Body-Solid GLM83 Pro Lat Machine

Body-Solid-GLM83-Pro-Lat-Machine-200x200De GLM83 Pro Lat Machine is een lat pulley van het merk Body-Solid. Van de drie lat machines van Body-Solid, is de GLM83 het middenmodel qua specificaties en prijs. Daarmee zit deze tussen de PLM180X, en de GLM84 in. De Body-Solid GLM83 is zwaar belastbaar tot 135 kg. Deze machine is 153 cm lang, 82 cm breed, 209 cm hoog en heeft een eigengewicht van 46 kg.

Met de GLM83 kun je met kabelweerstand trainen vanuit twee richtingen: van bovenaf en van onderaf. Door de lat pulldown stang vast te koppelen aan het kabeluiteinde aan de bovenkant, kun je onder andere lat pulldowns en triceps pushdowns uitvoeren. Door een stang vast te koppelen aan de kabel aan de onderkant, kun je onder andere bicep curls en meerdere soorten rows uitvoeren. Een voordeel op de PLM180X is dat de GLM84 in beide richtingen is te verstellen zonder eerst een verlengkabel te gebruiken.

Er wordt bij deze machine een lange lat pulldown stang meegeleverd, en een korte rechte stang voor rows.

Deze lat pulley heeft een voetsteun voor het uitvoeren van seated rows. Daarnaast zit er een voetplaat aan de machine vast. Door hier op te staan blijft de machine goed op z'n plaats bij het doen van oefeningen zoals biceps curls.

De GLM83 is plate loaded. Om voor weerstand te zorgen moet je halterschijven aan de loading pins hangen. Deze pins zijn standaard 1 inch (25 mm), maar met een adapter te vergroten naar 2 inch (50 mm). Door de 50 mm adapters te gebruiken worden de pinnen geschikt voor Olympische halterschijven.

De zitting van deze lat pulley is op één hoogte in te stellen, en ook los te koppelen van de machine. De beenrol is te verstellen in meerdere posities.

Body-Solid GLM83 Pro Lat Machine kopen

De Body-Solid GLM83 Pro Lat Machine is in Nederland en België te koop bij meerdere webshops. Zie hieronder alle webshops die dit product verkopen om de goedkoopste optie te vinden.

Fitness-seller.nl € 399,00
Fitnesskoerier.nl € 415,00
Betersport.nl € 475,00

Wil je eerst meer informatie over het kopen van een lat pulley, zie dan mijn volledige advies in het artikel ‘lat pulley kopen‘. Je kunt deze lat pulley ook vergelijken met andere opties in de lat pulley vergelijkingstabel.

Plaats een reactie

Send this to a friend