Ironmaster Super Bench

ironmaster super bench kopen De IronMaster Super Bench is een verstelbare fitnessbank met een hoge maximale bastbaarheid van wel 450 kg. Het ontwerp van deze bank is, net als veel andere producten van Ironmaster, uniek.

De bank bestaat uit één plat oppervlakte, dat rust op één grote staander in het midden. Door een scharnier tussen deze staander en het rugvlak van de bank, is de bank in hoek te verstellen.

Wanneer je de bank onder een hoek instelt, kun je de meegeleverde zitting bevestigen. De zitting is op drie verschillende hoogten te plaatsen. Ten opzicht van de rugleuning maakt de zitting altijd een rechte hoek (90º). De rugsteun is onder 11 verschillende hoeken in te stellen: 0, 5, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 en 85 graden.

Deze fitnessbank maakt gebruik van een uniek, gepatenteerd, verstelsysteem. Een ovale rail aan de onderkant van deze bank heeft voor elk van deze standen een gleuf. De bank blijft op de gewenste stand door een pin die met een drukveer omlaag wordt gehouden in deze gleuf. Je kunt de bank verstellen door met je voet de pin tegen de drukveer omhoog te houden, waardoor je de rail kunt bewegen.

ironmaster-super-bench-standenTen opzichte van andere verstelbare benches, heeft de IronMaster Super bench het voordeel dat deze in de platte stand uit één vlak geheel bestaat. Andere benches hebben in de vlakke stand tussen de zitting en rugleuning een gat.

Een demonstratie van het verstelsysteem, en een aantal belangrijke oefeningen die je met deze bench uit kunt voeren, zie je in onderstaande video:
.

.
Met behulp van de Super Bench kun je veel belangrijke oefeningen uitvoeren. Voornamelijk verschillende dumbbelloefeningen zoals dumbbell bench press, shoulder presses, dumbbell flies. Ook zijn al deze oefeningen uit te voeren onder verschillende hoeken, waardoor je bijvoorbeeld incline dumbbell bench presses kunt uitvoeren.

Door de Super bench te combineren met een power rack kun je met deze bank ook oefeningen uitvoeren met een halterstang, waardoor je bijvoorbeeld kunt bankdrukken. Ook zijn er nog meerdere ‘attachments' beschikbaar; onderdelen die je kunt vastkoppelen aan de bench, waardoor er nog meer oefeningen beschikbaar worden.

Deze rugleuning van de bank is 44 inch (ongeveer 112 cm) lang, en 10 inch (25.4 cm) breed. De padding van de bank is 3 inch dik, ongeveer 7.5 cm, en is met stug vinyl bekleed. In platte stand is de hoogte van de bank 20 inch (50.8 cm). De breedte van de dwarsbalken (voeten) van de bench is 18.75 inch, ofwel 47.6 cm. De bank zelf weegt in totaal 60 lbs, ongeveer 27 kilogram.

De Ironmaster Super Bench is erg gemakkelijk in elkaar te zetten. Alleen de twee dwarsbalken waar de bank mee op de vloer staat moet je nog vastzetten. De moeren, bouten en sluitringen die hiervoor nodig zijn worden meegeleverd. Het enige stuk gereedschap dat je nodig hebt om deze fitnessbank in elkaar te zetten is een zogenaamde Engelse sleutel of een steeksleutel. Je kunt hier alvast de handleiding bekijken om te zien hoe je deze bank in elkaar zet.

.

IronMaster Super Bench uitbreidingen/attachments

Wil je de mogelijkheden van deze bench uitbreiden, dan kun je naast de bench zelf nog een aantal uitbreidingen kopen. Deze uitbreidingen, ofwel attachments, zijn vast te koppelen aan de bank, en geven je de optie om meer oefeningen uit te kunnen voeren. Hieronder meer informatie over alle attachments die in Nederland en België te koop zijn voor de Super Bench.

Crunch/situp attachment

crunch-situp-attachment

Je zet deze attachment vast door koker in de grotere stalen koker van de super bench te plaatsen. Vervolgens zet je deze vast met de pin, op een van de zes mogelijke standen.

Door de Crunch Situp Attachment vast te maken aan de Super Bench, kun je crunches en situps doen onder een decline. Met behulp van de attachement kun je je namelijk vast klemmen aan de bank. Je zet je voeten onder de onderste rol van de attachment, en de onderbenen boven de bovenste rol. Je kunt de super bench onder een gewenste hoek decline instellen.

Het voordeel van crunches en situps onder een decline is dat deze oefeningen daarmee een stuk zwaarder worden. Je kunt zo dus opwerken naar een steeds grotere decline naarmate je buikspieren sterker worden.

Dip bar attachment

dip-bar-attachment-super-benchDe dip bar attachment stelt je in staat om met de Super Bench te kunnen dippen. Om gebruik te maken van de dip bar, zet je de bank volledig rechtop. De dip bar attachment plaats je in de koker voor attachments. Er zijn drie verschillende hoogten waar je de dip attachment in kunt plaatsen; ongeveer tussen de 127 en 133.5 cm van de vloer.

Behalve dips, kun je met behulp van deze attachment ook leg raises of knee raises uitvoeren. Je plaatst de dip attachment dan omgekeerd in de bank. Zo kun je je vasthouden aan deze attachments, terwijl je je met de rug tegen de rugleuning van de bench steunt. Door vervolgens de volledige benen, of de knieën te heffen, kun je zo de buikspieren trainen. De dip bars zijn maximaal te belasten tot 350 lbs, ofwel bijna 160 kg.

Pull up/chin up bar

pull-up-bar-attachment-super-bench

Met deze attachment kun je de super bench ook gebruiken als pull up bar, ofwel optrekstang, zodat je pull-ups en chin-ups kunt uitvoeren. Om gebruik te maken van de chin up bar, zet je deze vast in de koker van de Super Bench met een pin. Vervolgens zet je de Super Bench volledig rechtop. De chin up bar is op 5 verschillende hoogten vast te zetten, tussen de 1.98 m en 2.26 m.

Er zijn drie verschillende grepen te gebruiken met deze pull up bar; een smalle greep op de rechte bar, een wijde greep waarbij de handgrepen iets gebogen naar binnen staan, of de parallelgreep. Op de wijde en parallelgreep zit een laat neopreen rubber voor betere grip. Deze chin up bar is maximaal te belasten tot 300 lbs, ofwel 136 kg.

Preacher curl

preacher-curl-attachment-super-bench

Met de preacher curl attachment kun je zogenaamde ‘preacher curls‘ uitvoeren. Dit zijn extra strikte curls, omdat je hierbij niet de ellebogen naar achter kunt bewegen om ze lichter te maken.

De preacher curl attachment zet je met de stalen koker en een pin vast aan het uiteinde van de bench, in vlakke stand. De plaat van de preacher curl attachment zelf is in drie verschillende hoekenstanden in te stellen. Onder aan de preacher curl attachment zit een haak waar je je halterstang of EZ-curlbar in neer kunt leggen tussen de sets.

Leg extension/curl

leg-curl-extension-attachment

Met deze attachment kun je twee beenoefeningen uitvoeren; leg extension en leg curls. Je kunt deze attachment vast maken door de Super Bench in de platte stand in te stellen, en met de pin in de koker vast te koppelen.

Er zit op de leg attachment een loading pin, waar je halterschijven aan kunt hangen om voor weerstand te zorgen. Standaard is deze loading pin 25mm in diameter, maar met de meegeleverde adapter is deze diameter 50mm te maken; geschikt voor Olympische halterschijven. De leg attachment is maximaal belastbaar tot 200 lbs, ongeveer 90 kg.

Wheel kit

ironmaster-super-bench-wheel-kit

De standaard balk op de Super Bench heeft geen wielen, en is daardoor niet verrijdbaar. De wheel kit is een dwarsbalk met wielen die je aan de Super Bench kunt plaatsen. Hierdoor wordt de Super Bench verrijdbaar, omdat deze op de wielen komt te staan als je deze aan de andere kant optilt. De wheel kit maakt het zo gemakkelijker om de bank te verplaatsen voor verschillende oefeningen.

Ironmaster Super Bench review

Hier nog een aantal duidelijke reviews over dit product:

>> Video review 1

>> Video review 2

Ironmaster Super Bench kopen – Nederland en België

De Ironmaster Super Bench, en de verschillende uitbreidingen/attachments zijn binnen Nederland en België te koop bij meerdere webshops. Zie hieronder het overzicht van alle webshops, en de huidige prijs. Klik op de knoppen om het product te bekijken bij de webshop.

Ironmaster geeft op deze fitnessbank 10 jaar garantie.

Betersport.nl Fitness-Seller.nl Fitnessapparaat.nl
Super bench € 389,00 € 389,00 € 389,00
Crunch optie € 89,00 € 89,00
Dip optie € 76,00 € 76,00
Chin up bar € 109,00 € 35,00
Preacher curl € 109,00  
Leg extension € 109,00  
Wheel kit € 35,00  

Wil je de Ironmaster super Bench op specificaties kunnen vergelijken met andere fitnessbanken, bekijk dan de fitnessbank vergelijktabel. Voor m'n volledige koopadvies over fitnessbanken, zie het artikel ‘Fitnessbank kopen‘. Geïnteresseerd in andere producten van Ironmaster? Bekijk ook mijn artikel over de Ironmaster Quick-Lock dumbbells, en kijk op Ironmaster.com.

Plaats een reactie