Body-Solid GFID71 fitnessbank

Body-Solid GFID71 kopenDe Body-Solid GFID71 is een zwaar belastbare verstelbare fitnessbank, met een maximale belastbaarheid van wel 450 kg. De bank is zowel incline als decline in te stellen. De rugleuning is kun je in 8 verschillende standen instellen, van lichtelijk decline tot nagenoeg rechtop. De zitting van de bank is in 6 verschillende standen in te stellen.

De bank is zwaar uitgevoerd, en weegt daardoor zelf 46 kg. Ondanks het hoge gewicht van de bank, is deze gemakkelijk te verplaatsen door de wielen aan de achterkant. Om de bank te verrijden til je deze aan de voorkant van de grond, waardoor de wielen contact maken met de vloer.

Aan de voorkant van deze bank zit een houder waarin verschillende hulpstukken vast te zetten zijn. Er wordt standaard een voetsteun meegeleverd die je in de houder kunt plaatsen (zie plaatje). Door je voeten achter dit hulpstuk te klemmen, voorkom je dat je omlaag van de bank afglijdt als deze decline is ingesteld. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld decline bench presses uit te voeren.

Body-Solid GFID71 uitbreidingen/attachments

Behalve de meegeleverde voetsteunen zijn er een aantal andere uitbreidingen/attachments te koop voor de GFID71 fitnessbank. Deze zijn allemaal in de houder aan de voorkant van de bank vast te zetten met een pin. Hieronder benoem ik de beschikbare attachments voor deze bank, en omschijf ik waarvoor je deze kunt gebruiken.

GLDA3 leg developer

Body-Solid leg developer attachment GLDA3De Body-Solid GLDA3 leg developer attachment is een uitbreiding die het mogelijk maakt om de benen te trainen. De GLDA3 is een attachment met een scharnierpunt, en aan de onder- en bovenkant van dit scharnierpunt een stalen koker met beenrollen. Je kunt gewicht toevoegen aan de loading pin. Door de benen tegen de onderste beenrol te zetten kun je leg extensions uit voeren. Bij leg extensions strek je je benen tegen de schijfweerstand, waardoor je de quadriceps traint.

De andere oefening die je uit kunt voeren met de leg developer zijn leg curls. Deze voer je uit door op de bank te liggen, de achterkant van de onderbenen tegen de bovenste beenrol te plaatsen, en de door de hamstrings aan te spannen de benen te buigen.

GPCA1 preacher curl

GPCA1 preacher curl attachment

Met behulp van de GPCA1 preacher curl attachment kun je zogenaamde ‘preacher curls‘ uitvoeren. Bij het uitvoeren van preacher curls leg je de bovenarmen op de padding van deze attachment, en voer je vervolgens een ‘curl' uit; het buigen van de arm met een dumbbell of halterstang in je handen.

Omdat de bovenarmen bij een preacher curl niet naar achteren te bewegen zijn, kun je niet ‘cheaten' bij deze oefening. Preacher curls zijn daardoor extra strikte curls, waarmee je de biceps goed kunt isoleren. Voer je deze oefening uit met een halterstang of EZ-curlbar, dan kun je deze tussen de sets neerleggen in de stanghouder die aan de voorkant van deze attachment vastzit.

Net als de andere attachments, is de GPCA1 vast te zetten in de houder van de bank met een pin. De GPCA1 preacher curl heeft vier gaten in verschillende hoogten, zodat je kunt kiezen uit vier verschillende hoogtestanden.

GLRA81 lat machine attachment

Body-solid glra81 lat pulley attachmentDit is de duurste attachment die je vast kunt maken aan de Body-Solid GFID71 fitnessbank. Met de GLRA81 lat machine attachment kun je lat pulldowns uitvoeren, en andere oefeningen zoals tricep pushdowns, cable bicep curls, en seated rows.

De GLRA81 is 211 cm hoog, en heeft aan twee kanten katrollen. Aan de voorkant komt de weerstand van boven, zodat je lat pulldowns en tricep extensions kunt uitvoeren. Aan de achterkant loopt de kabel onder een lage katrol, waardoor de weerstand van onderen komt. Dit is nodig om onder andere cable bicep curls en seated rows uit te kunnen voeren.

Je kunt aan deze lat pulley gewichten toevoegen aan de loading pins. De loading pins hebben standaard een diameter van 25 mm, maar met een adapter kun je de diameter van de schijfopname verhogen naar 50mm, zodat deze olympische halterschijven hier beter op passen.

Een nadeel van deze lat pulley is dat er geen beenrollen aanwezig zijn om je vast te klemmen, zoals bij de meeste losse lat pulleys wel het geval is. Dit betekent dat je de lat pulldowns niet zwaar uit kunt voeren met deze attachment. Doe je dat wel, dan trekt het gewicht dat aan de lat pulley hangt je namelijk omhoog, van de bank af.

Body-Solid GFID71 kopen

De Body-Solid GFID71 is binnen Nederland en België te koop bij meerdere webshops. Ook de GLDA3 leg developer, en de GPCA1 preacher curl attachments voor deze bank zijn bij meerdere webshops te bestellen. Zie hieronder het overzicht van alle webshops, met de huidige prijs. Klik op de knoppen om het product te bekijken bij de webshop.

GFID71 GLDA3 GPCA1 GLRA81
Betersport.nl € 399 € 99 € 99 € 199
Fitnessapparaat.nl € 399 € 119 € 99 € 199
Fitnessmerken.nl € 399 € 119 € 99 € 199
Fitnesskoerier.nl € 349 € 99 € 99

Wil je de Body-Solid GFID71 vergelijken met andere trainingsbanken, bekijk dan de fitnessbank vergelijktabel. Voor m’n volledige koopadvies, zie het artikel “fitnessbank kopen“.

Plaats een reactie

Send this to a friend