Wat is glutamine?

Van de 20 natuurlijk voorkomende aminozuren is glutamine de meest voorkomende en daardoor per direct ook een van de belangrijkste. Het zorgt voor proteïne synthese, een bron van energie en transport van deeltjes door het hele lichaam. Wat glutamine zo bijzonder maakt is het feit dat het een voorwaardelijke essentiële aminozuur is, daar zijn er slechts 6 van in totaal. Dat betekent dat glutamine normaal gesproken een essentiële aminozuur is en via een dieet het lichaam binnenkomt, maar onder speciale omstandigheden (meestal in geval van nood) toch door het lichaam wordt aangemaakt.

In de fitnesswereld is er veel meningsverschil over het gebruik van glutamine. Er zijn sporters wie er heilig in geloven dat glutamine hun lichaam helpt, maar de stem van tegenstanders is ook aanwezig. De andere groep adviseert dat een pot glutamine beter niet kan worden gebruikt. Waar men in ieder geval zeker van kan zijn is dat glutamine zich volop bezig houd met het maken van proteïnen. Andere onderdelen in een lichaam kunnen de gemaakte proteïnen vervolgens weer gebruiken. Cellen, organen, spieren en spierweefsel hebben allemaal profijt van extra proteïnen.

Wat doet glutamine?

Het effect hiervan op het lichaam wordt vaak niet correct opgevat. Vaak wordt er gedacht dat extra glutamine direct invloed heeft en lichaamsvet verminderd, spieren groter maakt en spieren sterker maakt. Dat is helaas niet waar, er is geen verkorte route voor een gezond lichaam en dat wil men maar al te duidelijk maken. Er zijn gelukkig bij het gebruik van glutamine geen bijwerkingen. Dit komt door het feit dat glutamine al standaard in een menselijk dieet en lichaam zit. Natuurlijk wordt te veel van het goede nooit aangeraden, maar u hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken. Bij een zeer intense training kan het lichaam wel degelijk vooruitgang zien. Glutamine is noodzakelijk in het lichaam. Als het lichaam te weinig heeft zal het spieren afbreken om toch glutamine te kunnen leveren aan andere plaatsen in uw lichaam. Het gebruik van glutamine is een goede manier om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurd.

Een correcte dosis glutamine is vergeleken met andere hulpmiddelen vrij veel. Het gemiddelde ligt rond de 20 à 30 gram glutamine consumeren verspreid over de hele dag. Dit verschilt natuurlijk per glutaminebron en persoon. Het is vrijwel noodzakelijk om de verpakking van uw bron raad te plegen en wellicht is het handig om de hulp te vragen van een professionele trainer.

Op zoek naar een goed glataminesupplement? Premium Glutamine van Muscletech is een aanrader!

1 gedachte over “Wat is glutamine?”

Plaats een reactie

Send this to a friend