Bankdruk set kopen: halterbank met gewichten

Een bankdruk set is een halterbank met gewichten, die als één set wordt verkocht voor een voordelige prijs. Met een bankdruk set in huis kun je meteen veel goede oefeningen uitvoeren voor de borstspieren, schouders, triceps, biceps en onderarmen. De bankdruksets die worden verkocht zijn goedkoop en gericht op de beginnende fitnesser. In dit artikel vind je de beste, betaalbare, bankdruk sets die op dit moment beschikbaar zijn.

Zoek je echter een zwaar belastbare halterbank voor gevorderd gebruik, dan worden de beste opties meestal niet als set verkocht: je zal de halterbank, halterstang, en halterschijven dan los moeten kopen. Bekijk mijn advies voor het kopen van een losse halterbank in het artikel ‘halterbank kopen‘, en koop daar een halterstang en halterschijven bij.

Beste bankdruk sets

Hieronder de drie beste, voordelige, bankdruk sets die je op dit moment kunt kopen. Al deze sets worden geleverd met één rechte halterstang, een EZ curlbar, en twee dumbbells.

Goedkope bankdruk set
Goedkope bankdruk set
Halterset gewicht: 100 kg
Kunststof halterschijven
Opklapbaar
 Incl. dipsteunen
Bestellen (€234,95)
Bankdruk set met rack
bankdruk set met rack
Halterset gewicht: 100 kg
Kunststof halterschijven
Verstelbare bank
Rack los te gebruiken
Incl. preacher curl
Bestellen (€349,95)
Universele bankdruk set
universele bankdruk set
Halterset gewicht: 108 kg
Gietijzeren halterschijven
Verstelbare bank
Inclusief:
Dipsteunen
Preacher curl
Leg extension/curl
Weighted crunch
Bestellen (€409,95)

Hieronder meer informatie over deze drie verschillende sets.

Goedkope bankdruk set: GS verstelbare halterbank ~100 kg

Dit is de simpelste en goedkoopste bankdruk set. De bank van deze set is geschikt voor plat bankdrukken. Een belangrijk voordeel van deze set is dat dit de enige optie is die je kunt opklappen, waardoor de bank weinig ruimte inneemt als je deze niet gebruikt.

De haltersteunen zijn in hoogte verstelbaar van 78 cm tot 99 cm. Zo kun je de haltersteunen instellen op de juiste hoogte voor het uitpakken van de halterstang bij het bankdrukken. Met een maximale hoogte van 99 cm zijn de haltersteunen echter te laag voor gebruik bij andere oefeningen, zoals de squat en overhead press.

De bank is incline neer te zetten, waardoor de rugleuning met de voorkant op de vloer komt te staan. De bedoeling hiervan is om incline crunches mogelijk te maken. Incline bankdrukken is met deze instelling niet mogelijk; er is geen zitting aanwezig, en de bank staat in deze stand te laag om de voeten goed te kunnen plaatsen.

Aan de achterkant van de haltersteunen zitten twee handvatten: de dipsteunen. Deze stellen je in staat om ‘dips‘ uit te voeren; een goede oefening voor de triceps en borstspieren.

De halterset bestaat uit meerdere 30 mm halters en kunststof halterschijven. Hieronder de precieze inhoud van deze set:

 • 1 x Lange, rechte halterstang van 10 kg, 170 cm langHalterset kunststof 100 kg
 • 1 x EZ bar van 8 kg, 120 cm lang
 • 2 x dumbbells van 2 kg, 35 cm lang
 • Kunststof halterschijven:
  2 x 15 kg, 2 x 10 kg, 2 x 5 kg, 4 x 2.5 kg, 4 x 1,25 kg
 • 8 x schroefsluitingen van 0,25 kg

Wil je zwaarder kunnen trainen, dan kan je extra 30 mm schijven kopen om te gebruiken op je halterstang.

Deze bankdruk set is op dit moment in de aanbieding! De volledige set kost op dit moment €234,95, in plaats van de gebruikelijke €349,90.

>> Meer informatie, reviews, en bestellen

Bankdruk set met rack en 100 kg halterset

Deze bankdrukset met rack biedt meer mogelijkheden dan de voorgenoemde set. De fitnessbank van deze set staat los van het rack, waardoor je het rack ook kan gebruiken voor andere oefeningen. Het rack is 160 cm hoog, en daarmee voor de meeste gebruikers nog hoog genoeg voor het uitvoeren van oefeningen zoals squats en staande overhead presses: zeer belangrijke oefeningen in veel trainingsschema's.

Ook is de fitnessbank beter; de rugleuning van de bank is namelijk incline en decline in te stellen, in totaal 7 verschillende standen. Zo kun je het bankdrukken trainen onder verschillende hoeken, waardoor de nadruk op de spieren anders wordt. De zitting van de bank is ook te verstellen, in 4 verschillende standen.

Er zitten aan de voorste staander van deze bank beenrollen, waar je je benen achter kunt klemmen bij het uitvoeren van oefeningen onder een decline. Dit voorkomt dat je van de bank afglijdt bij het uitvoeren van bijvoorbeeld de decline bench press en decline crunches of sit-ups.

Bijkomend voordeel van deze bank is de meegeleverde preacher curl attachment. Door deze attachment in de voorste staander van de bank vast te klemmen, kun je preacher curls uitvoeren. Preacher curls zijn een goede bicepoefening omdat je bij deze oefening niet kunt ‘cheaten', waardoor je de biceps geïsoleerd en strikt kunt trainen. De preacher curl attachment is op verschillene hoogten vast te zetten.

Er worden de volgende halterstangen en halterschijven meegeleverd:

 • 1 x Lange, rechte halterstang van 10 kg, 170 cm langHalterset kunststof 100 kg
 • 1 x EZ bar van 8 kg, 120 cm lang
 • 2 x dumbbells van 2 kg, 35 cm lang
 • Kunststof halterschijven:
  2 x 15 kg, 2 x 10 kg, 2 x 5 kg, 4 x 2.5 kg, 4 x 1,25 kg
 • 8 x schroefsluitingen van 0,25 kg

Ook op deze bankdrukset geldt op dit moment korting! De volledige set is te bestellen voor €349, in plaats van de normale prijs van 499,90.

>> Meer informatie, reviews, en bestellen

Universele bankdrukset incl. 108 kg gietijzeren halterset

Deze set heeft de meest multifunctionele halterbank van de drie. De bank zelf is verstelbaar: er zijn zes verschillende standen beschikbaar voor de rugleuning. Zo kan je het bankdrukken, en oefeningen zoals flys en dumbbell bench presses, trainen onder verschillende hoeken.

De haltersteunen zijn verstelbaar in hoogte, en kunnen ingesteld worden tussen 90 cm en 110 cm hoogte. Aan de achterkant van de haltersteunen zitten handvatten die je kunt gebruiken als dipsteunen, voor het uitvoeren van tricep dips of chest dips.

Bij deze set krijg je twee verschillende attachments voor de bank: de preacher curl attachment, en de leg curl/leg extension attachment. Aan de voorkant van de bank zit een vierkante buis waar je deze attachments in vast kunt zetten. De preacher curl attachement is in te stellen op drie verschillende hoogten, en geeft je de optie om de biceps goed te isoleren bij het uitvoeren van curls.

Om de benen te trainen kun je gebruik maken van de leg curl/leg extension. Zet deze attachment vast in de voorste staander van de halterbank, en plaats halterschijven aan de loading pin. Leg extensions voer je uit door de rugleuning maximaal omhoog te zetten. Ga rechtop tegen de rugleuning zitten, en zet je onderbenen achter de onderste beenrol. Door de benen te strekken duw je het gewicht omhoog, en train je de quadriceps.
Voor het uitvoeren van leg curls zet je de bank in vlakke stand. Ga vervolgens met je buik op de bank liggen, en klem de benen vast achter de bovenste beenrol. Door kracht te zetten buig je de benen, en beweeg je het apparaat met onderbenen omhoog. Dit is een goede isolatie-oefening voor de hamstrings.

Ook kun je deze attachment gebruiken voor verzwaarde crunches. Hiervoor zet je de attachemnt vast aan de achterkant van de halterbank, en klem je hier de meegeleverde kabel aan vast. De uitvoering van deze oefening kun je zien in deze video.

Verder is er een nog één andere uitbreiding beschikbaar voor de universele halterbank: deze lat pulley. Deze is niet inbegrepen bij deze bankdruk set, maar moet je los bestellen. De lat pulley attachment plaats je, net als de andere attachments, in de voorste staander van de halterbank. De belangrijkste oefening die je hiermee kunt uitvoeren, zijn lat pulldowns.

Een nadeel op de eerder genoemde optie, de bankdruk set met rack, is dat bij de universele bankdrukset de bank vastzit aan het rack. Daardoor kan je dit rack niet ook gebruiken voor oefeningen zoals squats en overhead pressses.

Een voordeel op de eerder genoemde sets is de halterset. De halterset bestaat uit gietijzeren schijven, die kwalitatief beter zijn dan kunststof halterschijven. Ook nemen deze minder ruimte in. Daardoor kun je zwaardere dumbbells maken omdat er meer schijven op de halters passen. Deze set bestaat ook uit meer halterschijven. De volledige inhoud is als volgt:

 • 1 x Lange, rechte halterstang van 10 kg, 170 cm langHalterset gietijzer 108 kg
 • 1 x EZ bar van 8 kg, 120 cm lang
 • 2 x dumbbells van 2 kg, 35 cm lang
 • Kunststof halterschijven:
  2 x 15 kg, 2 x 10 kg, 2 x 5 kg, 6 x 2.5 kg, 6 x 1,25 kg
 • 8 x schroefsluitingen van 0,25 kg

Op dit moment is deze set te bestellen met bijna 200 euro korting! De totaalprijs voor de set is op dit moment slechts €409,95.

>> Meer informatie, reviews, en bestellen

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kopen van een bankdruk set? Laat dan hieronder een bericht achter. Heb je een bankdruk set gekocht? Dan hoor ik graag hoe deze je bevalt!

Plaats een reactie