Prijsoverzicht: goedkoopste creatine monohydraat van CreaPure

Creatine is één van de populairste voedingssupplementen die er is. En met reden; al meer dan 20 jaar stapelen de onderzoeken die bewijzen dat creatine een effectief supplement is zich op. Een samenvatting van deze onderzoeken kan je hier bekijken. Met creatinegebruik kan er bij korte krachtinspanningen (0-5 herhalingen) kan het vermogen van de spieren tussen de 5-15% verhogen. Creatine is smakeloos, en heeft geen ernstige bijwerkingen.

Waarom werkt creatine?

Spierencellen gebruiken Adenosinetrifosfaat moleculen, (ATP) als energiebron. Dit is een molecuul met drie fosfaatgroepen. Bij gebruik van ATP, wordt een fosfaatgroep afgekoppeld, en blijft er dus Adenosinedifosfaat over (ADP), een molecuul met twee fosfaatgroepen.

ADP moleculen kunnen niet meer als energiebron worden gebruikt, behalve als ze eerst weer een fosfaatgroep aankoppelen. Hier heeft het lichaam meerdere energiesystemen voor. Eén van deze systemen, wordt er gebruik gemaakt van Creatinefosfaat. Creatinefosfaat kan zijn fosfaatgroep afgeven aan ADP, om weer ATP te maken. De spieren bevatten maar een kleine hoeveelheid creatinefosfaat, en daarom kan werkt deze methode van ‘energieopwekking' maar kort, ongeveer 10-15 seconden lang is creatinefosfaat de hoofdzakelijke methode om weer ATP aan te maken in de spieren.

De hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren is echter te verhogen door meer creatine in te nemen. Door meer creatine in te nemen, kan de hoeveelheid fosfocreatine in de spieren echter verhogen.

Wat is creatine monohydraat van CreaPure?

Om het niveau creatinefosfaat in de spieren te verhogen, moet je creatine innemen. Via normale voeding krijg je creatine voornamelijk binnen door vlees te eten. Wil je het niveau creatinefosfaat in de spieren maximaliseren, dan zou je dagelijks een paar kilo vlees moeten eten. Dat is voor bijna niemand haalbaar.

Daarom is het nuttig om te supplementeren met creatine. Creatine in supplementvorm kan op meerdere manieren gebonden zijn. Een van de meestgebruikte, en best bewezen bindingen om de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren te verhogen, is Creatine Monohydraat. Dit is ook een van de goedkoopste vormen.

CreaPure is een merknaam voor Creatine Monohydraat poeder dat op een specifieke manier is gemaakt is door de Duitse fabrikant Alzchem. Creapure is zo gemaakt dat het poeder dat wordt verkocht als supplement, minimaal 99,95% creatine monohydraat is (bron). Minder goede creatinesupplementen zijn vervuild met afvalstoffen, en stukken minder puur.

Creapure-logo-grootDaarnaast is creatine in CreaPure gemicronizeerd; de creatinedeeltjes zijn hierin fijngemalen tot een klein formaat. Hierdoor lost het beter op in vloeistoffen. CreaPure wordt wereldwijd verkocht. Supplementenfabrikanten kopen Creapure in, en stoppen dit in hun eigen potten. Elke pot creatine waar het creapure logo op staat, bevat exact hetzelfde product.

Goedkope creatine monohydraat (CreaPure) kopen

Omdat het om precies hetzelfde product gaan, kan je op prijs vergelijken, en simpelweg kiezen voor het supplement dat het goedkoopste is per hoeveelheid.  Ik heb in onderstaande tabel alle producten met Creapure staan. Per product heb ik de goedkoopste verkoper erin gezet. Om meer verkopers van een product te zien, klik (indien beschikbaar) op de link van de productnaam om deze te bekijken in de supplementen database. Onderaan de productpagina's staat een lijst met alle verkopers.

 

Product: Shop: Prijs: Inhoud:  100 g: Bestellen:
Universal micronized CreaPure Creatine B&F €19,90 1000 g €1,99 Bekijken
Optimum Nutrition Micronised Creatine B&F €7,90 317 g €2,49 Bekijken
Body en Fitshop CreaPure Creatine
B&F €12,50 500 g €2,50 Bekijken
Olimp CreaPure Creatine XXL €17,95 500 g €3,59 Bekijken
Ultimate Nutrition Creatine CreaPure B&F €12,50 300 g €4,16 Bekijken

Laatste update: 15 maart 2016

 

Plaats een reactie

Send this to a friend