Body-Solid GPR378 Pro Power Rack

BodySolid GPR378 power rackDe Body-Solid GPR378 is een zwaar uitgevoerd power rack met een maximale belastbaarheid van 363 kg (800lbs). Dit power rack maakt gebruik van staanders van 75x75x3 mm, en van vierkante safety bars. Dit rack is 125 cm diep, 117 cm breed, 208 cm hoog, en heeft een eigen gewicht van 95kg.

De vloerbalk van het rack loopt op één lijn met de achterste staanders. Normaalgesproken is dat een nadeel, omdat je dan niet goed onder de stang kan staan om deze uit te pakken. Bij de Body-solid GPR378 is de oplossing hierop de lange, vierkante, afleghaken voor de halterstang. Door de stang op het uiteinde van deze afleghaken te leggen, kan je hier nog goed onder de halterstang staan om de stang uit te pakken. De afleghaken en safety bars zijn in te stellen op 20 verschillende hoogtes, in stappen van 7,5 cm.

Behalve halteroefeningen zoals squats en bankdrukken, kun je met dit rack een aantal bodyweight oefeningen uitvoeren. Standaard zit er een rechte optrekstang aan de power cage, waardoor je pull-ups en chin-ups kunt uitvoeren.

Als uitbreiding is er een dip bar te bestellen, de DR378. Deze heeft een uniek ontwerp; de bar zet je bij gebruik vast op de safety bars. Hierdoor zijn deze dip bars erg stevig en zwaar te belasten. Dit is een voordeel op power racks die gebruik maken van dipsteunen die je per kant slechts aan één staander vast kunt zetten. Om deze dip attachment in actie te zien, bekijk eens deze video.

Body-Solid GPR378 dipsteunen uitbreidingBody-Solid GPR378 lat-pulley uitbreiding
Ook is dit rack uit te breiden met een lat pulley, de GLA378. Met deze lat pulley kun je kabeloefeningen doen. De weerstand van de GLA378 werkt in twee richtingen; van onder en van boven. Je kunt zo de handgrepen aan de onderkant van de pulley vastmaken om bijvoorbeeld seated rows en bicep curls te doen, en aan de bovenkant voor lat pulldowns en tricep extensions.

De GLA378 is plate-loaded; je moet halterschijven aan de pinnen hangen om voor weerstand te zorgen. Je kunt deze lat pulley verder uitbreiden door ook de bijbehorende ‘weight stack' te bestellen. Met de SP200 weight stack kun je tot 90kg weerstand selecteren voor de lat pulley. Als je meer gewicht wil gebruiken dan 90kg, kun je én de weight stack gebruiken, én gewichten aan de loading pins hangen.

Twee kleine nadelen van dit power rack zijn het ontbreken van gaten voor band pegs, en dat de verschillende standen niet genummerd zijn. Eventueel kan je die zelf nog gaten boren in de onderste balk om band pegs toe te voegen. De verschillende standen kun je zelf nog nummeren, bijvoorbeeld met nummerstickers.

Bij bestelling van de Body-Solid GPR378 krijg je de benodigde stalen balken en verbindingsplaten, de te integreren pull-up bar, twee balk-type safety bars, twee balk-type afleghaken, alle benodigde bouten en moeren, en een handleiding/opbouwbeschrijving. Dit rack is in één kleur beschikbaar; grijs.

Body-Solid GPR378 review

In onderstaande video een duidelijke review van dit power rack.

De andere optie die wordt genoemd, is de Barbarian Line power rack.

Body-Solid GPR378 Pro kopen

De Body-Solid GPR378 is op dit moment bij meerdere webshops te bestellen. Hieronder het overzicht.

  Power rack Dipsteunen (DR378) Lat pulley (GLA378)
Fitnesskoerier.nl € 599,00 niet beschikbaar € 399,00
Bol.com € 695,00 niet beschikbaar niet beschikbaar
Betersport.nl € 695,00 € 120,00 € 385,00
Fitnessapparaat.nl € 695,00 € 120,00 € 395,00

Twijfel je nog over de keuze voor een power rack, bekijk dan eens mijn volledige koopadvies in het artikel ‘power rack kopen‘, en de power rack vergelijktabel om de GPR378 te kunnen vergelijken met andere power racks die in Nederland te koop zijn.

Plaats een reactie

Send this to a friend