Waarom creatine werkt

Creatine is een van de meest verkochte supplementen. Het is dan ook alom bekend dat het werkt. Vele onderzoeken hebben bewezen dat het gebruik van creatine de spierkracht vergroot. Iedereen die creatine gebruikt zal je hetzelfde vertellen. Namelijk dat je er sterker van wordt. Hoe dit komt, dat weten de meesten echter niet. Inmiddels zijn er meer dan 200 onderzoeken gedaan naar het effect van creatine. Vooral in combinatie met krachttraining is gebleken dat creatine een degelijk verschil maakt. We hebben een aantal stellingen onder de loep genomen.

Creatine maakt je sterker!

Creatine is een stof die ook in het lichaam voorkomt. Specifiek is het de creatine fosfaat die zich in de spieren bevindt. Creatine fosfaat is de energiebron van de spieren. Vooral de witte spiervezels gebruiken de creatine fosfaat om uitputting te voorkomen. Dit heeft dus vooral betrekking op de spierconcentratie. Dat zorgt voor meer kracht en gaat uitputting tegen. Het is simpel hoe meer energie (creatine fosfaat) je spieren hebben, des te langer ze door kunnen gaan. Je spieren kunnen door het gebruik van creatine deze fosfaat beter opslaan waardoor je meer kracht hebt en je spieren voller worden.

Deze stelling is dus juist!

Van creatine krijg je meer spiermassa!

Doordat creatine ervoor zorgt dat je meer creatine fosfaat kunt opslaan, neemt je spiermassa al toe. Daarbij hou je door de creatine ook vaak vocht vast tijdens je gebruik van creatine. Dit zijn 2 voorbeelden van tijdelijke massa. Als je geen creatine meer gebruikt hou je minder veel fosfaat en vocht vast en zal je omvang dus weer iets afnemen. Door de creatine kun je harden en langer trainen. Je traint dus efficiënter, dit resulteert in spiergroei. Dit is je blijvende spiergroei, daar is het je natuurlijk om te doen!

Dus ook deze stelling is correct!

Hoe meer creatine je per dag neemt, des te beter!

Je lichaam kan maximaal vijf gram creatine per dag opnemen. Je creatine zorgt ervoor dat je spieren meer creatine fosfaat opneemt en opslaat. Dit houdt natuurlijk ergens op. Je lichaam neemt maximaal 5 gram per dag op. De rest wordt niet opgenomen en zal dus het lichaam weer verlaten zonder effect te hebben.

Deze stelling is dus niet waar.

Elke creatine is hetzelfde!

Er zijn tal van creatines te vinden. Sommige merken kiezen voor creatine blends. Ze mengen verschillen vormen van creatine met een hoop extra ingrediënten voor je in een potje en vragen daarvoor de hoofdprijs. Hoe puurder je creatine hoe beter. Laat je dus niet misleiden. Uiteraard zijn er creatines die wel zeker wat extra's toevoegen door bijvoorbeeld beta alanine toe te voegen die de verzuring in je spieren tegen gaan. Toch is het gros van deze creatines voornamelijk goeie marketing.

De stelling is dus niet waar!

 

Een goed, pure creatine kopen? Neem dan Creatine CreaPure!

Plaats een reactie