Kruidvat shakes: zijn de eiwitshakes van Kruidvat goed?

Benieuwd naar eiwitpoeder van de Kruidvat? Tegenwoordig heeft Kruidvat meerdere eiwitshakes in het assortiment. Zo heeft Kruidvat een eigen huismerk (Pro Dynamics), maar worden er ook eiwitshakes van andere merken verkocht, waaronder ook ‘dieet shakes' – eiwitshakes gericht op afvallen.

Maar zijn de shakes die je bij de Kruidvat kunt kopen een goede optie, of zijn er betere alternatieven? Om deze vraag te beantwoorden ga ik in dit artikel in op de eigenschappen van alle proteïne poeders die op dit moment beschikbaar zijn bij de Kruidvat. Deze producten vergelijk ik met elkaar, en met een aantal andere goede eiwitshakes die je online kunt bestellen.

Eiwitpoeders van de Kruidvat vergelijken

Voor een overzichtelijke vergelijking van de eiwitpoeders van de Kruidvat, staan deze hieronder in een vergelijkingstabel. Hier kun je deze producten vergelijken op voedingswaarde, eiwitbronnen, en de omgerekende prijs. Ter vergelijking staan er ook drie andere populaire eiwitshakes in deze tabel.

Product: Prijs, €/kg* Voedingswaarden/100 gram Eiwitbronnen:
(naam) (vanaf) Kcal: Eiwit: KH: Vet:
Pro Dynamics 100% Pure whey €15,67 392 76,0 5,6 7,2 Whey concentraat, Whey isolaat
Pro Dynamics Isolate whey €23,12 362 86 3,6 0,5 Whey isolaat
Isostar Whey Protein €38,58 389 74 8 2,5 Whey concentraat
Atkins Vanille shake mix €47,27 429 49 7,8 19 Melk-eiwit, soja-eiwit concentraat
Body & Fit whey perfection €14,51 401 79,4 6,9 5,8 Whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat
XXL Nutr. Perfect Whey Protein €14,24 400 78,5 7,4 6,3 Whey concentraat
XXL Nutrition Whey Isolate €19,98 400 89,2 2,5 1,0 Whey isolaat

* De omgerekende prijs per kilogram poeder, gerekend met de voordeligste verpakking (de grootste pot), op het moment van publicatie
Meer opties vergelijken? Bekijk het artikel “Eiwitpoeder vergelijken“. Meer informatie over de belangrijke eigenschappen van een goed eiwitpoeder lees je hier.

Conclusie: Kruidvat Pro Dynamics 100% Pure Whey is OK!

Kruidvat Eiwitshake Pro Dynamics 100 Pure WheyBeide eiwitshakes van het huismerk van Kruidvat gebruiken wei-eiwit (whey) als eiwitbron. Omdat het lichaam dit goed opneemt is dat een goede keuze.

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, heeft Pro Dynamics 100% Pure Whey voedingswaarden die niet veel verschillen met de andere twee genoemde Whey eiwitpoeders.

Pro Dynamics 100% Pure Whey wordt verkocht in potten van 670 gram en van 1250 gram. Omgerekend naar hoeveelheid is de grotere verpakking gunstiger. De prijs is met €15,67 per kilogram ook niet veel duurder dan de andere producten.

Zowel Body & Fit whey perfection en Perfect Whey Protein van XXL Nutrition hebben een iets hogere eiwitgehalte. Daarnaast zijn deze producten omgerekend iets voordeliger, als je deze in de voordeligste verpakking koopt. De prijs per kilogram ligt dan zo'n euro lager dan de hebben ze in de voordeligste verpakking een omgerekende prijs van zo'n euro minder per kilogram.

Als je het handig vind om bij de Kruidvat een pot eiwitpoeder te halen, dan is Pro Dynamics 100% Pure Whey is dus een prima keuze. Toch kan het iets beter, door online te kiezen voor de  voor de genoemde alternatieven. Deze shake is beschikbaar in twee verschillende smaken: aardbei en vanille.

Het andere huismerk product van Kruidvat, de Pro Dynamics Isolate whey, is een shake met 100% whey isolaat. Omdat er bij whey isolaat een extra rond wordt gefilterd, bevat het minder koolhydraten en vetten. Daarom zit hier meer eiwit in, namelijk 86 gram eiwit per 100 gram poeder.

Dit product is alleen beschikbaar in potten van 670 gram. Met een prijs van €15,49 per pot komt dat omgerekend uit op €23,12 per kilogram. Per kilogram dus ruim drie euro duurder dan XXL Nutrition Whey Isolaat, dat ook nog iets meer eiwit bevat.

De Isostar Whey protein die ook te koop is bij Kruidvat, is vanwege de hoge prijs geen aanrader. Met 74% eiwit bevat deze ook wat minder eiwit dan de meeste eiwit concentraat poeders.

De Atkins Vanille Shake Mix is ook een eiwitshake, bedoeld als maaltijdvervanger. Daarom bevat deze het minste eiwit, en ook meer vetten dan de meeste shakes. Daarnaast is een gedeelte van het eiwitpoeder ook afkomstig uit soja. Dat wordt door het lichaam minder goed opgenomen dan whey. Daarom is dit geen goede keuze voor gebruik bij krachttraining.

Naast eiwitshakes zijn er andere supplementen voor het opbouwen van spiermassa te vinden bij de Kruidvat, namelijk een weight gainer en creatine. Hieronder ga ik ook in op deze producten.

Pro Dynamics Mass Gainer – weight gainer van Kruidvat

Weight Gainer Kruidvat Pro Dynamics Mass GainerEen ander product dat je kunt kopen bij de Kruidvat is de Pro Dynamics Mass Gainer, een weight gainer.

Weight gainers drink je met de bedoeling om makkelijker aan te komen. Omdat je door dit soort shakes te drinken snel en gemakkelijk veel calorieën binnen krijgt wordt het aankomen makkelijker.

In Pro Dynamics Mass Gainer zit 48,9 gram koolhydraten, waarvan 21 gram suiker. Verder bevat het 34 gram eiwit, en 3.7 gram vet.

De hoge hoeveelheid suikers in deze weight gainer is een nadeel op de beste weight gainers, die meer complexe koolhydraten bevatten.

De eiwitten in deze shake zijn voornamelijk afkomstig uit whey. Door de hoge biologische waarde is dat is een goede eiwitbron.

Pro Dynamics Mass Gainer is beschikbaar in potten van 900 gram. Met de aanbevolen 60 gram poeder per shake, kun je dus 15 shakes maken met één pot.  Er is maar één smaak beschikbaar; namelijk chocolade.

Met een huidige prijs van 10,29 per pot van 900 gram heeft Pro Dynamics Mass Gainer ongeveer een gemiddelde prijs voor weight gainers.

Pro Dynamics Creatine Monohydrate – Kruidvat creatine

Pro Dynamics Kruidvat CreatineOok heeft Kruidvat creatine beschikbaar, namelijk de Pro Dynamics creatine monohydrate.

Net als alle beste creatines, is dit ook creatine monohydraat van Creapure. Dat is een gemicronizeerde creatine, die daardoor goed oplost.

Ook is Creapure erg zuiver. Creapure garandeert namelijk dat het poeder voor wel 99,95% uit creatine monohydrate bestaat.

Dit product is beschikbaar in potten van 400 gram, en kost €10,29 per pot. Met een omgerekende prijs van €25,73 er kilogram creatine is erg goedkoop.

Kortom is de creatine van de Kruidvat dus een aanrader.

Reviews, ervaringen, vragen?

Zelf heb ik de producten van BodyMass nog niet kunnen testen. Naast de voedingswaarde en de prijs, zijn ook de smaak en oplosbaarheid van het product belangrijk. Heb jij hier ervaring mee? Laat het hieronder een korte reactie/review achter! Ook voor andere vragen of opmerkingen kun je hieronder reageren!

Plaats een reactie

Send this to a friend