PowerMark PM128 Power rack

powermark-pm128-power-rackDe Powermark PM128 zwaar uitgevoerd power rack dat gebruik maakt van staanders van een staalprofiel van 70×70 mm en 3mm dikte. Dit maakt het rack belastbaar tot 454 kg (1000 lbs). Dit rack is 19 staanders zorgen voor een maximale belasting van 363 kg (800lbs). Het rack is 150 cm diep, 145 cm breed, 232 cm hoog, en heeft een eigen gewicht van 69 kg.

Dit rack heeft op 11 verschillende hoogten ingebouwde haken voor het neerleggen van een halterstang. Deze haken worden ook gebruikt om de zogenaamde ‘safety bars' aan op te kunnen hangen. Door de safety bars op de juiste hoogte in te stellen, kun je veilig squatten en bankdrukken. Als je de herhaling niet af kunt maken, kun je langzaam de stang omlaag laten zakken tot de safety bars.

Ook zitten er aan de voorste bovenbalk van het rack handgrepen die fungeren als optrekstang. Dit geeft je de mogelijkheid om pull-ups, hammer grip pull-ups, en chin-ups uit te voeren. De optrekstang van dit rack heeft een lichte knurling, waardoor je een goede grip hebt tijdens het uitvoeren van optrekoefeningen.

powermark-pm128-optrekstangEr is geen lat pulldown attachment beschikbaar voor dit power rack, en ook geen dipsteunen. Wel is dit rack uit te breiden met een schijfopslag. Deze uitbreiding heet de ‘PM128-PS Plate Storage', en bestaat uit twee extra staanders met daaraan elk 5 pinnen voor de opslag van olympische halterschijven.

Een klein nadeel is dat dit rack geen nummering heeft van de verschillende hoogtestanden. Wil je graag nummering, zodat je snel de juiste hoogte vind voor de oefening die je wil uitvoeren, dan kun je zelf nummerstickers plakken op de verschillende standen.

PowerMark Heavy Duty PM128 kopen

De PowerMark PM128 is te koop bol.com. Op dit moment kost dit power rack € 935.

Bol.com € 935,00

Voor meer informatie over het kiezen van een power rack, zie ook het artikel “power rack kopen“. Ook kun je meerdere power racks met elkaar vergelijken in de power rack vergelijktabel.

Plaats een reactie

Send this to a friend