Beste supplementen voor spiermassa?

Op zoek naar supplementen die je helpen bij het opbouwen van spiermassa bij krachttraining? Op deze pagina geef ik een kort overzicht van de beste supplementen die je kunt kopen.

Eiwitshakes – beste supplementen voor spiermassa

Spiermassa bestaat grotendeels uit eiwitten. Als je aan krachttraining doet heb je een hoge eiwitinname nodig om effectief spiermassa te kunnen opbouwen en onderhouden. Eiwitten zitten in veel voeding zoals eieren, vlees, vis, melk, en kwark. Door goede voeding kun je dus veel eiwitten binnenkrijgen.

Het grote voordeel van eiwitshakes is dat je gemakkelijk, snel, en goedkoop een grote hoeveelheid kwalitatief goede eiwitten binnen kunt krijgen. In tegenstelling tot het maken van eiwitrijke recepten, heeft een eiwitshake nauwelijks bereidingstijd: je mengt het eiwitpoeder met water of melk, schudt een paar keer, en je kunt meteen veel eiwitten tot je nemen.

Daarnaast zijn eiwitshakes relatief goedkoop: een gram eiwit uit eiwitpoeder kost omgerekend minder dan een gram eiwit uit bijvoorbeeld eieren, kaas of vlees.

De meeste eiwitshakes gebruiken whey als eiwitbron. Dit is een kwalitatief goede eiwitbron, omdat het lichaam dit goed kan opnemen; beter dan eiwitten uit vele soorten voeding.

Er zijn veel verschillende eiwitshakes te koop. Je kunt hier eiwitshakes vergelijken. Voor meer informatie over belangrijke eigenschappen van, lees je dit artikel.

Meteen een eiwitshake kopen? Perfect Whey Protein van XXL Nutrition is een goede optie.

Weight gainer shakes – aankomen en opbouw van spiermassa

Om snel spiermassa op te bouwen moet je meer calorieën innemen dan je verbruikt. Heb je moeite met aankomen? Dan bieden weight gainers een goede uitkomst. Weight gainers zijn shakes. Weight gainer shakes bevatten eiwitten, maar ook een hoge concentratie aan koolhydraten en vetten.

Door de hoge caloriedichtheid van weight gainer shakes kun je snel veel calorieën innemen. Hierdoor kom je gemakkelijk aan in lichaamsgewicht – en in spiermassa.

In het artikel ‘beste weight gainer‘ noem ik alle belangrijke eigenschappen van een goede weight gainer, en de drie beste producten die je op dit moment kunt kopen. Ook kun je hier weight gainers vergelijken op eigenschappen.

Wil je meteen een weight gainer bestellen? Dan raad ik #Gainz van Dedicated Nutrition aan.

Creatine

Door een creatinesupplement te nemen verhoog je de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren. Creatinefosfaat zorgt in de spieren voor energietoevoer, voornamelijk bij korte, intense krachtinspanningen. Meer creatinefosfaat zorgt voor een verbeterde prestatie. Door betere trainingsprestaties zul je sneller aankomen in spiermassa.

Je kunt dit supplement innemen als poeder dat je oplost in water, of in pilvorm. Om uiteindelijk de hoeveelheid creatinefosfaat te verhogen kun je kiezen voor creatine in verschillende vormen: creatine monohydraat, creatine HCL, creatine ethyl ester, en meer. Onderzoeken wijzen uit dat creatine monohydraat het effectiefst is om de hoeveelheid creatine fosfaat in de spiercellen te verhogen. Ook is dit het goedkoopste type.

Meer informatie lees je in mijn artikel ‘Beste creatine‘. Meteen kopen? Mijn aanrader is Bulk Powders CreaPure 100%.

Conclusie

Eiwitshakes, weight gainers, en creatine zijn de beste supplementen voor het opbouwen van spiermassa. Verder zijn er andere supplementen beschikbaar zoals  pre-workouts (bevatten vaak cafeïne en beta-alanine), die de trainingsprestatie verder kunnen bevorderen. Ook kunnen de juiste vitamines een ondersteunende rol spelen in spieropbouw.

Plaats een reactie

Send this to a friend