Body-Solid GDIB46L Power Center Combo Bench

Body-Solid GDIB46L Power Center Combo BenchDe Body-Solid GDIB46L, ofwel de ‘Power Center Combo Bench' is een verstelbare halterbank met een maximale belastbaarheid van zo'n 270 kg (600 lbs).

De middenste balk van deze bank zit onder een hoek omlaag. In vlakke stand ligt de rugleuning met het hoofdeinde op een balk tussen de staanders. Om de bank incline in te stellen, kun je de zitting over de middenbalk naar achteren schuiven, en met een pin vastzetten op de gewenste instelling. De balk tussen de staanders moet dan verzet worden naar de hoge stand, zodat de rugleuning hier tegenaan komt te liggen. De bank is decline in te stellen door de zitting volledig naar voren te zetten, en de balk tussen de staanders volledig weg te laten.

Aan de voorkant van deze bank zit een houder waarin verschillende hulpstukken (attachments) vast kunt zetten. De Body-Solid GDIB6L wordt standaard geleverd met een leg developer attachment. De leg developer is een attachment met een scharnierpunt, met aan de onder- en bovenkant van dit scharnierpunt beenrollen. Voor weerstand kun je halterschijven toevoegen aan de loading pin. De loading pin is standaard 25mm in diameter, maar er wordt los een adapter verkocht, waarmee de diameter hiervan 50mm wordt.

Met de leg developer kun je twee beenoefeingen uitvoeren; leg extensions en leg curls. Door de benen tegen de onderste beenrol te zetten kun je leg extensions uit voeren. Bij leg extensions strek je je benen tegen de schijfweerstand, en train je de quadriceps. Leg curls voer je uit door op je buik op de bank te liggen, met de achterkant van de onderbenen tegen de bovenste beenrol. Door de hamstrings aan te spannen, buig je de benen. De leg developer is maximaal belastbaar tot 60 kg (132 lbs).

De leuning van de bank is comfortabel en stevig, en gebruikt een padding van zo'n 7 cm dik (2.75 inch). Het gewicht van de bank zelf is 50,8 kg. De bank met leg developer is in totaal 195,6 cm lang, 116,8 cm breed, en 109,2 cm hoog (77 x 46 x 43 inch).

Hieronder een filmpje met een demonstratie van de oefeningen die je met deze halterbank kunt uitvoeren:

Body-Solid GDIB46L uitbreidingen/attachments

Naast de leg developer, zijn er nog twee attachments te koop, waardoor je met de halterbank meer oefeningen kunt uitvoeren. Deze attachments kun je in de houder aan de voorkant van de bank vastzetten met een pin. Hieronder een uitgebreide beschrijving van de twee beschikbare attachments.

GPCA1 preacher curl

GPCA1 preacher curl attachment

De GPCA1 preacher curl attachment maakt het mogelijk om de oefening ‘preacher curls‘ te doen. Om deze oefeing te doen, zit je rechtop op de halterbank, met de achterkant van je bovenarmen tegen de padding van de preacher curl attachment. Vervolgens pak je een halterstang, EZ-curlbar, of dumbbells vast, en voer je curls uit door de onderarmen omhoog te bewegen.

Het voordeel van preacher curls is dat je met deze oefening de curls extra strikt uitvoert, omdat de bovenarmen zo niet naar achteren te bewegen zijn. Zo isoleer je de biceps goed, en kun je de halter alleen nog maar omhoog krijgen door contractie van de biceps.

De GPCA1 preacher curl attachment is met een pin vast te zetten in de voorkant van de bank. Er zitten vier gaten in deze attachment, waardoor je deze op vier verschillende hoogten in kunt stellen.

GLRA81 lat tower

Body-solid glra81 lat pulley attachmentMet de lat tower worden er nog meer oefeningen mogelijk, zoals lat pulldowns, tricep pushdowns, cable bicep curls, en seated rows. Net als de preacher curl attachment, zet je de GLRA81 lat machine attachment vast in de houder aan de voorkant van de bank.

Deze lat tower is 211 cm hoog, en heeft katrollen aan beide kanten. Aan één kant komt de weerstand van boven, voor het uitvoeren van lat pulldowns en tricep extensions. Aan de andere kant zit er ook aan de onderkant een katrol. Span je de kabel nog onder deze katrol, dan komt de weerstand van onderen, en kun je cable bicep curls en seated rows uitvoeren.

Door halterschijven aan de loading pins van de lat pulley te hangen, voeg je weerstand toe. Ook hier zijn de loading pins standaard 25mm in diameter, en met een adapter ook 50mm in diamter te maken.

Een nadeel van de GLRA81 lat pulley is dat er geen beenrollen aan zitten om je vast te kunnen klemmen bij het uitvoeren van lat pulldowns. Voer je lat pulldowns zwaar uit, dan zal je dus zelf door het gewicht aan de lat pulley omhoog worden getrokken. Wil je lat pulldowns zwaar kunnen uitvoeren, dan kan je beter kiezen voor een losse lat pulldown machine.

Body-Solid GDIB46L kopen

De Body-Solid Power Center Combo Bench is binnen Nederland en België verkrijgbaar bij meerdere webshops. Ook de GPCA1 preacher curl attachment en GLRA81 lat machine zijn bij meerdere webshops te bestellen. Zie hieronder het overzicht van alle webshops, en de huidige prijs. Klik op de knoppen om het product te bekijken bij de webshop.

GDIB46L GPCA1 GLRA81
Bol.com € 379
Fitnessdelivery.nl € 374,95
Fitnessmerken.nl € 379 € 99 € 199
Fitnesskoerier.nl € 379 € 99
Betersport.nl € 99 € 199

Wil je de Body-Solid GFID71 vergelijken met andere halterbanken, bekijk dan de halterbank vergelijktabel. Voor meer informatie over het kopen van een halterbank, zie het artikel “halterbank kopen“.

Plaats een reactie

Send this to a friend