Jetstream MC-300 Power Rack

Jetstream MC-300 power rackDe Jetstream MC-300 is een goedkoop en redelijk zwaar belastbaar power rack. Het rack gebruikt staanders van 60×60 mm, en is daarmee tot 300 kg belastbaar. Het rack is ruim opgezet. Het is 132 cm diep, 128 cm breed, en 209 cm hoog. Het eigengewicht van de MC-300 is 53,5 kg.

De onderste dwarsbalk van deze cage is verhoogd, waardoor deze niet in de weg zit bij het uitpakken van de halterstang voor squats. Ook zijn de afleghaken, ofwel ‘hooks' van dit rack redelijk lang, waardoor de halterstang verder naar je toe neer te leggen is. Zo kun je altijd goed onder de halterstang staan als je deze uit het rack uitpakt.

Met behulp van deze power cage kun je onder andere veilig squatten en bankdrukken. Wanneer je bij deze oefeningen de halter niet meer omhoog krijgt, kun je deze neerleggen op de safety bars. De safety bars van dit rack zijn het balktype.

De afleghaken en safety bars zijn bij de Jetstream MC-300 in te stellen op 20 verschillende hoogten. Tussen deze verschillende hoogten zit steeds 7,5 cm.

De Jetstream MC-300 power rack is uitgevoerd met twee identieke pull-up bars als bovenste dwarsbalken. Met behulp van de optrekstangen kun je pull-ups en chin-ups uitvoeren.

Jetstream MC-300 vloerbevestiging detail
Qua uitbreidingen zijn er bij dit rack dips bars beschikbaar, de Jetstream DP-100. Dip bars zorgen ervoor dat je dips kunt uitvoeren; een goede oefening voor de triceps en borstspieren. Ook is het rack uit te breiden met een betere optrekstang, een zogenaamde ‘monkey chin-up bar', de Jetstream RR-100 Monkey Rig. Deze optrekstang heeft meerdere grepen.

Er is geen uitbreiding voor een lat pulley beschibaar. Ook heeft dit rack geen optie voor het toevoegen van band pegs.

Een klein voordeel dat de MC-300 heeft op andere racks, is dat dit rack aan de vloer of het gewichthefplatform is vast te maken voor extra stabiliteit.

Jetstream MC-300 kopen

Dit power rack is te bestellen bij bol.com. Op dit moment is de prijs € 299, en is daarmee zeer betaalbaar voor een power rack.

Bol.com € 299,00

Om dit rack te vergelijken met andere opties, bekijk ook deze vergelijktabel. Voor meer informatie en koopadvies, zie ook het artikel ‘power rack kopen‘.

Plaats een reactie

Send this to a friend