zo dus je grip bij de deadlift verbeteren.

Ook zorgt het toepassen van Fat Gripz op je gebruikelijke oefeningen voor extra spiermassa in de onderarmen, zonder dat je hiervoor extra oefeningen hoeft te doen in je trainingsschema!

Hoe groter de greepdiameter, hoe zwaarder het wordt voor je grip. Met de drie verschillende uitvoeringen van de Fat Gripz heb je dus keuze hoe zwaar je de oefening wilt maken voor je gripkracht.

Welke oefeningen kan je ermee uitvoeren?

Je kunt Fat Gripz gebruiken bij alle oefeningen waarbij je dumbbells of barbells gebruikt. De meest effectieve training krijg je door oefeningen te doen die ook zonder de Fat Gripz al zwaar zijn voor je onderarmen. Denk aan deadlifts, chin-ups, rows en curls.

Ook bij press-oefeningen, zoals bench press (bankdrukken) en overhead press, zijn Fat Gripz nuttig. Wel om een andere reden, want deze oefeningen zijn niet zwaar voor de grip. Maar bij deze oefeningen zorgen de Fat Grips juist voor een comfortabelere grip dan normaal, waardoor het polsgewricht wordt ontlast vergeleken met een greep van een normale diameter. Dus als je last hebt van je polsen met bankdrukken, kunnen Fat Gripz een uitkomst bieden.

Fat Gripz kopen: Fat Gripz One vs Original vs Extreme

Fat Gripz waren oorspronkelijk alleen beschikbaar in de VS, maar zijn ondertussen ook breed beschikbaar in Nederland. Met de Fat Gripz heb je geen fat bar meer nodig, die normaal zo'n honderd euro kost. Met de flink lagere prijs zijn Fat Gripz dus een relatief voordelige koop.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende uitvoeringen van de Fat Gripz, en waar je deze kunt bestellen.

Fat Gripz One kopen

Fat Gripz OneDe Fat Gripz One kopen? Deze heeft een gripdiameter van 1.75 inch, ofwel 4.5 cm. De prijs van de Fat Gripz One ligt meestal op zo'n €28. Daarmee is dit de goedkoopste optie. Bekijk de huidige prijs bij de onderstaande webshops.

Bekijken op Fitnesskoerier.nl

Bekijken op Meijers.com

Bekijken op Bol.com

Fat Gripz Original kopen

Fat Gripz Original 2Fat Gripz Original, ofwel de ‘Fat Gripz Pro' kopen? Deze heeft een gripdiameter van 2.25 inch, ofwel 5.7 cm. De prijs van de Fat Gripz Original ligt meestal op €29,99. Bekijk de huidige prijs bij de onderstaande webshops.

Bekijken op nl.MyProtein.com

Bekijken op Fitness-seller.nl

Bekijken op Fitnesskoerier.nl

Bekijken op Meijers.com

Fat Gripz Extreme kopen

Fat Gripz ExtremeFat Gripz Extreme kopen? Deze heeft een gripdiameter van 3 inch, ofwel 7.6 cm. De prijs van de Fat Gripz Extreme ligt meestal op €39,99. Bekijk de huidige prijs bij de onderstaande webshops.

Bekijken op nl.MyProtein.com

Bekijken op Fitness-seller.nl

Bekijken op Fitnesskoerier.nl

Bekijken op Meijers.com

Bekijken op Amazon.nl

Bekijken op Bol.com

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Fat Gripz? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met de Fat Gripz die je wilt delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 19 oktober 2015. Laatste update: 25 juni 2021.

1 gedachte over “Fat Gripz kopen: waarom, en waar? Ons advies! (2022)”

Plaats een reactie

Send this to a friend