Fat Gripz Kopen: waarom, en waar?

Door | 19 oktober 2015

Fat gripz kopenFat Gripz zijn implementen die je kan bevestigen over het greepgedeelte van een normale barbell of dumbell. Hiermee wordt de diameter van de greep dikker. Zo kan je een normale barbell gebruiken als fat bar (ook wel thick bar of axle genoemd).
Er zijn twee uitvoeringen van de Fat Gripz: de normale Fat Gripz, en de Fat Gripz Extreme. Met de Fat gripz wordt de greepdiameter 57 mm (2 1/4 inch), met de Fat Gripz Extreme wordt de diameter van de barbell of dumbbell 76 mm (3 inch).

Waarom trainen met Fat gripz?

Met Fat Gripz vergroot je de diameter van je dumbbells of je barbell. Door de grotere diameter wordt het moeilijker om deze vast te houden bij het uitvoeren van je oefeningen, waardoor je onderarmspieren harder moeten werken bij dezelfde oefening.

Hiermee train je de supporting grip; de soort grip die je nodig hebt om iets voor een langere tijd vast te houden. Dit is dezelfde soort gripkracht die je gebruikt bij bijvoorbeeld de deadlift, om de stang vast te houden. Het trainen met Fat Gripz kan dus je grip bij de deadlift verbeteren. Ook zorgt het trainen hiermee voor extra spiermassa in de onderarmen, zonder hiervoor extra oefeningen te doen.

Welke oefeningen kan je ermee uitvoeren?

Je kunt fat gripz gebruiken bij alle oefeningen waarbij je dumbbells of barbells gebruikt. De meest effectieve training krijg je door oefeningen te doen die ook zonder de fat gripz al zwaar zijn voor je onderarmen. Denk aan deadlifts, chin-ups, rows en curls.

Bij presses, zoals bench press (bankdrukken) en overhead press, die niet zwaar zijn voor de grip, zorgen de fat grips juist voor een comfortabelere grip dan normaal, en wordt het polsgewricht ontlast ten opzichte van het gebruik van een gewone barbell. Dus wanneer je last hebt van je polsen met bankdrukken, kunnen fat gripz een uitkomst bieden.

Fat Gripz kopen

Fat Gripz zijn pas recentlijk beschikbaar in Nederland; je kunt nu beide uitvoeringen bestellen bij Fitness Seller en Myprotein, en de originele versie ook bij Body&Fitshop. Door Fat Gripz te kopen, heb je geen fat bar meer nodig, die normaal zo'n honderd euro kost. Op dit moment zijn de Fat gripz het goedkoopste bij MyProtein.

Fat Gripz Original Fat Gripz Extreme
Fat Gripz bestellen Fat Gripz extreme bestellen
2.25 inch / 5,7 cm
gripdiameter
3 inch / 7,6 cm
gripdiameter
Kopen bij Myprotein.com
Kopen bij Fitness-seller.nl
Kopen bij Body & Fitshop
Kopen bij MyProtein.com
Kopen bij Fitness-seller.nl
€ 32,50 – € 39,90
(gratis verzending)
€ 36,99 – € 44,90
(gratis verzending)

 

Auteur: Guido

Al ruim 10 jaar doe ik aan krachttraining, voornamelijk met een focus op powerlifting. Mijn persoonlijke records bij powerlifting zijn een 210kg squat, 140kg bench press, en 240kg deadlift. Op Krachttraining.info wil ik zoveel mogelijk lezers helpen met krachttraining aan de hand van mijn kennis en ervaring. Zie ook de about-page voor meer informatie, of neem contact met me op via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *