Powertec WB-PR14 / WB-PR15 power rack

powertec-power-rack-WP-PR14-grijsDe Powertec WB-PR14 is een zwaar belastbaar power rack van het merk Powertec. Het rack is te belasten tot 454 kg (1000 lbs), en is door de 60×60 mm staanders zeer stevig en stabiel.

Dit power rack maakt gebruik van het balktype safety bars, die bovenop een rubberen laag hebben om slijtage aan de halterstang te voorkomen. De afmetingen van het rack (L×B×H) zijn 127×127×210 cm. Daarmee is dit rack in vergelijking met andere racks ruim opgezet. Het rack zelf weegt 80 kg.

De safety bars en afleghaken zijn in te stellen in 22 verschillende standen. Tussen de verschillende standen zit steeds 2.5 inch, ofwel 63 mm.

Het grootste voordeel van elk power rack is dat je veilig oefeningen kunt uitvoeren met een halterstang. Je begint de oefeningen door de halterstang op de juiste hoogte neer te leggen op de afleghaken. Als je bij het uitvoeren van bijvoorbeeld de squat of bench press je herhaling niet af kunt maken, vangen de safety bars de halterstang op. Je moet hiervoor wel de safety bars op de juiste hoogte instellen.

De WB-PR14 heeft ook ingebouwde handvaten voor het doen van pull-ups. Met de handvaten aan dit rack heb je drie verschillende grepen; hammer grip, close grip, en wide grip. Ook worden er dipsteunen meegeleverd, zodat je dips kunt uitvoeren. Deze dipsteunen zijn zwaar belastbaar; tot 180kg. Een ander voordeel is dat deze dip bars knurling (karteling) hebben voor betere grip.

Als uitbreiding is er ook een lat pulley beschikbaar voor deze cage. De lat pulley voor deze power cage heet de WB-LTO14s. De WB-LTO is een plate-loaded lat pulldown, waar je 50mm halterschijven aan kunt hangen voor weerstand. De kabelweerstand is bij deze lat pulley te gebruiken in twee richtingen; van boven en van onderen. Met de lat pulley kun je onder andere lat pulldowns, tricep pushdowns, cable rows, en bicep curls uitvoeren. Bij deze lat pulldown zit een gekromde lat pulldown bar, en een rechte row bar.

powertec-lat-tower-WB-LTO14S powertec-power-rack-met-lat-pulley
Bij bestelling van de Powertec WB-PR14 krijg je alle stalen balken en verbindingsplaten, de balk met pull-up handvatten, de safety bars, afleghaken en alle benodigde moeren en bouten. Dit rack is alleen beschikbaar in twee verschillende kleuren: donkergrijs en geel.

Wil je een volledige home gym inrichten, dan moet je naast het power rack ook een fitnessbank, halterstang, en halterschijven bestellen om goed te kunnen trainen.

Powertec WB-PR14 kopen

De Powertec WB-PR14, en de bijbehorende lat pulley zijn binnen Nederland en België te bestellen bij Betersport.

  WB-PR14
power rack (geel)
WB-PR14
power rack (grijs)
Lat tower
WB LTO 14s
Betersport.nl € 699,00 € 699,00 € 675,00

Wil je eerst meer informatie over het kopen van een power rack, zie mijn volledige advies in het artikel ‘power rack kopen‘. Je kunt dit power rack vergelijken met andere opties in de power rack vergelijktabel.

2 gedachten over “Powertec WB-PR14 / WB-PR15 power rack”

 1. Hallo,

  De Powertec WB-PR14 met lat pulley ziet er goed uit! De bouw en hoogte van 210 cm spreken mij erg aan. Klopt het dat ik met deze set (en een halterstang met gewichten) de essentiele apparatuur heb om flink mee te sporten?

  Zijn er ook alternastieven voor deze set? Ik zie namelijk dat deze set nergens meer te krijgen is.

  Groet,
  Olivier

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Send this to a friend