Eiwitpoeder van de Jumbo, een goede keuze?

Bij sommige grote winkels van Jumbo kun je eiwitpoeder vinden. Bestel je online op Jumbo.com, dan heb je ook keuze uit meerdere eiwitpoeders. Maar is het een goede idee om je eiwitpoeder bij de Jumbo te kopen, of zijn er betere alternatieven?

Om deze vraag te beantwoorden bespreek ik in dit artikel de eigenschappen van alle eiwitpoeders die je kunt kopen bij de Jumbo. Ook vergelijk ik deze producten met elkaar, en met een aantal alternatieven die je online kunt bestellen bij andere winkels.

Eiwitpoeders van de Jumbo vergelijken

Voor een snelle en overzichtelijke vergelijking kun je gebruik maken van de onderstaande tabel. Hierin staan alle eiwitshakes van de Jumbo, en een aantal alternatieven om deze mee te vergelijken.

In deze tabel vind je productnaam en link naar het product, de omgerekende prijs per kilogram, de voedingswaarden, en de gebruikte eiwitbronnen.

Product: Prijs, €/kg Voedingswaarden/100 gram Eiwitbronnen:
(naam) (vanaf) Kcal: Eiwit: KH: Vet:
Whey perfection (Bodyenfitshop.nl) €13,19 401 79,4 6,9 5,8 Whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat
Perfect Whey Protein (XXLnutrition.com) €13,74 400 78,5 7,4 6,3 Whey concentraat
Whey Isolate (XXLnutrition.com) €19,98 400 89,2 2,5 1,0 Whey isolaat
­Modifast Pro­te­ïn sha­pe milk­sha­ke strawberry (Jumbo.com) €40,79 345 52 21 3,2 Melkeiwitten
Mo­di­fast Pro­te­ïn sha­pe milk­sha­ke vanilla (Jumbo.com) €40,79 328 54  15 1,8 Melkeiwitten 
Vi­fit Sport Va­nil­le shake (Jumbo.com) €41,29 352 57 27 1.7 Whey concentraat, caseïne
Raw Organic Food Hennep Protein €24,90 390 48 23 10 Hennep-eiwit
Atkins Vanilla Shake Mix €44,03 429 49 7,8 19 Melkeiwitten,
soja-eiwit concentraat

Meer opties vergelijken? Bekijk het artikel “Eiwitpoeder vergelijken“. Meer informatie over de belangrijke eigenschappen van een goed eiwitpoeder lees je hier.

Conclusie: eiwitpoeder bij Jumbo heeft matige voedingswaarden en is duur

In de bovenstaande tabel is te zien dat alle eiwitpoeders die je bij de Jumbo kunt bestellen minder eiwit bevatten dan alternatieven. Van de beschikbare opties bij de Jumbo heeft Vifit Sport Vanille shake de hoogste concentratie eiwitten: 57%. Dat is een stuk lager dan veel andere eiwitpoeders, zoals Perfect Whey Protein, en Whey Perfection, die tegen de 80% eiwit zitten.

Ook ligt de prijs van de Jumbo eiwitpoeders te hoog. Voor de eerder genoemde alternatieven betaal je zo'n 13-14 euro per kilogram. Voor de meeste eiwitpoeders van de Jumbo betaal je rond de 40 euro per kilogram.

De conclusie is duidelijk; er zijn betere eiwitshakes te koop dan die van de Jumbo. Koop je eiwitpoeder bij de Jumbo, dan betaal je zo'n 3 keer teveel, en krijg je daarvoor een eiwitpoeder dat relatief weinig eiwit bevat.

Ik raad daarom aan om te kiezen voor een alternatief, zoals Perfect Whey Protein van XXL Nutrition of Whey perfection van Body & Fitshop.

Alle eiwitpoeders van de Jumbo

Wil je toch eiwitpoeder kopen bij Jumbo? Hieronder ga ik verder in op de 6 verschillende eiwitpoeders die je daar kunt kopen.

Modifast Pro­te­in sha­pe milk­sha­ke (aardbei en vanille)

Modifast Protein Shape Eiwitpoeder JumboModifast Protein shape wordt bij de Jumbo verkocht in twee smaken: aardbei en vanille. Dit eiwitpoeder richt zich qua marketing voornamelijk op afvallen. Van de drie macronutriënten zorgt eiwit namelijk per kcal het beste voor een verzadigd gevoel. Door eiwitshakes te nemen onderdruk je zo het hongergevoel meer dan met een normale maaltijd.

De eiwitten die in Modifst Protein Shape zitten zijn afkomstig uit whey en caseïne. Dit zijn beide melkeiwitten die het lichaam goed kan gebruiken voor spiergroei. De kwaliteit van de eiwitten in dit poeder is dus goed. Ook zijn er extra vitaminen en mineralen toegevoegd aan dit poeder.

Helaas is de concentratie eiwitten in Modifast minder: slechts 57% van het poeder is werkelijk eiwit. Voor zowel het opbouwen van spiermassa als afvallen is een hogere concentratie aan eiwitten gunstiger (zie ook mijn artikel ‘beste eiwitshake om af te vallen‘).

Naast het relatief lage eiwitpercentage is er nog een nadeel: de hoge prijs. Modifast wordt bij de Jumbo verkocht in potten van 240 gram. De prijs voor een pot is op dit moment €9,79. Daarmee kom je op een kiloprijs van 40,79. Dit is erg duur voor een eiwitshake, en al helemaal voor een eiwitshake met zo'n laag eiwitpercentage.

Vifit Sport High Protein recovery shake

Vifit Sport High Protein Recovery Shake EiwitshakeVan de opties bij de Jumbo is dit kwalitatief gezien de beste optie. Dit poeder heeft een eiwitpercentage van 57%, en bevat daarnaast maltodextrine (koolhydraten) en een aantal vitamines. Vergeleken met andere eiwitshakes is dit alsnog een laag eiwitpercentage.

Vifit geeft ook aan dat dit product bedoelt is als ‘post-workout‘-shake; een shake die je direct na de training opdrinkt. Na een training heb je namelijk ook behoefte aan koolhydraten voor het optimale herstel.

De eiwitten in deze shake zijn caseïne en whey; eiwitten uit melk. Deze eiwitten zijn door het lichaam gemakkelijk op te nemen en gebruiken voor spierherstel.

Dit eiwitpoeder is bij de Jumbo te koop in twee verschillende smaken: vanille en mango-passievrucht. Het wordt verkocht in zakken van 350 gram. Een zak Vifit Sport Vanille shake kost op dit moment €14,45. Omgerekend kom je op een kiloprijs van €41,29; erg duur voor een eiwitshake.

Raw Organic Food Hennep Protein

Raw Organic Food Hennep ProteinDit is een plantaaardig eiwitpoeder uit hennep. Kwalitatief gezien is dit een minder goed eiwitpoeder, omdat het lichaam dit minder goed kan verwerken dan bijvoorbeeld de eiwitten uit melk. Hennep-eiwitpoeder is het enige ingrediënt; er zijn geen smaak- en kleurstoffen toegevoegd.

Het eiwitpercentage van dit poeder is 48%; redelijk laag voor een eiwitpoeder. Naast eiwitten bevat het redelijk wat koolhydraten (23%), vetten (10%) en voedingsvezels (18%). In plaats van het maken van eiwitshakes, wordt er angeraden om het toe te passen als ingrediënt in smoothies of yoghurt.

Raw Organic Food Hennep Protein wordt verkocht in kleine potjes met 130 gram poeder. De prijs per potje is €2,49. Daarmee kom je op een kiloprijs van €24,90. Vergeleken met de andere eiwitpoeders van de Jumbo is dat een lage prijs. Vergelijk je dit echter met eiwitpoeder van andere aanbieders, dan is dit nog steeds een erg hoge prijs.

Atkins Vanilla Shake Mix

Atkins Vanille Shake EiwitpoederAtkins is een merk dat koolhydraatarme producten verkoopt. Veel producten die ze verkopen zijn daarom met eiwit verrijkt. Atkins Vanille Shake Mix is het eiwitpoeder van Atkins. Dit poeder bevat melkeiwit en soja-eiwitconcentraat. Melkeiwit is een goed opneembare eiwitbron, maar soja minder.

Net als de andere eiwitpoeders van de Jumbo is het eiwitpercentage relatief laag. Atkins Vanille bevat namelijk maar 49% eiwit. Wel is het met 7.8% koolhydraten koolhydraatarm. Verder zit er 19% vet in dit eiwitpoeder, en 15 gram voedingsvezels.

Atkins Vanille Shake mix wordt bij de Jumbo verkocht in potten van 370 gram. De huidige prijs hiervoor is €16,29. Daarmee kom je op een kiloprijs van 44,03 euro; van alle opties bij de Jumbo de duurste. Ook dit eiwitpoeder is vanwege het relatief lage eiwitgehalte en de hoge prijs geen aanrader.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over eiwitpoeder van de Jumbo? Laat hieronder een bericht achter. Heb je ervaring met een van de genoemde producten? Dan hoor ik graag hoe deze bevalt!

Plaats een reactie