Een halterriem – wat is het, en waar gebruik je het voor?

halterriemJe ziet ze vaak in de sportschool, de halterriem. Steeds meer krachtsporters gebruiken het tijdens hun training ter bescherming van de rug. Een goede stevige halterriem zorgt voor versteviging en een vertrouwd gevoel. Dit maakt een oefening simpelweg eenvoudiger om uit te voeren. Halterriemen worden vooral gebruikt bij compound oefeningen. Denk hierbij aan deadlifts, squats en overhead presses. Sommige sportscholen hebben halterriemen liggen die je kunt gebruiken. Maar steeds meer sportscholen laten je zelf een halterriem aanschaffen.

Waar moet je op letten bij een halterriem?

Halterriemen zijn er in verschillende soorten en maten. Toch kun je niet maar zo een riem bestellen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten zoals materiaal, stevigheid en afmeting. Vooral dat laatste wordt vaak vergeten. Een dunne riem zal comfortabeler zitten maar veel minder stevig aanvoelen als een brede riem. Om je gehele onderrug te beschermen zal je dus een dikke riem moeten kiezen.

Qua materiaal van de halterriem is het belangrijk dat deze van stevig materiaal is gemaakt. Een gewichthefriem kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van nylon of strak elastisch materiaal. Andere riemen, bijvoorbeeld een echte powerlift riem, is gemaakt van leer. Een handige tip is om altijd te kijken naar een gespsluiting. Er zijn halterriemen met klittenbandsluiting. Dit gaat lang goed maar gaat toch minder lang mee dan een stevige gesp. Een goede riem zal dan ook altijd relatief zwaar aanvoelen.

Zoals je ziet zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een halterriem. Toch hoef je er niet voor naar een speciaalzaak. Als je weet waar je op moet letten, kun je ze gerust op internet bestellen. Dit scheelt al snel in de portemonnee.

>> Halterriem bestellen

Plaats een reactie

Send this to a friend