Powerline PPR200X Power Rack

Powerline PPR200X Power Rack kopenDe Powerline PPR200X is een goedkoop power rack van Powerline, een productlijn van het merk Body-Solid. De PPR200X is maximaal belastbaar tot 270kg.

De staanders van het rack zijn 50×50 mm. Het rack maakt gebruik van het staaftype safety bars en afleghaken. De PPR200X is een compact uitgevoerd; 112 cm diep, 117 cm breed, en 208 cm hoog. Het rack zelf weegt 60kg.

De safety bars en afleghaken zijn in te stellen op 18 verschillende hoogtes. Hiertussen zit steeds 7,5 cm.

Een power rack is voornamelijk nuttig bij het doen van squats en bench presses. Een power rack geeft je namelijk de mogelijkheid om de stang op de juiste hoogte voor deze oefeningen uit te pakken. Daarnaast zorgen de safety bars voor veiligheid bij deze oefeningen; als je de herhaling niet af kunt maken, wordt de stang door deze pinnen opgevangen.

Behalve halteroefeningen kun je met dit power rack ook pull-ups en chin-ups doen met de ingebouwde optrekstang.

Wil je nog meer oefeningen kunnen doen, dan kun je het rack nog verder uitbreiden met de bijbehorende lat pulldown attachment, de PLA200X. Een lat pulldown, ofwel lat pulley is een kabelmachine. Deze lat attachment is met een aantal bouten en moeren te bevestigen aan het rack. De totale hoogte wordt dan 215 cm, en de diepte 152 cm. Ook voegt de PLA200X 23 kg toe aan het eigengewicht van dit power rack.

Powerline PLA200X lat attachment kopenBij deze lat pulley krijg je een kromme lat pulldown bar, en een korte rechte row bar. Behalve deze bar kun je ook andere handgrepen aan vastmaken aan de kabels.

Bijvoorbeeld een close grip roeigreep, of het zogenaamde ‘triceps touw‘. Er zijn twee punten waar je handgrepen kunt bevestigen aan de kabels; aan de bovenkant, en aan de onderkant.

Door gebruik te maken van een greep aan het bovenste uiteinde van de kabel, kun je bijvoorbeeld lat pulldowns en tricep extensions doen. Met een handgreep aan de onderste kabel kun je bicep curls, en verschillende soorten rows uitvoeren.

Aan de PLA200X zitten pinnen van 25mm diameter om halterstangen aan op te hangen. Hier passen dus zowel 30mm als 50mm halterschijven op.

Dit power rack heeft helaas geen uitbreiding voor dipsteunen. Ook zijn er geen gaten voor weerstandsbanden (band pegs), en zijn de verschillende standen in het rack niet genummerd.

Bij bestelling van de Powerline PPR200X krijg je alle benodigde stalen balken en verbindingsplaten, de pull-up bar, twee safety pins, twee staaftype afleghaken, alle benodigde bouten en moeren, en een handleiding/opbouwbeschrijving. Dit rack is alleen beschikbaar in de kleur grijs.

Voor een volledige homegym moet je naast het power rack dus ook nog een fitnessbank, halterstang, en halterschijven kopen.

Powerline PPR200X review

In onderstaande video een duidelijke review van de PPR200x.

Voor een volledig review van de bijbehorende PLA200x lat attachment, bekijk deze video.

Powerline PPR200X kopen

De Powerline PPR200x en de bijbehorende lat pulley uitbreiding zijn te koop bij meerdere webshops. Hieronder het overzicht.

  Power rack Lat pulley (PLA 200x)
Fitness-seller.nl € 339,00 € 199,00
Betersport.nl € 465,00 € 275,00
Fitnessapparaat.nl € 465,00 € 275,00
Fitnessmerken.nl € 465,00 € 275,00
Fitnesskoerier.nl niet beschikbaar € 269,00

Twijfel je nog over de keuze voor een power rack, bekijk dan eens mijn volledige koopadvies in het artikel ‘power rack kopen‘, en de power rack vergelijktabel om de PPR200X te kunnen vergelijken met andere power racks die in Nederland te koop zijn.

Plaats een reactie